ازدواج با فردی که پرخاشگر است
عصبانیت بخشی عادی از زندگی روزانه است. همه ی ما هرازگاهی عصبانی می شوم. اینکه شما چطور این احساسات خود را مدیریت می کنید است که می تواند رابطه ی شما را ساخته یا ویران کند. در مقابل باید بدانید چه چیزهایی در زمان برخورد با فردی که خویی عصبانی دارد مهم است. خبر خوب اینکه مدیریت خشم امکان پذیر است.
مشاوران و روان درمانان در این زمینه می گویند افرادی که با مدیریت خشم خود مشکل دارند اغلب به شکل متفاوتی با احساساتشان برخورد می کنند که باعث می شود احساس آسیب پذیری داشته باشند. در نتیجه این احساسات آرام تر به نوعی با پرخاشگری نشان داده می شوند. عصبانیت به ندرت خود خشم واقعی است و اغلب واکنش ثانویه به احساساتی مانند ناامیدی، خجالت، اضطراب و ناراحتی می باشد. اغب ما به جای احساس اضطراب یا نداشتن کمک حس قدرت پیدا می کنیم. کسانی که در عصبانیت دست به کاری می زنند می توانند عوض شوند. اولین گام بر عهده گرفتن مسئولیت این کار است.
فردی که نباید با او ملاقات داشته باشید
کودکان کم سن مستعد زود عصبانی شدن هستند. این کار آزار دهنده است اما برای کودکان عادی است که احساسات خود را با صدای بلند و بدون کنترل بروز دهند زیرا راه بهتری را برای انجام این کار بلد نیستند. با زیادتر شدن سنتان شما شروع به یادگیری کرده و می فهمید کنترل عصبانیت برای حفظ احترام و روابط ماندگار اهمیت زیادی دارد. افراد بزرگسال زیادی هستند که هیچوقت این مهارت را یاد نمی گیرند و بهترین راه این است که به هر قیمتی که شده از این افراد دور بمانید.
-
چیزهایی که او در زمان عصبانیت می گوید اهمیت دارد.
بالاخره زمانی می رسد که در جایی از رابطه ی خود با فرد مقابلتان وارد دعوا می شوید ، این اجتناب ناپذیر است. انتخاب شما برای چگونه کار کردن روی این بحث است که اهمیت دارد و روشی که او نیز مشکلات را بیان می کند در واقع انعکاسی از احساسات او مقابل شماست. اگر اولین واکنش کنار گذاشتن شما و شروع کردن به حمله ی فوری با کلماتی بد و آسیب رسان است، این نشان دهنده ی کمبود بزرگ احترام می باشد. فردی که با او در رابطه هستید اجازه ندارد تنها به خاطر عصبانیت خود در ان لحظه شما را با هر نامی صدا بزند.
-
دعواهای شما حالت شخصی به خود می گیرند
متوجه می شوید هرچه شما دو نفر با هم راحت تر می شوید او آزادی و اختیار بیشتری به خود در بحث ها می دهد. آزاد گذاشتن جلوی فردی که ثبات ندارد باعث می شود به شکل هایی در آینده آسیب پذیر شوید که اصلا انتظارش را ندارید. هرچه بیشتر با فردی بمانید که به سرعت عصبانی می شود اطلاعات بیشتری از شما خواهد داشت که در زمان عصبانیت بر علیه تان از آن استفاده کند.
-
شما هیچوقت نمی توانید حرف آخر را بزنید
در مقابل فردی که به سرعت عصبانی شده و از کوره در می رود دعواها بیشتر شبیه به یک مسابقه هستند تا راهی برای به پایان رساندن یک مشکل. آن ها می خواهند ببینند در آخر چه کسی با صدای یواش تری حرف زده و چه کسی در آخر صحبت را به پایان رسانده است؟ چه کسی می تواند در این رقابت بالاتر باشد؟ این کار پیچیده به نظر می رسد اما این طرز فکر افراد پرخاشگر است. در این زمان تمام چیزی که این گروه از افراد به آن اهمیت می دهند این است که شما را به نوعی شکست دهند. دعواهایی شبیه به این هیچوقت نمی توانند نتیجه و راه حل مناسبی به همراه داشته باشند.
-
همه چیز به سرعت بدتر خواهد شد.
شاید با خودتان فکر کنید شما می توانید این بحث و دعواها را خودتان مدیریت کنی و شاید در حال حاضر این حرفتان درست باشد. با این وجود اگر متوجه شدید هر دعوا و اختلاف کوچکی در میان شما تبدیل به مسابقه ای بزرک و ترسناک می شود باید بدانید به مرور تنها همه چیز بدتر خواهد شد. شاید این خشونت ها در حال حاضر فیزیکی نباشند اما در پشت درب های بسته و زمانی که احساسات فرد بسیار تحت تاثیر قرار گرفته باشند چیزهای وحشتناکی ممکن است اتفاق بیفتد.
-
شما نسبت به خودتان و فرد مقابلتان احساس تنفر می کنید
شاید متوجه شوید همیشه خیلی محتاطانه برخورد می کنید تا مانع از شروع بحث و دعوا شوید. ایرادی ندارد که برای اجتناب از اختلاف ها شما هم گام هایی برداردی اما نباید نگرانی هایتان را پیش خودتان نگه دارید تنها به این دلیل که نگران واکنش فرد مقابلتان هستید. نگه داشتن تمام ان احساسات پیش خودتان تنها منجر به بحثی بزرگ در انتها خواهد شد.
-
شخصیت خودتان را گم کرده اید
برخورد کردن و رابطه داشتن با فردی عصبانی می تواند به مرور زمان اثراتی جدی روی شخصیت شما داشته باشد. نگه داشتن افکارتان نزد خود برای پیشگیری از بحث و دعوا باعث می شود از همیشه شخصیت متفاوت تری پیدا کنید و چیزهایی که در حالت عادی نمی پسندید حالا دیگر از آن ها می گذرید. توقعات شما تغییر کرده و در نهایت دیگر قادر به تشخیص ارزش های فردی خود نخواهید بود.
-
قبل از اینکه انتخاب دیگری نداشته باشید باید او را ترک کنید.
اگر حس می کنید فرد مقابل شما این حق را به خود می دهد که هربار با ایجاد شدن یک اختلاف می تواند بر سر شما فریاد بزند، باید به این موضوع فکر کنید که جای تعجبی نیست اگر او به مرحله ی بعد برود. وقتی سعی می کنید او را ترک کنید ممکن است مچ دست شما را پیچانده یا درب را قفل نماید تا به نوعی مطمئن شود در این خانه او است که نظر آخر را می دهد. شما باید دقت کنید این رابطه تا چه حد می تواند در طولانی مدت برای شما آسیب های فیزیکی و روانی به همراه داشته باشد.
اگر در رابطه با فردی پرخاشگر هستید
آیا با فردی در رابطه هستید که به سختی می تواند عصبانیت خود را مدیریت کند؟ در اینجا چند استراتژی قابل اعتماد آورده شده است برای کنترل کردن فردی که دوستش دارید و مشکلاتی در مدیریت خشم خود دارد.
-
به او اجازه دهید خودش را خالی کند
اگر او مثلا از اتفاقی که در محل کارش افتاده است عصبانی است فورا نباید او را نصیحت کنید. بگذارید ترس ها و ناراحتی های خود را خالی کند. می تواند با دادن فضا و آزادی کافی برای بیان احساسات او را در این زمینه حمایت کنید.
اینکه بخواهید به او کمک کنید زیباست اما همه ی مشکلات نیازی نیست توسط شما حل شوند. تنها داشتن فرصت برای صحبت کردن در مورد اتفاقات می تواند همه چیزی باشد که همسرتان می خواهد. گاهی افراد تنها نیاز دارند خود را خالی کرده و کسی را می خواهند که به حرف هایشان گوش دهد.
-
برای احساسات او ارزش قائل شوید
به جای اینکه از عصبانی شدن او احساس خجالت کنید باید بدانید او دقیقا چه حسی دارد. بگذارید فرد مقابل شما بداند شما در کنار او حضور دارید تا برای هرچیزی که با ان به مشکل خورده است کمکش کنید. به او یادآوری کنید که شما باهم یک تیم هستید.
متخصصان روان شناسی می گویند اعتبار دادن ابزاری است که می تواند کمک کند تنش و شدت موقعیت را کم کنید. وقتی به احساسات فرد مقابل خود ارزش گذاشته و می گویید که می دانید او چه حسی دارد در واقع در مسیری قدم گذاشته اید تا یاد بگیرید چطور عصبانیت را در یک رابطه کنترل کرد و در زمان طوفان های خشم چطور حضوری آرام داشته باشید. این ها به این معنا نیست که با کار او موافق هستید بلکه تنها به این معناست که تصمیم گرفته اید اولین فردی باشید که می خواهد آرامش مورد نیاز را ایجاد کند.
-
شما وارد رفتاری مشابه او نشوید
اگر شما و فردی که رابطه دارید با هم بحث کرده و او به شدت عصبانی شود بسیار مهم است که شما تا حد ممکن آرام بمانید. چیزی که شما نمی خواهید از بین رفتن شرایط میانتان است. شما وارد بحث نشوید. وقتی فردی عصبانی است برخورد متقابل با او کار ساده ای خواهد بود. اما از کنترل روی خودتان استفاده کرده و آرام باشید. برای فردی که عصبانی است در صورت آرام بودن شما حفظ این عصبانیت کار سختی خواهد بود. در مقابل عصبانیت با درک واکنش نشان دهید نه پرخاش.
-
وقتی هردو آرام هستید با هم حرف بزنید
یکی از بدترین زمان ها وقتی است که زوج ها نحت تاثیر خشم خود قرار دارند. تا زمانی که هردو آرام باشید منتظر مانده و بعد زمانی را برای صحبت کردن بگذارید. اجازه بدهید مدتی بگذرد و وقتی آرام بود عصبانیت او را مطرح کنید. بگذارید فرد مقابل شما بداند رفتار او برای شما چه احساسی ایجاد می کند و بعد باهم به دنبال راه حلی برای آن باشید.
مشاوران ازدواج پیشنهاد می دهند برنامه ای باهم ایجاد کنید که در ان مشخص شود هریک از شما در زمان عصبانیت چه رفتاری را دارید. قبل از عصبانی شدن باهم در مورد استراتژی هایی صحبت کنید که در زمان اوج گرفتن احساسات خود می توانید به کار ببرید. در نتیجه وقتی کار متفاوتی انجام دادید – برای مثال به عصبانیت خود واکنشی نشان نداده و محل را ترک کردید – او می داند عصبانیت شما را خارج از کنترل کرده است.
-
مرزها و محدودیت های خود را بشناسید
نیازی نیست برای دنبال کردن رابطه رفتارهای بد فرد مقابل را بپذیرید. اگر او به شما بی احترامی زیادی کرده یا کارهایش به حدی رسیده اند که برای شما قابل تحمل نیتند، زمان تقویت کردن مرزهایتان رسیده است ( و یا گذاشتن مرز اگر تا به حال این کار را نکرده اید ) بگذارید او بداند برای شما در رابطه چه چیزهایی قابل قبول است و چه چیزهایی نه. برای او مشخص کنید اگر به مرزهای شما احترام نگذارد کنارش نمی مانید.
با وجودی که شفاف کردن مرزهایتان اهمیت دارد باید دقت کنید پرچم های قرمز نادیده گرفته نشوند. هر نوع از خشونت می تواند نشان دهنده ی فردی باشد که در موارد مرتبط با عصبانیت مشکلی دارد. شاید متوجه شوید در ترافیک بسیار عصبی می شود، وسایل اتاق را پرتاب می کند، در جمع صدایش را بالا برده و کلمات بدی می گوید، به سرعت دست به رانندگی های پرخطر زده یا حتی با کسی دعوا می کند. این ها همه علامت های قرمزی هستند که باید رابطه را ترک کنید. خشونت کلامی اغلب همراه خواهد شد با خشونت فیزیکی.
چه زمانی درخواست کمک کنید
شاید فردی که با او در رابطه هستید را واقعا دوست داشته باشید اما زمانی می رسد که نیاز به دخالت کمک های تخصصی وجود دارد. با این وجود باید بدانید او نیز می خواهد کمک بگیرد. شما نمی توانید او را به مجبور کنید تا از متخصص سلامت روان کمک بگیرد. اگر حس کردید او به سرعت عصبانی شده و نمی تواند روی رفتار خود کنترلی داشته باشد زمان آن رسیده که پیشنهاد دریافت کمک از متخصصان را بدهید. مشاوره ی فردی و زوج درمانی هردو می تواند برای شما مفید باشد.
منابع: