1448

راه هایی برای ایجاد هوش بیشتر از نظر اجتماعی

هوش بیشتر از نظر اجتماعی برای برقراری ارتباط می تواند اهمیت داشته باشد. اما برخی افراد معنای بسیاری از رفتار ها را نمی دانند. در واقع خیلی از اشخاص هستند که با وجود رفتار های نادرست و اختلالات شخصیتی با آن ها زندگی می کنند. اختلالات روانی انواع مختلفی دارند و ممکن است در دوران کودکی ایجاد شود.

اگر در دوران کودکی این اختلالات درمان نشوند می تواند تا بزرگسالی هم ادامه داشته باشد. یکی از اختلالات معروف در دنیای روان شناسی اختلال اضطراب اجتماعی است. اختلال اضطراب اجتماعی دارای علائم مختلفی است. این علائم در افراد مختلف متفاوت است. در مقاله های قبل در ارتباط با آسیب های اجتماعی صحبت کردیم. در ادامه می خواهیم ببینیم که راه هایی برای ایجاد هوش بیشتر از نظر اجتماعی، چگونه است.

درمان های مختلف و ایجاد هوش بیشتر از نظر اجتماعی

درمان ها نیز انواع مختلفی دارد. اضطراب و استرس یکی از اختلالات رایج در دنیای ما هستند. همه ما می دانیم که در زندگی ممکن است روزی دچار استرس یا اضطراب شویم. تا حدودی بخشی از این استرس و اضطراب طبیعی است. اما اگر ادامه پیدا کند می تواند زندگی ما را مختل کند. اضطراب و استرس اگر کنترل و درمان نشود می تواند جلوی موفقیت شما را در بخش های مختلف زندگی بگیرد. انواع مختلفی از اضطراب ها وجود دارد که برخی از آن ها را برای شما گفتیم. انواع درمان حمله اضطراب موضوع امروز ما است. در ادامه این مقاله که در وبسایت همکده به عنوان اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره تلفنی  روان شناسی در ایران و ارائه دهنده خدمات مشاوره و روان شناسی نوشته شده است می خواهیم در ارتباط با راه هایی برای ایجاد هوش بیشتر از نظر اجتماعی صحبت کنیم.

علائم خطرناکی که نشان می‌دهند یک نفر ضد اجتماعی است

واژه رفتار ضد اجتماعی امروزه زیاد مطرح می شود. وقتی از آن برای توصیف یک شخص یا فردی در مدرسه استفاده می کنید، معمولاً به این معنی است که آن‌ها مهارت های اجتماعی خوبی ندارند یا نمی دانند چگونه با افراد دیگر ارتباط برقرار کنند. اما رفتار ضد اجتماعی چیزی کاملاً متفاوت است. این نوع رفتار شامل قلدری و پرخاشگری است. بنابراین، چگونه می توان فهمید که فردی ضد اجتماعی است؟ در این‌جا چند علائم خطرناک وجود دارد که نشان می دهد فردی واقعاً ضد اجتماعی است.

تفاوت بین رفتار ضد اجتماعی و ایجاد هوش بیشتر از نظر اجتماعی چیست؟

درک معنای کلمه هنگام استفاده از آن مهم است. به عنوان مثال، در مورد کلمه “ضد اجتماعی” سردرگمی زیادی وجود دارد. اگر فردی از بودن در کنار دیگران اجتناب کند یا در محیط های اجتماعی بی دست و پا باشد، ممکن است به او برچسب «غیراجتماعی» داده شود. اما کلمه بهتر برای توصیف رفتار او «غیراجتماعی» است. این به این دلیل است که غیر اجتماعی و ضد اجتماعی مترادف نیستند. وقتی فردی رفتار ضد اجتماعی از خود نشان می دهد، معنای کاملاً متفاوتی دارد. در این‌جا معنای کلمات: غیر اجتماعی و ضد اجتماعی است.

رفتار غیر اجتماعی و ایجاد هوش بیشتر از نظر اجتماعی

این بدان معناست که فرد با اضطراب های اجتماعی و ترس از دوست نداشتن دیگران دست و پنجه نرم می کند. ممکن است آن‌ها را نامگذاری کرده باشند یا نگران باشند که وقتی در اطراف مردم هستند کار اشتباهی بگویند یا انجام دهند.

رفتار ضد اجتماعی

افرادی که رفتار ضد اجتماعی از خود نشان می دهند ممکن است رفتار ضد اجتماعی عمومی را به صورت رفتار پرخاشگرانه آشکار یا رفتار ضداجتماعی خصوصی نشان دهند که در آن رفتارهای ضداجتماعی خود را در عمل خلاف قوانین یا قانون نشان می دهند. ویژگی های رفتار ضد اجتماعی عبارتند از:

  • قلدری
  • ضربه به افراد
  • فریاد
  • دزدی
  • دروغ گویی
  • عصبانیت بیش از حد
  • عدم همکاری با قوانین
  • سوء مصرف مواد مخدر
  • سوء مصرف الکل
  • رفتار پرخطر

فرهنگ لغت Merriam-Webster رفتار ضد اجتماعی را چنین تعریف می کند: “بیزاری از دیگران، رفتار خصمانه یا مضر برای جامعه سازمان یافته و مشخص شدن با رفتارهایی که به شدت از هنجارهای اجتماعی بحث می کنند.

بی اعتنایی به حق و باطل و ایجاد هوش بیشتر از نظر اجتماعی

اکثر مردم سعی می کنند از قانون پیروی کنند تا دچار مشکل نشوند. رانندگی بیش از حد مجاز ممکن است به همان اندازه خطرناک باشد که در زندگی شما از بیش از حد از قانون پیروی کنید. اما افرادی که رفتار ضد اجتماعی دارند، با این فرض که قوانین در مورد آن‌ها اعمال نمی شود، دیدگاه عجیبی نسبت به قانون دارند. بی توجهی آن‌ها به مقامات و قانون آن‌ها را برای خود و اطرافیانشان خطرناک می کند. آن‌ها بدشان نمی آید که قوانین را زیر پا بگذارند تا به آن‌چه می خواهند برسند. علاوه بر این، آن‌ها اهمیتی نمی دهند که بی قانونی آن‌ها چه تأثیری بر دیگران خواهد گذاشت. اگر فردی را می شناسید که این رفتار را نشان می دهد، ممکن است بخواهید از او فاصله بگیرید تا از خود در برابر اعمال او محافظت کنید.

دروغگویی یا فریبکاری به نفع خود

یکی دیگر از علائم خطرناک برای آگاهی از فردی با رفتار ضد اجتماعی دروغ گفتن است. آن‌ها می توانند در دروغ های خود بسیار قانع کننده باشند، تا جایی که مردم آن‌ها را باور کنند. حتی اگر دستگیر شوند، در مورد دروغ های خود دروغ می گویند تا مردم را گیج کنند. آن‌ها ممکن است انگشت اتهام را به سمت کسانی که آن‌ها را متهم می کنند نشانه بگیرند، حتی آن‌ها را به دروغگویی متهم کنند.

دیگران را دستکاری کنید

فرد ضد اجتماعی می تواند برای به دست آوردن چیزی که می خواهد بسیار دستکاری کند. آن‌ها با استفاده از کلمات و رفتارهای فریبنده مردم را دستکاری می کنند. اگر به دستکاری آن‌ها پاسخ ندهید، عصبانی می شوند و شما را تهدید می کنند. این یک نوع جذابیت تاریک و پیچیده است که متمرکز بر خود است و هیچ توجهی به افراد اطراف خود ندارد.

تکبر

یکی دیگر از علائم خطرناکی که جز ایجاد هوش بیشتر از نظر اجتماعی است، تمایل به رفتار متکبرانه نسبت به افراد دیگر است. آن‌ها احساس می‌کنند که از دیگران برتری دارند که از تحقیر، قلدری و سایر رفتارهای ترسناک استفاده می‌کنند تا نشان دهند که از شما بهتر هستند. آن‌ها انتظار دارند مردم در صف قرار بگیرند و آن‌چه را که می خواهند انجام دهند. اگر کاری را که آن‌ها می خواهند انجام ندهید، عصبانی و گاهی خشن می شوند. آن‌ها رفتار خود را توجیه می کنند و هیچ توجهی به تأثیر اعمالشان بر دیگران ندارند.

 رفتار پرخطر

رفتار ضد اجتماعی در ریسک پذیری نشان داده می شود که ممکن است دیگران را در معرض خطر قرار دهد. این افراد مستعد سوء مصرف مواد مخدر و الکل، رابطه جنسی ناایمن و سرگرمی های خطرناک هستند. آن‌ها همچنین توجه کمی به سلامت خود و دیگران دارند. آن‌ها ممکن است هر کسی را که ریسک پذیری، توسل به قلدری یا تهدید را در صورت تلاش کسی برای مداخله به چالش می کشد، تحقیر کنند. هر چند وقت یکبار، آن‌ها تصمیم می گیرند که اگر خطری را که برای آن‌ها مهم است تهدید کند، بیشتر از آن چیزی است که می خواهند بپذیرند. آن‌ها ممکن است از رفتار مخاطره آمیز عقب نشینی کنند. اما این معمولاً بر اساس شرایط خودشان است و نه به این دلیل که کسی سعی کرده جلوی رفتار آن‌ها را بگیرد.‌

راه هایی برای ایجاد هوش بیشتر از نظر اجتماعی

هوش بیشتر از نظر اجتماعی به چه معناست؟ شخصی را در نظر بگیرید که مسلماً بهترین مثال برای این مفهوم است. فقط یک جستجوی سریع در گوگل انجام دهید و چند کلیپ ویدیویی تماشا کنید. ستایش دالایی لاما به سرعت آشکار می شود. مردم او را در تبت دوست دارند (البته)، اما او را در جاهایی مانند هند، بریتانیا و حتی آمریکا نیز دوست دارند.

چرا ما دالایی لاما را فردی با هوش بیشتر از نظر اجتماعی می‌دانیم؟

ویژگی خوب، نمی تواند فقط برای نحوه صحبت او باشد. اما درک او دشوار است. این باور ما نمی تواند به خاطر اعتقادات مذهبی او باشد. دالایی لاما یک بودایی تبتی است که اغلب از کشورهایی دیدن می کند که اکثریت جمعیت آن هندو، مسلمان و حتی مسیحی هستند. در حالی که دالایی لاما به طور قطع قابل تشخیص است. اما در بسیاری از مکان‌ها جایگاه مشهوری ندارد. بیشتر مردم احتمالاً مرد مسن‌تری را می‌بینند که لباس خنده‌داری می‌پوشد. و به نظر می رسد که همیشه لبخند بزرگی بر لب دارد.

نکته

حقیقت ساده این است که دالایی لاما محبوب است زیرا او – در کنار سایر ویژگی ها – دارای درجه بالایی از هوش بیشتر از نظر اجتماعی است. (برای اهداف این مقاله به هوش اجتماعی و هوش هیجانی [EQ] مترادف اشاره خواهیم کرد.) بیایید به سرعت هوش اجتماعی را به عنوان «ظرفیت شناخت خود و شناخت دیگران» تعریف کنیم. در این جایگاه است که دالایی لاما برتری می یابد. در این مقاله، ما بیشتر در مورد اینکه چگونه هوش بیشتر از نظر اجتماعی داشته باشیم صحبت خواهیم کرد.

مدل هوش هیجانی

شکل: مدل هوش هیجانی توسط سیستم های چند سلامت

این نوعی مدل از هوش هیجانی است که توسط محققان کانادایی در Multi-Health Systems ایجاد شده است. یک چارچوب عالی و آسان برای هوش هیجانی است. مهم‌تر از همه، ساده‌سازی بسیار مورد نیاز موضوعی است که می‌تواند یک موضوع گیج‌کننده باشد. در حالی که ما در درجه اول بر روی مقوله “بین فردی” مدل تمرکز خواهیم کرد، اجازه دهید هر کدام را به اختصار توضیح دهیم. این پنج دسته اصلی فرآیند هوش بیشتر از نظر اجتماعی به شرح زیر است:

  • ادراک از خود
  • ابراز وجود
  • ذهنیت میان فردی
  • تصمیم گیری
  • مدیریت استرس

همچنین اجزای فرعی هر گروه را تعریف می کنیم.

  • ادراک از خود: (آیا نقاط قوت شخصی و زمینه های پیشرفت خود را می شناسید؟ آیا از احترام به خود و اصالت برخوردار هستید؟)
  • خودآگاهی عاطفی: توانایی درک احساسات و تأثیر آن‌ها بر زندگی شما.
  • احترام به خود: توجه به خود، به ویژه منافع شخصی.
  • خودشکوفایی: به‌کارگیری استعدادها و پتانسیل‌های فرد به‌گونه‌ای که موجب خشنودی شود.

ابراز وجود

(چقدر با احساسات خود از جمله قاطعیت ارتباط برقرار می کنید؟ آیا با احساس فردیت خود احساس راحتی می کنید؟)

  • بیان عاطفی: انتقال حالت عواطف از طریق زبان کلامی و غیرکلامی.
  • استقلال: داشتن حس فردیت همراه با ظرفیت بیان فردی.
  • قاطعیت: توانایی دفاع از خود یا دیگران به شیوه ای آرام، مثبت و غیر تهاجمی.
  • میان فردی

(کیفیت روابط شما چگونه است؟ آیا می توانید با افراد و گروه ها همدلی کنید؟ آیا احساس مسئولیت اجتماعی دارید؟)

تعاریف انواع ویژگی های یک شخص جهت هوش بیشتر از نظر اجتماعی

  • روابط بین فردی: یک ارتباط صمیمی و متقابل (یعنی پیوند) بین دو نفر.
  • همدلی: مهارت در نظر گیری و درک دیدگاه (مثلاً احساسات، افکار) دیگری، به ویژه در یک محیط یا موقعیت چالش برانگیز.
  • مسئولیت اجتماعی: در نظر گیری منافع جامعه بزرگتر با عمل به شیوه ای اجباری اخلاقی.

تصمیم گیری

(آیا می توانید وضعیت ذهن و احساسات خود را به درستی مدیریت کنید، مهم نیست چقدر دشوار است؟ توانایی تصمیم گیری شما چگونه است؟

درمان فوری افسردگی بدون دارو!

ارتباط تلفنی با برترین روانشناسان افسردگی

مشاوره روانشناسی با تعرفه دولتی

منابع
وبسایت powerofpositivity

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ارتباط با مشاور متخصص