جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

1448

رفتار با فرد معتاد در خانواده | چگونه با یک فرد معتاد در خانواده رفتار کنیم؟

رفتار با فرد معتاد در خانواده مهم است.  اعتیاد یک بیماری است که زندگی فرد را رو به انحطاط می‌کشاند. در کنار زندگی خود تاثیرات منفی در زندگی دیگر اعضای خانواده نیز خواهد گذاشت. اما این بیماری قابل درمان است و یکی از عوامل موثر در درمان این بیماری خود خانواده فرد هستند که می‌توانند مهمترین نقش را در این زمینه داشته باشند.

بسیاری از خانواده‌ها در مواجه شدن با مشکل اعتیاد عضوی از خانواده خود ممکن است از چگونگی رفتار با فرد معتاد آگاه نباشند. و به جای سوق دادن فرد برای درمان به بدتر شدن شرایط و ادامه اعتیاد او کمک کنند. ما در ادامه نکاتی برای آگاهی از چگونگی رفتار با فرد معتاد را مورد بررسی قرار می‌دهیم.

علت دچار شدن به اعتیاد را بیابید!

چگونه با یک فرد معتاد در خانواده رفتار کنیم؟ | مرکز مشاوره همکده

در ابتدا شما می‌توانید با پیدا کردن دلیل شروع مصرف مواد در فرد و دچار شدن به اعتیاد برای رفع دلیل آن اقدام کنید، پیشنهاد می‌کنیم برای پیدا کردن مشکل و قدم گذاشتن در مسیر درمان اعتیاد او به یک روانشناس و متخصص نشان دهید، تا با آموزش‌ها و راهنمایی‌های مفید در کنار بررسی شرایط فرد، به شما کمک کند.

رفتار با فرد معتاد در خانواده – مراقب باشید از بی احترامی کردن و تحقیر فرد اجتناب کنید.

شخصی که در دام اعتیاد گرفتار شده است مطمئناً خود در حال تحمل آسیب‌ها و تنش های زیادی است و اگر شما نیز با تحقیر کردن و توهین به او رفتار کنید میزان این فشارهای روانی را در او افزایش داده و احتمال بیشتر مصرف کردن او را افزایش خواهید داد.

به هیچ وجه با او قهر نکنید.

چگونه با یک فرد معتاد در خانواده رفتار کنیم؟ | مرکز مشاوره همکده

درست است که فرد معتاد با رفتارهای خود و اعمال ناخوشایند و بد خود خانواده خود را عصبانی و مجبور به بی توجهی، عدم صحبت و بی اهمیتی می‌کند، اما این روش در برخورد با فرد معتاد می‌تواند تاثیر بسیار منفی در فرد معتاد و حتی خود خانواده بگذارد، این رفتارهای آزار دهنده فرد معتاد را نباید عمدی و یا شخصی در نظر بگیرید، او این رفتارها را از قصد و برای آزار دادن شما انجام نمی‌‎دهد، نباید فراموش کرد که تنها گذاشتن فرد معتاد یا قهر کردن با او نتیجه ای غیر از احساس طرد شدن و عواقب منفی آن نخواهد داشت.

رفتار با فرد معتاد در خانواده – برای همه چیز او را مقصر نشان ندهید.

یکی از رفتارهای اشتباه در برخورد با فرد معتاد در خانواده این است که او را باعث تمام مشکلات و مسائل بوجود آمده در خانواده نشان دهید، ما نمی‌توانیم منکر این موضوع شویم که وجود فرد معتاد و به طور کلی دچار شدن به اعتیاد در هر یک از اعضای خانواده موجب اضطراب و ناراحتی در بنیاد خانواده می‌شود اما زمانی که شما مقصر تمام مسائل بوجود آمده در خانواده را به گردن او می‌اندازید باعث خواهید شد که او در مقابل شما حالت تدافعی گرفته و بهانه ای جدید برای ادامه مصرف مواد مخدر را پیدا کند.

چگونه با یک فرد معتاد در خانواده رفتار کنیم؟ | مرکز مشاوره همکده

محرک هایی که موجب مصرف می‌شوند را محدود کنید.

تا حدی که می‌توانید سعی کنید شرایطی را برای فرد معتاد فراهم کنید که عواملی که موجب مصرف مواد مخدردر فرد می‌شود، شرایط محیطی و مواردی که موجب تحریک به مصرف در او می‌شود را محدود کرده و او را از این وسوسه ها دور کنید.

به طور مناسبی از او حمایت کنید.

چگونه با یک فرد معتاد در خانواده رفتار کنیم؟ | مرکز مشاوره همکده

یکی از مهم ترین و موثر ترین عوامل کمک کننده به بهبود و درمان فرد معتاد، حمایت های درست از فرد معتاد است. در کنار اینکه فرد معتاد باید با عواقب ناخوشایند اعتیاد به مواد مخدر خود مواجه شود. خانواده با حمایت های سالم عاطفی و جسمی به او می‌توانند به درمان اعتیاد در فرد کمک شایانی کنند. وجود شرایط و زمینه های مناسب در خانواده و همچنین حمایت های مناسب از فرد معتاد می‌تواند درمان را برای او ساده تر کند. و در غیر این صورت به ادامه روند اعتیاد او کمک خواهند کرد.

رفتار با فرد معتاد در خانواده – در مورد عوارض اعتیاد و واکنش های خود اطلاعات کسب کنید.

بهتر است خانواده ی فرد معتاد اطلاعاتی را در مورد مواد مصرفی و نشانه های مصرف و خماری عدم مصرف آن داشته باشند. و رفتارشان با او مانند یک بیمار باشد نه یک مجرم. زمانی که شما به مشکل فرد و عوارض مصرف این مخدر آشنا باشید. در مقابل آن بهتر خواهید توانست واکنش نشان دهید.

برخی نکات ارتباطی اولیه در مقابل فرد معتاد

چگونه با یک فرد معتاد در خانواده رفتار کنیم؟ | مرکز مشاوره همکده
  • از نصیحت کردن های تکراری پرهیز کنید، او در این دوران به کسی نیاز دارد شرایطش را درک کرده و به او کمک کند.
  • باید شما آگاه باشید که برای درمان اعتیاد باید مشقت و سختی زیادی را متحمل شود و حتی ممکن است برای ادامه دادن به اعتیاد خود به هر کاری دست بزند.
  • سعی کنید فرد با عواقب اعتیاد خود مواجه شود و از حمایت های ناسالم بپرهیزید. با تجربه عواقب اعتیاد، احتمال تمایل به درمان اعتیاد در او بیشتر خواهد بود.
  • از برخی رفتار ها مانند تهدید کردن، رشوه دادن، التماس کردن، دستور دادن به انجام کار، اجتناب کنید. زیرا تاثیر منفی در فرد داشته و احتمال افزایش تمایل به ادامه اعتیاد را در وی خواهد داشت.
  • زمانی که به شما ثابت شد عضوی از خانواده شما دچار اعتیاد شده است. باید قبول کنید که او نیاز به کمک دارد و رفتار صبورانه ای از خود نشان دهید. بپذیرید این فرد خود قدرت انتخاب و کنترل کمی در مصرف مواد دارد.
  • فراموش نکنید که فقط فرد معتاد درگیر این تنش و چالش نیست. بلکه وجود یک فرد معتاد در خانواده می‌تواند تمام اعضای خانواده را دچار تنش و اضطراب کند. بنابراین اهمیت به چگونگی رفتار با دیگر اعضای خانواده را نیز فراموش نکنید.
  • در زمان درمان فرد معتاد به یاد داشته باشید که بروز چند عامل او می‌تواند فشار روانی بسیار زیادی را به او وارد کند. این عوامل عبارتند از گرسنگی، خشم و عصبانیت، خستگی و تنهایی و از آنجایی که فرد در دوران ترک دچار حساسیت بالایی است و فشار زیادی را متحمل می‌شود. مراقب باشید تا از بروز این عوامل در او جلوگیری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *