چند راه برای غلبه بر رفتارهای خود مخربی

رفتارهای خود مخربی در افراد می تواند آسیب زا باشد. همه ما فکر می کنیم اگر در یک رابطه از لحاظ مادی همه چیز تا تعیین کنم عشق و علاقه پشت سر آن خواهد آمد. اما تحقیقات درباره روابط بین دو فرد این نتیجه را رسانده که نحوه برخورد با همسرتان بسیار اهمیت دارد. غافل از این که برخی از افراد نمی توانند این مشکلات را حل کنند. همان طور که موفقیت در روابط و زندگی نیازمند عوامل مختلفی است شکست نیز همین گونه است. روابط در روان شناسی تعاریف متفاوتی دارد. روابط همیشه به معنای ایجاد ارتباط بین دو زوج مرد و زن نیست.

خیلی اوقات رابطه های دوستی دو دختر یا دو پسر ممکن است در آینده زندگی فرد تاثیر گذار باشد . بنابراین بهتر است در انتخاب دوست بسیار هشیار باشید. دوست خوب و انتخاب دوست خوب قاعده و قوانین خاصی دارد که بسیاری از ما آن را می دانیم. خیلی ها هم قوانین را نمی دانند. خوشبختی از نظر هر فردی یک معنا و مفهومی دارد. شما نمی توانید دو شخص را پیدا کنید که تعریف آن ها از خوشبختی یکسان باشد.

خوشبختی و رفتارهای خود مخربی

خوشبختی یعنی این که شما بتوانید برای رسیدن به بهترین اتفاق در زندگی خود تلاش کنید. این تلاش ها باید به گونه ای باشد که افراد بتوانند از کوچک ترین چیز ها در زندگی خود لذت ببرند. در مقاله امروز می خواهیم ببینیم چند راه برای غلبه بر رفتارهای خود مخربی، چگونه است. و البته پایان رساندن یک رابطه آیا می تواند برای مفید باشد یا خیر؟ در ادامه این مقاله که در وبسایت همکده به عنوان اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره تلفنی  روان شناسی در ایران و ارائه دهنده خدمات مشاوره و روان شناسی نوشته شده است می خواهیم در ارتباط با چند راه برای غلبه بر رفتارهای خود مخربی، صحبت کنیم.

رفتارهای خود مخربی روابط چگونه است؟ (و نحوه اجتناب از آن‌ها)

ما در سعادت کامل وارد روابط می شویم و سپس به مشکلات برخورد می کنیم. ما نمی دانیم چه اتفاقی افتاده است، اما همه چیز همان چیزی نیست که قبلا بود و به نظر اشتباه می رسد. شور و شادابی عاشقی با اضافه تمام عوامل استرس زا زندگی به یک عادت تبدیل شده است. در این‌جا رفتارهای تخریب کننده روابط (و نحوه اجتناب از آن ها) آورده شده است:

طوری رفتار کنید که انگار مجرد هستید.

چه چیزی یک رابطه عاشقانه را تعریف می کند؟ این که هر دو نفر با هم در ارتباط باشند. بنابراین وقتی بدون رضایت همسرتان طوری رفتار می کنید که انگار هنوز مجرد هستید، طوری رفتار می کنید که به آن شخص تعهدی ندارید. وقتی در یک رابطه هستید، باید مسئولیت احساسات آن شخص را بپذیرید. آیا بدون در نظر گیری نظر همسر خود همه خاطرات خود را برمی دارید و می روید؟ یا چیزهایی را از شریک زندگی خود مخفی نگه می دارید که می دانید به عنوان رفتارهای خود مخربی روابط هستند؟

نکته ای در ارتباط با این زمینه

اگر نمی توانید به یک رابطه متعهد شوید، اجازه دهید آن شخص راه خودش را ادامه دهد. شما نمی توانید به زندگی مجردی خود ادامه دهید در حالی که از مزایای داشتن کسی در رختخواب خود لذت می برید. شما باید با آن شخص و با خودتان صادق باشید. اگر می خواهید به یک رابطه عاشقانه متعهد شوید، پس مسئولیت اعمال خود را بپذیرید.

فقط مسئولیت مالی خود را نداشته باشید.

مسائل مالی یک چالش بزرگ در روابط است. وقتی به این طرف و آن طرف می روید و طوری خرج می کنید که انگار تنها شما در اتحادیه هستید، همه چیز شروع به فروپاشی می کند. این فرآیند به این برمی گردد که انگار هنوز مجرد هستید. شما در قبال همسرتان مسئولیت دارید تا او را  در اولویت مخارج قرار دهید.

ندانستن علایق یکدیگر یک نوع از رفتارهای خود مخربی روابط

مجردی به همان اندازه زیان آور است که همیشه به اجبار با کسی در ارتباط باشید. شما مجبور نیستید در تک تک کارهایی که همسرتان انجام می دهد سهیم باشید. شما به زندگی، دوستان، علایق، سرگرمی ها و زمان تنهایی نیاز دارید. این باعو می شود وابستگی بیش از حد محدود می‌شود.

نظر پزشکان در ارتباط با این زمینه

دکتر ست مایرز، نویسنده کتاب غلبه بر سندرم تکرار رابطه، می‌گوید: «برخی از افراد در تلاش برای ترکیب با شریک زندگی خود، علایق، سرگرمی‌ها و اهداف خود را فراموش می‌کنند – چیزهایی که ممکن است در وهله اول شریک زندگی‌شان را جذب کرده باشد. برای شکستن پیوند کاذب همبستگی، فهرستی از  نحوه گذراندن اوقات فراغت قبل از رابطه با چه کسی تهیه کنید. سعی کنید بر میزان زمان تنهایی خود نظارت داشته باشید. زیرا هیچ زوجی نباید تمام اوقات فراغت خود را با هم بگذرانند.

دنبال کردن فعالیت در ارتباط با این زمینه

فعالیتی را به تنهایی دنبال کنید، مانند رفت و آمد به باشگاه یا شرکت در یک کلاس سرگرمی در موسسه محلی خود. اگر ارتباط خود را با دوستانی که واقعاً به آن‌ها اهمیت می دهید به خاطر صرف وقت تقریباً منحصراً با شریک زندگی خود از دست داده اید، با تلاش برای ملاقات یک یا دو دوست برای یک فعالیت یا یک وعده غذایی، هویت خود را بازیابی کنید.

بیش از حد حساس و ناامن شدگی جزئی از رفتارهای خود مخربی روابط

هیچ چیز به اندازه احساس بی لیاقتی به یک رابطه صدمه نمی زند. ناامنی منجر به حسادت می شود. اگر شریک زندگی‌تان قابل اعتماد نباشد، سخت است. اگر اینطور است، پس باید خودتان را در اولویت قرار دهید و به رابطه پایان دهید. اما، اگر شریک زندگی تان کاری انجام نمی دهد و شما همچنان در خاطرات روابط گذشته زندگی می کنید، پس این شما هستید که نیاز به مشاوره برای رفتار بهتر دارید. ناامنی ضرر دارد. مسئولیت رفتار خود را بپذیرید. اگر می خواهید رابطه کنونی خود را گرامی بدارید و حفظ کنید، وقت آن است که گذشته را رها کنید. شما دیگر در گذشته زندگی نمی کنید!

رفتارهای تخریب کننده روابط مانند این که فوق العاده طعنه آمیز باشید و به شریک زندگی خود احترام نگذارید.

همه ما کمی شوخ طبعی را دوست داریم. اما زمانی که با بی احترامی و رفتار زشت مرزی شود، توهین آمیز است. این نوع رفتار به حالت تدافعی و آسیب رسانی به شریک زندگی شما تشدید می شود. مشکلات شروع به بالا رفتن می کنند و رابطه آسیب می بیند. زیرا این رفتار مبتنی بر بی احترامی است نه مهربانی. شوخی طبعی برای ایجاد فضای مفرح  اشکالی ندارد. با این حال، وقتی دارای تداوم است،  آزاردهنده می‌شود. کاری کنید که همسرتان از این رفتار آگاه شود.

چند راه برای غلبه بر رفتارهای خود مخربی

در حالی که بسیاری از مردم رفتارهای خود مخربی خود را پنهان می‌کنند و انکار می‌کنند. اما برخی واقعاً در حال مبارزه هستند. تعداد کمی از ما به این مشکلات اعتراف می‌کنیم (حداقل برای خودمان) و برای غلبه بر آن‌ها تلاش می‌کنیم. حتی اگر در مورد مسائل خود صحبت کردید، ممکن است عزیزانتان به شدت متوجه شدت رفتار شما نشوند. این اساساً به شما بستگی دارد که بر این رفتارها غلبه کنید. بنابراین باید بهترین روش را برای انجام این کار انتخاب کنید.

نکته

بسیاری از روش‌های خودیاری می‌توانند به شما کمک کنند بر رفتارهای خود مخربی خود غلبه کنید، و این روش‌ها از جهاتی بیش از یک روش مفید هستند. آن‌ها می توانند به غلبه بر رفتار و در عین حال بهبود زندگی کلی شما کمک کنند. با این حال، قبل از اینکه بتوانید راه‌های غلبه بر رفتار را در نظر بگیرید، ابتدا باید بفهمید که چه چیزی رفتار مخرب خود را تشکیل می‌دهد.

رفتار خود ویرانگر چیست؟

رفتارهای زیادی وجود دارد که به منزله اعمال خود ویرانگر است. این‌ها هر نوع رفتاری هستند که در سطح شخصی بر شما تأثیر منفی می گذارند. بسیاری از موارد رایج رفتارهای خود مخربی عبارتند از وقتی که:

به طور مداوم به خودتان چیزهای منفی بگویید، مانند “من هرگز این کار را به موقع انجام نمی دهم” یا “من شکست خواهم خورد”

  • دانستن چیزی برای شما بد است
  • مصرف غذای زیاد یا ناکافی
  • تظاهر به بی کفایتی
  • خود را آزار می دهید تا به دیگران آسیب برسانید
  • آسیب عمدی به خود (خودآزاری)
  • به جای یافتن راهی مثبت برای حرکت رو به جلو، غرق در مشکلات خود شوید
  • سوء مصرف مواد مخدر یا الکل
  • بیگانگی از دوستان و خانواده
  • پرهیز از احساسات
  • رد کمک از کسانی که بهترین ها را برای شما می خواهند
  • زمانی که می‌توانید به دنبال رویاها یا اهداف خود باشید، زندگی را قربانی کنید
  • خرج بیش از حد
  • اجتناب از دریافت کمک مورد نیاز برای یک بیماری روانی
  • خرابی روابط از طریق حسادت، رفتارهای خود مخربی، دستکاری عاطفی، نیاز، خشونت و سایر اعمال منفی
  • به طور مداوم خودتان را دست کم بگیرید

چرا این رفتارهای خود مخربی رخ می دهد؟

به طور معمول، اعمال و افکار خود مخرب به دلیل نفرت آگاهانه یا ناخودآگاه از خود و عزت نفس پایین رخ می دهد. با ادامه همین خط فکری، ممکن است متوجه شوید که برخی از نشانه‌ها را در صورت احساس بی لیاقتی یا عدم اعتماد به نفس نشان می‌دهید. علاوه بر این، ممکن است نشانه هایی از خود تخریبی را به عنوان راهی برای مقابله با استرس در هر زمینه ای از زندگی خود نشان دهید. هرچه استرس بیشتری داشته باشید و تعداد رویدادهای استرس زا در زندگی شما می تواند بر بروز رفتارهای خود تخریبی نیز تأثیر بگذارد. چگونه بر رفتار مخرب خود غلبه کنیم؟

 در یک دفترچه یادداشت مسائل این مورد را بنویسید

این ممکن است برای کمک به غلبه بر عادات خود مخرب شما خیلی ساده به نظر برسد. اما در واقع بسیار مفید است. بر روی نوشتن در مورد چیزهایی که هر روز به خاطر آن سپاسگزار یا خوشحال بودید تمرکز کنید. خود را مجبور کنید به جای جنبه های منفی به جنبه های مثبت زندگی خود فکر کنید.

قبل از شروع یادداشت نویسی، وقت بگذارید و به جنبه های کوچک زندگی روزمره خود که از آن لذت می برید فکر کنید. یا یک غافلگیری خوشحال کننده که در آن روز رخ داد. این به شما کمک می کند تا شیوه تفکر خود را دوباره تنظیم کنید، و به شما کمک می کند تا نکات مثبت زندگی خود را ببینید.

منابع
وبسایت powerofpositivity

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا