رفتارهای درونی کننده چیست؟ + 10 علائم داخلی سازی
در روان شناسی هر فردی دارای یک نوع رفتاری است. رفتار های هر فرد می تواند نشانه های مختلفی داشته باشد. رفتارهای درونی کننده هم یکی از آنهاست. برخی از این رفتار ها به علت وجود شرایط خانوادگی و برخی از آن ها هم به علت وجود شرایط اجتماعی است. نکته ای که باید بدانید این است که رفتار های هر فردی می تواند درونی یا بیرونی باشد.
برای مثال یک فرد ممکن است در عین این که حال عادی دارد در درون ذهن خود دچار درگیری های فکری باشد. از آن سمت شخص دیگر به جای این که حرف هایش را درون خودش بریزد سعی می کند با دیگران جذاب داشته باشد و حرف هایش باعث شود دیگران را آزار دهد.
برخی رفتار ها در روان شناسی برای بعضی افراد با نام درونی کننده تعریف می شود. درونی کردن رفتار یعنی این که افراد بیشتر رفتار های خود را در درون خود انجام می دهند. به نوعی این افراد با خودشان درگیری دارند. امروز ما نیز می خواهیم در ارتباط با این رفتار های درونی کننده با شما صحبت کنیم. در ادامه این مقاله که در وبسایت همکده به عنوان اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره تلفنی روان شناسی در ایران و ارائه دهنده خدمات مشاوره و روان شناسی نوشته شده است می خواهیم در ارتباط با رفتارهای درونی کننده چیست؟ صحبت کنیم.
رفتار های درونی کننده در افراد
آیا شما یا شخصی که می شناسید با رفتارهای درونی کننده دست و پنجه نرم می کنید؟ در این صورت، شما در مکان مناسب برای دریافت کمک قرار دارید. هنگامی که به رفتارهای منفی یا مضر فکر می کنیم، معمولاً تصور می کنیم اقدامات خشن، پرخاشگرانه یا آسیب رساننده دیگری به سمت دیگران سوق داده می شوند.
نکته:
چیزی که بسیاری از مردم متوجه آن نیستند این است که آشفتگی های عاطفی و اختلالات بهداشت روان می تواند در واقع باعث حمله کسانی شود که آن ها را تجربه می کنند.
رفتارهای درونی کننده اغلب در برابر استرس و احساسات منفی پنهان هستند.
این واکنش ها به عنوان رفتارهای درونی کننده شناخته می شوند، اغلب در برابر استرس و احساسات منفی پنهان هستند. به دلیل تمایل به پنهان ماندن، رفتارهای درونی سازی به اندازه اشکال بیرونی بازیگری شناخته شده نیستند. این بدان معنا نیست که رفتارهای درونی کمتر آسیب رسان هستند.
نکته:
در واقع، مطالعات نشان می دهد که ادامه چنین رفتاری می تواند به سلامت روانی، عزت نفس و روابط فرد با دیگران آسیب جدی برساند.
مبارزه با خودتنظیمی
بسیاری از کودکان، نوجوانان و بزرگسالان با خود تنظیمی دست و پنجه نرم می کنند. این بدان معنی است که آن ها در کنترل احساسات و واکنش های تکانشی خود مشکل دارند.
مثالی در ارتباط با این زمینه
یک مثال متداول که اکثر ما شاهد آن بوده ایم، کودک نوپایی در مغازه ای لباس پرتاب می کند زیرا مادر یا پدرشان از دادن آن چه آن ها می خواهند صرف نظر می کنند. هنگام انداختن چیزی با عصبانیت، ممکن است یک کودک نوپا با صدای بلند جیغ بزند، پاهای خود را متوقف کند و حتی چیزهایی را پرتاب کند.
نکته
اگرچه تعداد کمی از بزرگسالان آن را قابل قبول می دانند، اما این رفتار برای کودک زیر سه سال تا حدودی قابل انتظار است. بنابراین، اگرچه ما نمی خواهیم به این رفتار پاداش دهیم، اما آن را بسیار هشدار دهنده نمی دانیم.
درگیری های فکری درونی در کودکان ١٢ ساله
نظر شما در مورد همان وضعیت، اما درگیر یک کودک 12 ساله چیست؟ ممکن است احساس متفاوتی داشته باشید زیرا انتظار دارید کودکی در آن سن کنترل بیشتری بر احساسات خود داشته باشد. اگر چه این یک قاعده نیست، اما بسیاری از کودکان (که به بزرگسال تبدیل می شوند) حتی با افزایش سن همچنان با توانایی تنظیم خود مقابله می کنند. این منجر به رفتارهای منفی می شود.
خارجی سازی در مقابل رفتارهای درونی کننده و تفاوت های آن ها
برخی از این اقدامات، مانند آن چه در بالا ذکر شد، رفتارهای بیرونی هستند. آن ها به سمت محیط یک فرد هدایت می شوند. نمونه های متداول رفتار بیرونی عبارتند از:
- پرخاشگری کلامی شدید (از دست دادن روحیه)
- پرخاشگری جسمی نسبت به افراد یا حیوانات دیگر
- تخریب اموال
- دزدی
- به عمد آتش زدن چیزها
خشم یک واکنش استرس طبیعی است
اگرچه “احساسات منفی” مانند خشم یک واکنش استرس طبیعی است، اما این واکنش پیش بینی شده بیرونی است که نشان می دهد فرد در تنظیم خود مشکلی دارد. بسیاری از افرادی که به طور مکرر رفتار بیرونی نشان می دهند، در نهایت با یک (یا بیشتر) از اختلالات روانی زیر تشخیص داده می شوند:
- اختلال بیش فعالی و نقص توجه (ADHD)
- اختلال انفجاری متناوب
- بی نظمی سرپیچی مخالفت
- بی نظمی در مصرف مواد
- اختلال رفتاری
- اختلال شخصیت ضد اجتماعی
- پیرمانیا
- کلپتومانیا
درمان رفتارهای بیرونی هم شخصی است و هم پیچیده
درمان رفتارهای بیرونی هم شخصی است و هم پیچیده. این اختلالات تنها راهی نیست که خودتنظیمی خود را نشان می دهد. برخی از کودکان و بزرگسالان که در کنار آمدن با استرس و احساسات مشکل دارند رفتارهای درونی کنندگی از خود نشان می دهند. این بدان معنا است که آن ها به جای رفتار با دیگران، به خود آسیب می رسانند.
افسردگی و اضطراب و رفتارهای درونی کننده
افسردگی و اضطراب دو اختلال روانی هستند که افرادی که رفتار درونی سازی می کنند اغلب مبتلا می شوند. طبق تحقیقات علمی، متخصصان بهداشت روان طی سه دهه گذشته حتی بیشتر از این آگاه شده اند (و نگران آنها هستند). رفتارها و علائم داخلی سازی شامل:
- احساس غمگینی، تنهایی، ترس، رفتار های ناخواسته یا دوست نداشتن
- گوشه گیر شدن و عدم تمایل به معاشرت یا قرار گرفتن در کنار دیگران
- تحریک پذیر یا عصبی شوید، خصوصاً در هنگام استرس یا احساسات
- نمی خواهم با کسی صحبت کنم یا ارتباط برقرار کنم
- در تمرکز یا تفکر روی کارهای مهم مشکل دارید
- خوابیدن خیلی بیشتر یا کمتر از حد معمول
- خوردن خیلی بیشتر یا کمتر از حد معمول
- گفتگوی خود شکن با خود
- مصرف مواد
- افکار، تلاش ها یا ایده های خودکشی
اختلالات درونی سازی چه زمانی انجام می شوند؟
اختلالات درونی سازی وقتی ایجاد می شود که افراد بخواهند خود را به روشی نامناسب تنظیم کنند. برخلاف کسانی که دارای اختلالات بیرونی هستند، آن ها ممکن است در تلاش برای کنترل احساسات “دچار مشکلات خیلی سخت” باشند و این کار را از درون انجام دهند.
رفتار های درونی کننده با نام بیماری های مخفی
همچنین به عنوان “بیماری های مخفی” شناخته می شود، بسیاری از افرادی که دچار اختلالات داخلی می شوند علائم خود را به خوبی پنهان می کنند به طوری که حتی خانواده و دوستانشان از مبارزات آن ها بی اطلاع هستند. بسیاری از افراد رفتارهای درونی سازی را تجربه می کنند اما هرگز کمکی نمی کنند، که می تواند به خودآزاری بدنی (برش) یا افکار و اقدام به خودکشی تبدیل شود.
افکار مختلف در افراد با اخلاق درونی سازی
اگر شما یا یکی از عزیزانتان افکار خودکشی را تجربه کرده اید، بلافاصله برای کمک با مشاور خود تماس بگیرید. در واقع همیشه باید در نظر داشته باشید که تنهایی افراد باعث می شود آن ها بیشتر رفتار های خود را درونی کنند خصوصا اگر این تنهایی ریشه در کودکی آن ها داشته باشد.
مثالی در ارتباط با این زمینه
در زمینه رفتار های درونی کننده هر 90 دقیقه، شخصی در سنین 15 تا 24 سال زندگی خود را از دست می دهد. این داستان الکساندرا والوراس، دانش آموز دبیرستانی و دانش آموز برجسته ای است که پس از پرش از روی پل روگذر بزرگراه، جان خود را از دست داد. نوجوان با استعداد، مهربان و دوست داشتنی با رفتاری خوب و خانواده ای حامی، هیچ کس نمی دانست که الکساندرا در داخل رنج می برد.
تفکرات الکساندرا
او دو تفکر پر از ناامیدی و نفرت از خود نشان داد. چیزی که هیچ کس دیگری نمی تواند درک کند، این که الکساندرا از زندگی سرزنده و شاد خود با رفتارهای درونی که می تواند او را به سوی جان خود سوق دهد، دست و پنجه نرم می کند.
بیوگرافی الکساندرا توسط خودش
او در مجلات، خود را شکسته، سنگین، تنبل و شکست خورده توصیف کرد. اگر چه همه فکر می کردند او یک فرد بسیار موفق با انگیزه است، اما احساسی که الکساندرا در درون داشت بسیار متفاوت از چیزی بود که به دنیا اجازه می داد ببیند. والدین وی امیدوار بودند که آن ها بتوانند از خانواده های دیگر کمک بگیرند.
اختلالات داخلی و ارائه
اختلالات داخلی سازی معمولاً خود را به این چهار روش اصلی نشان می دهند:
- افسردگی
- اضطراب
- کناره گیری اجتماعی
- اختلال علامت جسمی (جسمی)
افسردگی
یک اختلال خلقی شایع اما بسیار جدی، افسردگی، به عنوان اختلال افسردگی اساسی یا افسردگی بالینی نیز شناخته می شود. اگرچه افسردگی می تواند به طرق مختلف خود را نشان دهد، کتاب راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی (DSM-5)، به دنبال آن حرفه های بهداشت روان در هنگام تشخیص، علائم زیر را ذکر می کند. به استثنای آخرین مورد، این علائم باید هر روز یا تقریباً هر روز بروز کنند.
حالت افسردگی در رفتارهای درونی کننده
- علاقه کم به همه یا تقریباً همه فعالیت ها
- کاهش یا افزایش وزن قابل توجه
- کاهش سرعت فکر همراه با کاهش حرکت بدنی
- خستگی یا از دست دادن شدید انرژی
- احساس بی ارزشی یا گناه نامناسب
- توانایی کاهش فکر و تمرکز
- افکار مکرر مرگ، عقاید خودکشی با یا بدون یک برنامه خاص یا اقدام به خودکشی
- اضطراب
دریافت راهنمایی در زمینه مشاوره روانشناسی