1448

چگونه یک رابطه ی سالم بسازیم(قسمت دوم)

چگونه یک رابطه ی سالم بسازیم در قسمت دوم بیان شده است.

روابط سالم به شما اجازه می‌دهند بتوانید شخصیت خود را نشان دهید ( چه با وجود همسرتان یا بدون او ) و این بهترین نتیجه را برای هردو شما خواهد داشت و باعث رشدتان می‌شود. خصوصاً اگر در رابطه‌ی جدیدی هستید باید از ابتدا پایه‌ای برای یک رابطه‌ی مثبت و سالم ایجاد کنید. تمرکز خود را روی مکالمات سالم و محترمانه بگذارید و شما می‌توانید با کمک اولین و بزرگترین مرکز مشاوره تلفنی کشور از یک رابطه‌ی سالم و رضایت‌بخش لذت ببرید.

صحبت کنید.

انتظار نداشته باشید همسر شما بتواند ذهنتان را خوانده یا چیزی را حدس بزند. اگر به چیزی نیاز دارید یا مشکلی حس می‌کنید باید در مورد آن خودتان حرف بزنید. اصلاً منصفانه نیست در مورد نیازهایتان صحبت نکنید. شما نباید چیزی را در دل خود نگه دارید. اگر چیزی اذیتتان می‌کند به همسر خود بگویید.

اگر نمی‌دانید چگونه صحبت را شروع کنید این‌طور بگویید ” چیزی در ذهن من است و می‌خواهم به آن گوش دهی “. همچنین می‌توانید بگویید ” چیزی من را اذیت می‌کند و حس می‌کنم باید در مورد آن با تو صحبت کنم “.

با دقت گوش دهید.

چگونه یک رابطه ی سالم بسازیم(قسمت دوم)

بخشی از یک رابطه‌ی سالم این است که بدانید چه زمانی حرف زده و چه زمانی گوش دهید. مهارت‌های گوش دادن خود را با وقفه نینداختن در حرف و اجازه دادن به فرد مقابل برای تمام کردن صحبت‌هایش تقویت کنید. خوب گوش دهید و سعی نکنید زمانی که فرد دیگر صحبت می‌کند واکنش نشان دهید.

با نشان دادن واکنش صحیح به گفته‌های همسر خود و احساسات او مهارت گوش دادن فعال داشته باشید. بگویید ” بگذار مطمئن شوم موضوع را درست فهمیدم. من شنیدم تو گفتی از اینکه نگفته بودم چه ساعتی خانه‌ خواهم بود ناراحت هستی و می‌خواستی من زودتر به تو می‌گفتم چون نگران شده بودی “

مرزهای سالم بسازید.

مرزها به معنای اینکه شما حس کنید در این رابطه اسیر هستید نیستند. مرزها درست می‌شوند تا در رابطه احترام و درک مقابل درست کنند. ببینید چه تغییراتی لازم است و هریک از شما باید چه تغییری را ایجاد کنید. اگر یکی از شما می‌خواهد زمان زیادی با هم باشید و دیگری این را دوست ندارد باید برای زمان مناسب در کنار هم بودن محدودیتی قرار دهید.

برای مثال شاید بخواهید محدودیت‌های جنسی و اجتماعی برای هم بگذارید. ( مثلاً یک شب در هفته کنار هم باشید)

اجازه ندهید همسرتان شما را کنترل کند و شما نیز نباید او را کنترل نمایید. گذاشتن مرز یعنی به یکدیگر احترام بگذارید و قول‌هایی بدهید تا با کمک آن رابطه‌ی شما بهتر پیش رود.

واضح صحبت کنید.

بدون مکالمات واضح، یک رابطه می‌تواند به سرعت بدترین نتایج را به دنبال داشته باشد. زمانی که یک نیاز یا خواسته دارید آن را به صراحت به همسرتان بگویید. شما نباید حاشیه بچینید یا زمانی که ناراحتید سعی کنید چیزی بگویید که فرد مقابل خوشحال شود. از جملاتی با کلمه‌ی “من” برای بیان احساسات خود استفاده کنید تا نظر خود را شفاف بیان نمایید. این جملات به شما اجازه می‌دهند ویژگی‌های شخصیتی خودتان را شفاف و مستقیم بیان کرده و مسئولیت افکار و احساسات خود را بر عهده بگیرید تا مانع از وارد شدن اتهام یا مقصر شدن از جانب دیگران شوید.

برای درست حرف زدن بگویید ” من فکر می‌کنم/ حس می‌کنم/می‌خواهم… زمانی که… چون … “برای مثال” من زمانی که در را باز می‌گذاری اذیت می‌شوم زیرا سرما داخل اتاق خواهد شد.”

احساسات خود را بیان کنید.

افکار و احساسات خود را با همسرتان در میان گذاشته و آن ها را مستقیم بیان کنید. به احساسات همسر خود علاقه نشان داده و او را در روزهای پراسترس حمایت کنید. ارتباط عاطفی با همسرتان اجازه می‌دهد با او در تمام لحظات همدردی داشته باشید.

اگر حس می‌کنید ارتباطی عاطفی ندارید از او در مورد احساساتش سؤال کنید. با کشف احساسات همسر خود احساس دلسوزی و نزدیکی بیشتری به او خواهید داشت.

چگونه یک رابطه ی سالم بسازیم | مرکز مشاوره همکده

چگونه یک رابطه ی سالم بسازیم؟ با یکدیگر شرایط چک کنید.

در رابطه فواصل خاصی برای صحبت کردن در نظر بگیرید. گاهی تغییراتی ایجاد شده و برنامه‌های شما شلوغ می‌شوند و زمان برای صحبت کردن ندارید. بعلاوه می‌خواهید به اهداف و ارتباط موردنظر خود در رابطه برسید، این‌ها نیز گاهی تغییر می‌کنند. بی‌توجهی به موضوعات مهم یا امید برای برطرف شدن آن‌ها باعث فروپاشی رابطه شما خواهد شد.

یک مثال از چک کردن اوضاع می‌تواند این باشد” آیا بعد از اختلاف دیروزمان خوب هستی؟ من می‌خواهم مطمئن شوم احساس بدی نداری یا چیزی حل نشده نمانده است”.

از همسرتان بپرسید آیا توقعات او نیز مشابه شماست. شاید بخواهید در مورد یکدیگر، رضایت جنسی، فرزندان یا برنامه‌های پیش رو صحبت کنید. در مورد خواسته‌ی خود و اینکه چگونه همسرتان می‌تواند در آن نقش داشته باشد شفاف حرف بزنید.

چگونه یک رابطه سالم بسازیم(قسمت اول)

پایه‌ ای برای احترام بگذارید.

چگونه یک رابطه ی سالم بسازیم(قسمت دوم)

روابط می‌توانند در ابتدا شاد و هیجان‌انگیز باشند اما این مهم است که شما و همسرتان از ریشه احترام را در نظرداشته باشید. سعی کنید کارهای مختلفی که نیاز به احترام از جانب او دارد را امتحان کنید. همیشه با یکدیگر محترمانه رفتار کنید، حتی زمانی که از هم عصبانی هستید.

  • خواسته‌ها، افکار و احساسات همسر شما ارزش دارند. در مورد احساسات خود باهم صحبت کنید. احترام متقابل بخش مهمی از یک رابطه‌ی سالم است.
  • با او در مورد ایجاد احترام در رابطه حرف بزنید. برای بایدها و نبایدها در رابطه‌ی خود تصمیم بگیرید، مثلاً شیوه‌ی صدا کردن نام هم یا تماس فیزیکی.
  • شاید لازم باشد قوانینی برای زمان دعوا بگذارید، از جمله: تحقیر نکردن، مقصر ندانستن، فریاد نزدن، عدم استفاده از اجبار، صحبت نکردن درباره جدایی، نگفتن اینکه فرد مقابل چه فکر یا احساسی دارد، در زمان حال بودن، به نوبت صحبت کردن، در صورت نیاز به هم زمان دادن

چگونه یک رابطه ی سالم بسازیم ؟ یکدیگر را تحسین کنید.

یک رابطه‌ی سالم باید طوری باشد که هر دو فرد در آن احساس کنند ارزش دارند. اغلب روابط از چیزهای کوچکی ساخته می‌شوند که یکی پس از دیگری پیش می‌آید. ببینید همسرتان چه کارهایی برای شما انجام می‌دهد و از او تشکر کنید. در مقابل به‌جای تمرکز روی اشتباهات او روی نقاط مثبتش در زندگی تمرکز داشته باشید. زمانی که متوجه چیز خوبی شدید از آن حرف زده و قدردانی خود را نشان دهید.

  • از او بپرسید چگونه احساس می‌کند قدر کارش را می‌دانید؟ برایش یک نامه یا کارت تهیه کرده و سعی کنید به نوعی تشکر نمایید.
  • بگذارید او بداند دوست دارید از شما قدردانی شود. بگویید ” اینکه به کارهای من توجه می‌کنی برای من ارزش زیادی دارد”

وقت مفیدی برای هم بگذارید.

چگونه یک رابطه ی سالم بسازیم(قسمت دوم)

می توانید به سادگی به‌ جای ارتباط رودررو از مکالمات تلفنی یا دیجیتال استفاده کنید. اما گاهی در این صحبت‌ها مفهوم حرف شما عوض شده و دیگر معنای درستی نمی‌دهد. گذاشتن زمان برای هم می‌تواند به تقویت رابطه‌ی شما کمک کرده، احساستان به هم را قوی نموده و رابطه را بهتر کند.

  • فعالیت‌هایی را پیدا کنید که بتوانید با هم انجام دهید. می‌توانید به سادگی از یک فنجان قهوه صبحگاهی در کنار هم یا مطالعه‌ی یک کتاب در شب لذت ببرید.
  • چیزی جدیدی را با هم امتحان کنید تا شاد باشید. لازم نیست کار خاصی انجام دهید، حتی رفتن به یک رستوران جدید یا امتحان کردن یک کافی شاپ می‌تواند تجربه‌ی جالبی باشد.

به هم فضا دهید.

هیچ‌کس نمی‌تواند در همه‌جا کامل باشد و همه‌ی نقش‌ها را برای فرد مقابل بازی کند. بگذارید همسر شما زمانی با دوستان و خانواده‌ی خود داشته باشد. اینکه هر فرد دوستان و سرگرمی‌هایی داشته باشد که از آن لذت می‌برد اهمیت زیادی دارد. شاید در ابتدای رابطه بخواهید هر ثانیه با هم باشید، اما باید به داشتن زمانی برای جدا بودن از هم احترام گذاشته و بدانید دور بودن از هم به این معنا نیست که چیز بدی در رابطه‌ی شما وجود دارد. از بودن همسر خود در کنار دوستانش حمایت کنید.

  • دوستان خود را کنار نگذارید و همسرتان را نیز به این کار مجبور نکنید. شما باید دوستانی برای حمایت عاطفی خود داشته باشید. همچنین نباید او را از دیدن خانواده‌اش منع کنید.

وقتش رسیده خودت را پیدا کنی!

منابع
wikihow.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ارتباط با مشاور متخصص