احساسات و انواع واکنش های عاطفی

واکنش های عاطفی در افراد امر بسیار مهمی است. زنان و مردان در طول زندگی مشترک خودشان نیاز به احساسات و عواطف دارند. گاهی اوقات در روابط اتفاقاتی می افتد که باعث ناراحتی هر دو طرف می شود. روابط می تواند به علت مشکلات مختلف دچار آسیب و در نهایت جدایی زوجین شود. در رابطه قواعدی وجود دارد که باید رعایت شود. این قواعد می تواند برای افراد مختلف معنای متفاوتی داشته باشد. خیلی از افراد دوست دارند نیاز هایی را که  تا به امروز نتوانستند رفع کنند با رابطه این کار را انجام دهند. اما این درست نیست.

چرا که شما باید به عنوان یک شخص بالغ و فهمیده پای به رابطه بگذارید. برای برخی افراد فقط این که بتوانند عشق بورزند یا مسائل مالی را بهبود بخشند همه چیز درست است. اما در روان شناسی گفته شده است که حد تعادل در روابط بیشتر باعث پایداری آن رابطه شده است. یکی از مواردی که ممکن است آسیب های عاطفی را به همراه داشته باشد همدلی است. شاید برایتان عجیب باشد که همدلی به نوان یک ویژگی خوب چگونه آسیب عاطفی ایجاد می کند؟ در ادامه می خواهیم ببینیم که احساسات و انواع واکنش های عاطفی چگونه است.

اختلالات مختلف و ضربه‌های واکنش های عاطفی

برای مثال اختلالات افسردگی یا اختلالات استرسی در همه افراد و در سنین مختلف می تواند به وجود بیاید. یک سری از اختلالات هم هستند که بیشتر برای کودکان یا به صورت اختصاصی برای بزرگسالان است. اختلالات در کودکان اگر به طور کامل درمان نشود می تواند به آینده کودک ضربه بزند و در واقع پیامد های بسیار خطرناکی ممکن است داشته باشد. در ادامه این مقاله که در وبسایت همکده به عنوان اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره تلفنی  روان شناسی در ایران و ارائه دهنده خدمات مشاوره و روان شناسی نوشته شده است می خواهیم در ارتباط با احساسات و انواع واکنش های عاطفی، صحبت کنیم.

همدلی و کاهش ضربه‌های واکنش های عاطفی

یک مطالعه جدید نشان داد که مردم بیشتر از آن که با همدلی به دیگران نگاه کنند، به صورت عینی نگاه می کنند. ابراز همدردی می تواند به طور باورنکردنی خساراتیداشته باشد و باعث آسیب عاطفی فرد شود. از طریق محدودیت ها و بررسی با خود، می توانید همدلی را بدون خسته شدن ابراز کنید. همه چیز به این آرامش نیست که بخواهید شخص دیگری برای درک آن چه واقعاً در حال گذراندن آن هستید وقت بگذارد. دیده شدن به این روش واضح می تواند استرس شرایط سخت را کاهش دهد. با این حال، چنین عبارتی می تواند برای شخص همدل خساراتی ایجاد کند.

برخلاف ابراز دلسوزی حذف شده نسبت به شخص، همدلی مستلزم غوطه ور شدن بیشتر در مبارزات دیگران است. این فشار روانی داوطلبانه می تواند باعث شود که برخی از افراد در ابراز همدلی دچار آسیب عاطفی شوند.

تحقیقات درباره ضربه‌های واکنش های عاطفی

تحقیقی اخیراً در مجله روانشناسی تجربی منتشر شد. در این تحقیق محققان به بررسی زمان و چرایی دلسوزی مردم با دیگران پرداختند. محققان از شرکت کنندگان خواسته اند هنگام توصیف یک شخص، بین همدلی و یک گروه هدف انتخاب کنند. مردم تنها با انتخاب اشخاص همدل در مطالعه اول 29 درصد و در مرحله دوم حدود 30 درصد از همدلی اجتناب کردند.

عادت هایی که به پیشگیری یا کاهش ضربه‌های واکنش های عاطفی کمک می کند

مردم توجه زیادی به بریدگی ها و جراحات بدنی دارند. اما در مورد آسیب های احساسی چطور؟ اگر چه آن ها اغلب مراقبتی را که شایسته آن هستند دریافت نمی کنند.

نگرانی های خود را برای کاهش ضربه‌های واکنش های عاطفی بیان کنید

بسیاری از مردم نگرانی های خود را ساکت می کنند و آن ها را در سر خود نگه می دارند. ممکن است این کار را انجام دهید. زیرا احساس می‌کنید نگرانی‌هایتان احمقانه است یا اگر در مورد آن ها صحبت کنید، ممکن است بار دیگران را سنگین کنند. با این حال، تعادلی وجود دارد که باید برقرار شود. نگه داری نگرانی های خود می تواند ناخواسته منجر به ضربه‌های واکنش های عاطفی شود زیرا:

  • افکار ممکن است به هم ریخته باشند و درک نگرانی ها در ذهن شما دشوار باشد.
  • نگرانی ها می توانند در یک حلقه گیر کرده و باعث شوند که به نشخوار فکری و اضطراب تبدیل شوند.
  • ممکن است سعی کنید نگرانی های خود را سرکوب کنید. که فقط اثرات آن ها را بدتر می کند و باعث ایجاد مسائل پیچیده تر می شود.

راه‌هایی که واکنش های عاطفی ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند

آیا ضربه‌های عاطفی را تجربه کرده اید؟ حوادث آسیب زا برای همه در زندگی اتفاق می افتد. خواه مرگ غم انگیز یک عزیز باشد یا وجود یک همسر خیانتکار، غلبه بر صدمه و آسیب سخت است. در بسیاری از موارد، تروما باعث مشکلات فیزیکی مانند شکستگی دست یا پا می شود. اما مشکلات جسمی بهبود می یابند. این مشکلات عاطفی و روانی است که ممکن است یک عمر طول بکشد تا از بین برود. ضربه‌های عاطفی در ذهن شما نقش می بندد و می تواند بر سلامت جسمانی شما تأثیر بگذارد.

نکته ای در ارتباط با این زمینه

بسیاری از زخم‌هایی که دارید ممکن است از دوران کودکی دشوار شما باشد. می‌توانید رویدادها را مانند یک حلقه ویدیویی که هرگز متوقف نمی‌شود، دوباره پخش کنید. فشار و اضطراب مداومی که این تصاویر ایجاد می کنند می تواند سلامت روانی و جسمی شما را از بین ببرد. چگونه از نقش یک قربانی به یک پیروز نسبت به اتفاقاتی که برای شما افتاده است تبدیل می شوید؟ این آسان نیست، اما می توان آن را انجام داد.

چند نوع از واکنش های عاطفی و تأثیر آن‌ها بر رفتار انسان

انواع مختلفی از احساسات وجود دارد که بر نحوه زندگی و عواطف اساسی ما با دیگران تأثیر می گذارد. گاهی ممکن است به نظر برسد که این احساسات بر ما حاکم می شوند. انتخاب‌هایی که انجام می‌دهیم، اقداماتی که انجام می‌دهیم و برداشت‌هایی که داریم، همگی تحت تأثیر احساساتی هستند که در هر لحظه تجربه می‌کنیم. روانشناسان همچنین سعی کردند انواع مختلفی از احساسات را که افراد تجربه می کنند شناسایی کنند.

احساسات و انواع واکنش های عاطفی

احساسات واکنش هایی هستند که انسان در واکنش به رویدادها یا موقعیت ها تجربه می کند. انجمن روان‌شناسی (APA) بیان می‌کند که نوع واکنش های عاطفی که فرد تجربه می‌کند، با شرایطی تعیین می‌شود که باعث ایجاد احساسات می‌شود. به عنوان مثال، زمانی که یک فرد خبر خوب دریافت می کند، احساس شادی می کند. وقتی فرد تهدید می شود ترس را تجربه می کند. به نظر می رسد انواع مختلفی از احساسات بر زندگی روزمره ما حاکم هستند. ما بر اساس خوشحالی، عصبانیت، غمگینی، بی حوصلگی یا ناامیدی تصمیم می گیریم. ما فعالیت ها و سرگرمی ها را بر اساس احساساتی که آن‌ها تحریک می کنند انتخاب می کنیم. درک احساسات می تواند به ما کمک کند تا زندگی را با سهولت و ثبات بیشتری طی کنیم.

احساسات و واکنش های عاطفی چیست؟

محققان علاوه بر تلاش برای تعریف احساسات، سعی در شناسایی و طبقه بندی انواع مختلف احساسات نیز داشته اند. البته توضیحات و بینش در طول زمان تغییر می کند:

  • در سال 1972، روانشناس پل اکمن پیشنهاد کرد که شش احساس اساسی وجود دارد که در فرهنگ های بشری عمومیت دارند: ترس، انزجار، خشم، تعجب، شادی و غم.
  • در دهه 1980، رابرت پلاچیک سیستم طبقه بندی احساسات دیگری را به نام “چرخه احساسات” معرفی کرد. این مدل نشان می‌دهد که چگونه می‌توان واکنش های عاطفی مختلف را با هم ترکیب کرد. دقیقاً همان‌طور که یک هنرمند رنگ‌های اصلی را برای ایجاد رنگ‌های دیگر ترکیب می‌کند.
  • در سال 1999، اکمن فهرست خود را گسترش داد تا شامل تعدادی دیگر از احساسات اساسی، از جمله خجالت، هیجان، تحقیر، شرم، غرور، رضایت و سرگرمی باشد.

 نکته ای در ارتباط با این زمینه

پلاچیک هشت بعد واکنش های عاطفی را پیشنهاد کرد: شادی در مقابل غم، خشم در مقابل ترس، اعتماد در مقابل انزجار، و تعجب در مقابل انتظار. سپس می توان این احساسات را برای ایجاد واکنش های عاطفی دیگر (مانند شادی + انتظار = هیجان) ترکیب کرد.

عناصر کلیدی احساسات

برای درک بهتر احساسات، بیایید روی سه عنصر کلیدی آن‌ها که به عنوان تجربه ذهنی، پاسخ فیزیولوژیکی و پاسخ رفتاری شناخته می‌شوند، تمرکز کنیم.

تجربه ذهنی و واکنش های عاطفی

در حالی که کارشناسان بر این باورند که تعدادی از احساسات اساسی جهانی وجود دارد که توسط مردم در سراسر جهان بدون در نظر گرفتن پیشینه یا فرهنگ تجربه می شود. اما محققان همچنین معتقدند که تجربه احساسات می تواند بسیار ذهنی باشد. برای مثال خشم را در نظر بگیرید. آیا همه عصبانیت ها یکسان است؟ تجربه خود شما ممکن است از ناراحتی خفیف تا خشم کورکننده متغیر باشد.

نکته ای در ارتباط با این زمینه

در حالی که ما برچسب های گسترده ای برای احساساتی مانند “خشمگین”، “غمگین” یا “شاد” داریم، تجربه خود شما از این احساسات ممکن است بسیار چند بعدی تر و در نتیجه ذهنی باشد.

ما همچنین همیشه اشکال خالص واکنش های عاطفی را تجربه نمی کنیم. احساسات مختلط در مورد رویدادها یا موقعیت های مختلف در زندگی ما رایج است. وقتی با شروع یک کار جدید مواجه می شوید، ممکن است هم هیجانی و هم عصبی شوید. ازدواج یا بچه داری ممکن است با طیف گسترده ای از واکنش های عاطفی مانند شادی یا اضطراب مشخص شود. این احساسات ممکن است به طور همزمان رخ دهند، یا ممکن است آن‌ها را یکی پس از دیگری احساس کنید.

پاسخ فیزیولوژیکی

اگر تا به حال احساس کردید که شکمتان از اضطراب دچار مشکلات مختلفی است یا قلبتان از ترس تپش می‌زند، متوجه می‌شوید که احساسات نیز واکنش‌های فیزیولوژیکی قوی ایجاد می‌کنند. بسیاری از پاسخ‌های فیزیولوژیکی که در طول واکنش های عاطفی تجربه می‌کنید، مانند عرق کردن کف دست یا ضربان تند قلب، توسط سیستم عصبی سمپاتیک، شاخه‌ای از سیستم عصبی خودمختار، تنظیم می‌شوند.

سیستم عصبی خودمختار واکنش های غیرارادی بدن مانند جریان خون و هضم را کنترل می کند. سیستم عصبی سمپاتیک وظیفه کنترل واکنش های جنگ یا گریز بدن را بر عهده دارد. هنگام مواجهه با تهدید، این پاسخ ها به طور خودکار بدن شما را برای فرار از خطر یا مواجهه رودررو با تهدید آماده می کند.

مطالعاتی در ارتباط با این زمینه

در حالی که مطالعات اولیه فیزیولوژی احساسات بر روی این پاسخ های خودمختار تمرکز داشتند، تحقیقات جدیدتر نقش مغز در احساسات را هدف قرار می دهد. اسکن مغز نشان می دهد که آمیگدال، بخشی از سیستم لیمبیک، نقش مهمی در احساسات و به ویژه ترس ایفا می کند.

آمیگدال خود یک ساختار کوچک بادام شکل است که با حالت های انگیزشی مانند گرسنگی و تشنگی و همچنین حافظه و احساسات مرتبط است. محققان از تصویربرداری مغز استفاده کردند تا نشان دهند که وقتی تصاویر تهدیدآمیز به افراد نشان داده می شود، آمیگدال فعال می شود. همچنین اثبات شد که آسیب به آمیگدال پاسخ ترس و برخی واکنش های عاطفی را مختل می کند.

منابع
وبسایت verywellmind

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا