کمال گرایی چیست؟
کمال گرایی چیست؟ این مورد غالباً به عنوان یک ویژگی مثبت در نظر گرفته می شود که احتمال موفقیت شما را افزایش می دهد ، اما می تواند منجر به افکار یا رفتارهای خود شکستنی یا آسیب به خود فرد شود که دستیابی به اهداف را دشوار می کند. همچنین ممکن است باعث استرس ، اضطراب ، افسردگی و سایر موارد بهداشت روان شود. افرادی که به دلیل احساس عدم کفایت یا عدم موفقیت به کمال می رسند ، ممکن است صحبت با یک درمانگر یا مشاور برای آن ها مفید باشد. این روند اغلب می تواند به افراد در مدیریت انتقاد بیش از حد به خود کمک کند. از این رو شما می توانید با مشاوره تلفنی روان شناسی مشکل خود را برطرف نمایید.
کمال گرایی چیست؟
غالباً به عنوان نیازی به کامل بودن یا اینطور به نظر رسیدن از دیدگاه فرد که او به تکامل رسیده و یا حتی باور داشتن دستیابی به کمال تعریف می شود. با این حال این مسئله به طور معمول به عنوان یک ویژگی مثبت به جای نقص مشاهده می شود. افراد ممکن است از اصطلاح “کمال گرایی سالم” برای توصیف یا توجیه رفتار کمال گرایانه استفاده کنند. کمال گرایی همان چیزی نیست که تلاش کنید بهترین باشید. کمال گرایی در مورد موفقیت و رشد سالم نیست.
برنه براون ، نویسنده و استاد تحقیق در کالج کارشناسی ارشد دانشگاه هوستون ، بین کمال گرایی و رفتار سالم تفاوت قائل می شود. او می گوید ، “کمال گرایی همان چیزی نیست که تلاش برای بهترین بودن خود انجام می دهید. کمال در مورد موفقیت و رشد سالم نیست.” او توضیح می دهد که کمال گرایی توسط بسیاری از مردم به عنوان سپر محافظت در برابر درد سرزنش ، قضاوت یا شرم استفاده می شود. افراد کمال گرا خود را با استانداردهای غیرممکن بالا نگه می دارند. آنها فکر می کنند آنچه انجام می دهند هرگز به اندازه کافی خوب نیست.
کمال گرایی چیست و چگونه بر ما تاثیر می گذارد؟
برخی از افراد به اشتباه معتقدند که این حالت یک انگیزه سالم است ، اما این طور نیست. کمال گرایی می تواند باعث شود شما از زندگی خود ناراضی باشید. حتی می تواند منجر به افسردگی ، اضطراب ، اختلالات خوردن و خودزنی شود. سرانجام، کمال گرایی نیز می تواند شما را به توقف تلاش برای موفقیت سوق دهد. حتی موارد خفیف آن نیز می تواند کیفیت زندگی شما را مختل کند و بر روابط شخصی ، تحصیلات یا کار شما تأثیر بگذارد. این حالت می تواند جوانان و همچنین بزرگسالان را تحت تأثیر قرار دهد. کودکان و نوجوانان غالباً در انجام وظایف مدرسه و همچنین فعالیت هایی مانند ورزش ، باشگاه ها ، خدمات اجتماعی و مشاغل بیش از حد پیش می روند. این روند می تواند منجر به وسواس موفقیت شود. در نهایت ، می تواند توانایی دستیابی به آن را مختل کند.
علائم کمال گرایی چیست؟
بیشتر افراد گاه به گاه یا در بعضی از دوره های زندگی به این حالت می پردازند. افرادی که تقریباً به آن ها کمال گرایان گفته می شود، تمام وقت دارای این مدل تفکر هستند. این افراد حتی ممکن است نیاز به دستیابی به کمال به طور مداوم احساس کنند. آنها همچنین ممکن است:
- قادر به انجام کاری به طور کامل نباشند، مگر اینکه بدانند که می توانند به طور کامل آن را انجام دهند.
- محصول نهایی را به عنوان مهمترین قسمت هر کاری مشاهده می کنند. در نتیجه ، آنها ممکن است تمرکز کمتری بر روند یادگیری یا تکمیل یک کار در حد توانایی خود داشته باشند.
- تا وقتی نتیجه مطابق با استانداردهای آنها کامل نشود ، کاری را تمام شده نمی بینند.
- افرادی که این حالت را دارند ممکن است تمایلی به ادامه یک کار نداشته باشند و آن را به تعویق بیندازند تا زمانی که بدانند که می توانند به طور کامل آن را انجام دهند.
- برای انجام کاری که معمولاً انجام آن برای دیگران زیاد طول نمی کشد، زمان زیادی را صرف می کنند.
این نکته را در نظر داشته باشید که تمایل به دستیابی کمال، یک روند سالم است. اما تمایل غیر منطقی به همیشه عالی بودن می تواند مشکلاتی ایجاد کند.
در کمال گرایان چه احساساتی به وجود می آید؟
در اینگونه افراد که به طور غیر منطقی این حالت را تجربه می کنند یک سری عوامل به وجود می آید. این عوامل شامل:
- احساس می کنند در هر کاری که می کنند در آن شکست می خورند.
- به طور منظم شروع کار را به تعویق می اندازند، ممکن است در شروع کار مقاومت کنند ، زیرا می ترسند که نتوانند آن را به طور کامل انجام دهند
- برای از بین بردن و به اشتراک گذاشتن افکار و احساسات خود تلاش می کنند
- در روابط شخصی و شغلی خود بسیار کنترل کننده هستند
- با قوانین ، لیست ها و کارها وسواس پیدا می کنند، یا به طور متناوب به شدت بی احساس می شوند.
نمونه هایی از رفتار کمال گرایانه
اکثر افراد می خواهند به موفقیت برسند ، اما تلاش سخت برای رسیدن به اهداف شما همیشه بیانگر رفتار عالی نیست. افرادی که دارای این حالت هستند معمولاً معتقدند هر کاری که انجام می دهند ارزشمند نیست مگر اینکه کامل باشد. به جای اینکه به پیشرفت ، یادگیری یا سخت کوشی خود افتخار کنند ، آنها ممکن است دائماً کار خود را با کار دیگران مقایسه کنند یا به نتیجه ای بی عیب و نقص برسند. حتی وقتی افراد با صفات این حالت نتایج دلخواه خود را کسب می کنند ، باز هم ممکن است رضایت نداشته باشند. آنها ممکن است احساس کنند که اگر واقعاً کامل بودند ، برای رسیدن به اهدافشان مجبور نبودند خیلی سخت کار کنند. برخی نمونه های این حالت در افراد عبارتند از:
- صرف 30 دقیقه وقت برای نوشتن و بازنویسی یک ایمیل دو جمله ای.
- باور اینکه از دست دادن دو امتیاز در یک آزمون ، نشان از عدم موفقیت دارد.
- مشکل خوشحال بودن برای دیگران هنگامی که آن ها در کاری موفق هستند.
- خود را مطابق با معیارها و دستاوردهای دیگران نگه داشتن یا مقایسه نامطلوب و غیرواقعی با دیگران.
- رد شدن در کلاس یا پرهیز از کار سخت ، چون از نظر آن ها تلاش کردن بی معنی است مگر اینکه بتوان به کمال دست یافت.
- تمرکز بر روی محصول نهایی به جای فرآیند یادگیری.
- اجتناب از انجام یک بازی یا انجام یک فعالیت جدید با دوستان به دلیل ترس از کمال نشان دادن.
انواع کمال گرایی چیست؟
تصور می شود که چند نوع متمایز از این حالت وجود دارد. در حالی که در انواع این حالت رفتارهای مشابهی وجود دارند، اما انگیزه و نتایج آنها اغلب متفاوت است.
کمال گرایی استانداردهای شخصی
فردی که این نوع کمال گرایی را انجام می دهد ممکن است به یک سری از استانداردهای تحریک کننده آنها پایبند باشد. ممکن است دیگران هنوز این استانداردها را بالا بدانند ، اما برای شخصی که آنها را تعیین می کند انگیزه ایجاد می کنند. تصور می شود این نوع کمال گرایی سالم است ، زیرا منجر به استرس بیش از حد یا فرسودگی شغلی نمی شود. افرادی که دارای کمال گرایی معیارهای شخصی هستند ، ممکن است کمتر از عادت های مضر برای مقابله با استرس ناشی از کمال گرایی استفاده کنند. افراد فقط در صورتی این نوع کمال گرایی را دارند که اهدافشان باعث شود احساس انرژی کنند و بیش از حد تحت فشار قرار نگیرند و آن ها را از کار بیندازند.
کمال گرایی انتقادی از خود چیست؟
این نوع کمال گرایان بیشتر از این که احساس انگیزه کنند، در معرض ترس از اهدافی هستند که برای خود تعیین می کنند. آنها ممکن است بیشتر اوقات احساس ناامیدی کنند یا اینکه فکر کنند اهدافشان هرگز به واقعیت تبدیل نخواهند شد. تحقیقات نشان می دهد که کمال گرایی انتقادی نسبت به خود احتمالاً منجر به احساسات منفی مانند پریشانی ، اجتناب ، اضطراب و محکومیت خود می شود.
کمال گرایی اجتماعی
این مطالعه در سال 2014 در دانشگاه یورک بیان شد ، این نوع کمال گرایی تقاضای تعالی را که معمولاً در افرادی با مشاغلی که به دقت بالایی نیاز دارند ، مانند وکلا ، متخصصان پزشکی و معماران توصیف می کند. افراد در این مشاغل افکار ناامیدکننده تر ، استرس و خطر بیشتری برای خودزنی و خودکشی را تجربه می کنند. کمال گرایی تجویز شده اجتماعی از جمله در افرادی وجود دارد که از استانداردهای بالای فرهنگی یا اجتماعی پیروی می کنند و برای رسیدن به این اهداف به صورت غیر واقعی تلاش می کنند. به عنوان مثال ، دانش آموزان ممکن است توسط والدین خود از استانداردهای تحصیلی بالایی برخوردار باشند. نوجوانان و بزرگسالانی که برای به دست آوردن نوعی از استایل بدن که جامعه آن را “ایده آل” قلمداد می کنند، احساس فشار می کنند و ممکن است در نتیجه ویژگی های کمال گرایی تجویز شده در جامعه را پیدا کنند.
دامنه های کمال گرایی چیست؟
کمال گرایی می تواند بسیاری از زمینه های زندگی فرد را تحت تأثیر قرار دهد و از این بخش ها اغلب به عنوان دامنه یاد می شود. بعضی اوقات ، کمال گرایی فقط روی یک حوزه تأثیر می گذارد ، در حالی که در سایر مدل ها ، دامنه های مختلفی را تحت تأثیر قرار می دهد. در زیر برخی از زمینه هایی که کمال گرایی در زندگی می تواند تأثیر بگذارد را می گوییم.
در محل کار یا در مدرسه
افرادی که در مدرسه یا محل کار کمال گرا هستند ممکن است برای انجام یک کار بیشتر از دیگران زمان بگذارند. آنها همچنین ممکن است از شروع کاری که در آن احساس اطمینان نمی کنند خودداری کنند. این اغلب به دلیل تمایل به انجام کامل کار است.
فعالیت بدنی
ورزش و دوومیدانی اغلب کمال گرایی را تشویق یا تشدید می کنند. در ورزشهای انفرادی ، مانند ژیمناستیک یا دوچرخه دسواری یا اسکی ، کمال گرایی ممکن است شیوع داشته باشد، زیرا این ورزشکاران اغلب در حال رقابت با خود هستند.