تربیت کودکان در پیش دبستانی: استراتژی ها و چالش ها

دوران پیش دبستانی یکی از جذاب ترین دوران زندگی کودک است. تربیت فرزندان در این دوره بسیار مهم است. همان طور که ما در دوران مدرسه و دانشگاه برای فرزند خود تلاش می کنیم در این دوره نیاز به حساسیت بیشتری داریم. چرا که در این دوره بیشتر احساسات کودک شکل می گیرد. حتی اگر مراقب نباشیم ممکن است اتفاقای مثل اضطراب یا افسردگی در کودک ما اتفاق بیفتد. در دنیایی که زندگی می کنیم اختلالات روانی بسیاری وجود دارد.

برخی از این اختلالات روانی را ممکن است بشانسید. برخی هم برای شما تازگی دارند. موفقیت لازمه تلاش و کوشش است. شما اگر می خواهید کودکتان در ایده موفق تر شود باید از امروز عزت نفس او را تقویت کنید. اگر کودک بتواند هر دو گزینه عزت نفس و اعتماد به نفس را در خود ایجاد کند پیروز خواهد شد. در ادامه می خواهیم ببینیم که تربیت کودکان در پیش دبستانی: استراتژی ها و چالش ها چگونه است؟

این رفتار ممکن است در هر فردی به وجود بیاید. این که بگوییم فرد چه نوع رفتاری را در چه لحظه ای انجام خواهد داد غیر قابل پیش بینی و درست نیست. وقتی یک مشاور با شخص مورد نظر صحبت می کند رفتار های او را تشخیص می دهد. تشخیص رفتار باعث می شود که مشاور بداند چه کاری انجام دهد تا فرد بتواند رفتار خود را مدیریت کند. در ادامه این مقاله که در وبسایت همکده به عنوان اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره تلفنی  روان شناسی در ایران و ارائه دهنده خدمات مشاوره و روان شناسی نوشته شده است می خواهیم در ارتباط با تربیت کودکان در پیش دبستانی: استراتژی ها و چالش ها صحبت کنیم

تربیت کودکان در پیش دبستانی نیاز به ترکیبی از هنر و علم دارد.

تربیت کودکان در پیش دبستانی: استراتژی ها و چالش ها

تربیت کودکان در پیش دبستانی نیاز به ترکیبی از هنر و علم دارد. همچنین به چابکی جدی نیاز دارد. آن چه قبلاً برای رفتار کودک خود انجام دادید ممکن است دیگر موثر نباشد. صبر و ثبات می تواند برای حل مشکلات رفتاری کودک سه، چهار یا پنج ساله کلیدی باشد. در عین حال، ممکن است لازم باشد گاهی از آزمایش و خطای کوچکی استفاده کنید. این کار باعث می شود تا ببینید چه استراتژی های انضباطی برای خانواده شما بهترین کار را می کند.

رفتار معمولی کودکان در پیش دبستانی

رشد در پیش دبستانی به این معنی است که فرزند شما می خواهد مستقل باشد. این تلاش برای خودمختاری می تواند چالش های جدیدی را در زمینه فرزندپروری از نظر رفتار و نیازهای انضباطی ایجاد کند. و ممکن است فرزند شما از آزمایش رفتارهای جدید لذت ببرد تا ببیند چگونه پاسخ خواهید داد. گذار به پیش دبستانی ممکن است باعث شود کودک شما اضطراب جدایی را تجربه کند. یا ممکن است از تعامل با سایر کودکان و معلمان ترس داشته باشد.

آزمایش محدودیت ها و تربیت کودکان در پیش دبستانی

کودکان در این سن نیز ممکن است در حال آزمایش محدودیت ها باشند و نافرمانی نشان دهند. آن ها ممکن است از این که نمی توانند کاری را که می خواهند انجام دهند، ناامید شوند. زیرا مهارت های حرکتی آن ها هنوز به این خوبی تکمیل نشده است. این ناامیدی ها و اضطراب ها اغلب می توانند منجر به مشکلات رفتاری مانند سرپیچی، صحبت پشت سر، فریبکاری و موارد دیگر شوند.

کودکان پیش دبستانی درک درستی از درست و غلط دارند. آن ها می توانند از قوانین ساده پیروی کنند و اغلب هدف آن ها جلب رضایت بزرگسالان است. با این حال، آن ها منطق بزرگسالان را درک نمی کنند، بنابراین گاهی اوقات برای انتخاب سالم تلاش می کنند.

نکته ای در ارتباط با این زمینه

تربیت کودکان در پیش دبستانی: استراتژی ها و چالش ها

اگر چه آن ها باید کنترل تکانه را بهبود بخشند، اما فرزند شما همچنان به کارهای زیادی در این زمینه نیاز دارد. آن ها ممکن است فریاد بزنند، چیزهای بد بگویند یا احساس عصبانیت کنند. آن ها اغلب قوانین و محدودیت ها را آزمایش می کنند. اما باید درک بهتری از پیامدهای مستقیم رفتار خود ایجاد کنند.

  • رفتار معمولی
  • اضطراب جدایی
  • نا امیدی
  • عبور از مرزها
  • می تواند از قوانین ساده پیروی کند
  • توسعه کنترل ضربه
  • چالش های رفتاری
  • دروغ گویی
  • ناله کردن
  • بازگشت به صحبت کودک
  • سرکشی
  • رفتار پرخاشگرانه
  • چالش های مشترک

دروغ گفتن یک چالش رایج هنگام تربیت کودکان در پیش دبستانی است. گاهی اوقات، داستان های آن ها تلاشی برای رهایی از مشکلات است.  در مواقعی دیگر، آن ها فقط از تخیل خود برای بیان داستان های دور از ذهن استفاده می کنند.

گریه و زاری کردن یکی دیگر از مسائل رایج در دوران پیش دبستانی است. کودکان پیش دبستانی اغلب فکر می کنند اگر برای اولین بار این کار را انجام دهند، التماس و ناله شما را مجبور می کند نظر خود را تغییر دهید. اما توجه داشته باشید، اگر آن ها بتوانند یک بار شما را مجبور به تسلیم شدن کنند، متقاعد خواهند شد. این باعث می شود که آن ها دوباره این کار را انجام دهند.

نکته ای در ارتباط با این زمینه

در بسیاری از خانه ها، صحبت با کودک در بالای لیست تربیت کودکان در پیش دبستانی قرار دارد. اما بازگشت به صحبت با کودک می تواند بخشی عادی از رشد پیش دبستانی باشد. گاهی اوقات، کودکان پیش دبستانی از آن برای جلب توجه استفاده می کنند. در مواقع دیگر به دلیل استرس یا اضطراب دچار عقب نشینی می شوند. به عنوان مثال، یک کودک ممکن است درست قبل از ورود به مهد کودک  صحبت کردن با کودک دیگری صحبت کنند تا آرام تر شوند.

اگر چه کودکان پیش دبستانی اغلب می خواهند کمک کننده باشند. اما آن ها همچنین دوست دارند استقلال خود را اعلام کنند. معمول است که آن ها می گویند: “نه!” وقتی به آن ها می گویید کاری را انجام دهند تا ببینید واکنش شما چگونه است.

تسلط کم عصبانیت و تربیت کودکان در پیش دبستانی

اکثر کودکان پیش دبستانی تسلط کمی بر عصبانیت های عصبی دارند. اما هنوز کنترل تکانه کافی برای جلوگیری از رفتارهای گاه به گاه تهاجمی را به دست نیاورده اند. ضربه زدن، لگد زدن و گاز گرفتن همچنان ممکن است مشکل ساز باشد. استراتژی های انضباطی که کار می کند مهم هستند.  یک رشته موثر باید شامل پیامدهای منفی باشد که رفتارهای نادرست را از تکرار جلوگیری می کند.  همچنین پیامدهای مثبتی که باعث ایجاد انگیزه در فرزند شما برای ادامه کارمی شود را حفظ کند.

رفتار های خوب را ستایش کنید

برای ارتقاء رفتار خوب، ستایش و تشویق زیادی کنید. فقط مطمئن شوید که ستایش شما واقعی است. به جای این که بگویید: “تو بهترین بچه در جهان هستی”، بگویید: “ازت تشکر می کنم که سعی مردی بهترین خودت باشی.

کودک خود را در نهایت آرامش قرار دهید

برای نقض قوانین مهم، مانند تجاوز، یا زمان هایی که فرزند شما به حرف های شما گوش نمی دهد این  موضوع برای تربیت کودکان در پیش دبستانی مهم است. از یک زمان استراحت خودکار استفاده کنید. ممکن است بگویید: “ناامید شدن بزرگ ترین مشکل است، اما شکست خوردن اشکالی ندارد.

حذف امتیازات

تربیت کودکان در پیش دبستانی: استراتژی ها و چالش ها

اگر کودک پیش دبستانی شما از رفتن به استراحت امتناع می ورزد کاری انجام دهید. سعی کنید امتیاز مربوط به رفتار های خوب را حذف کنید. با فرزند خود ارتباط برقرار کنید: “از زمانی که اسباب بازی را به طرف دوست خودش پرتاب کرده است، این اسباب بازی را به مدت ده دقیقه در از او بگیرید.”

ایجاد یک سیستم پاداش و تربیت کودکان در پیش دبستانی

فرزند شما ممکن است  با رفتار خاصی دست و پنجه نرم کند. مانند این که تمام شب را در رختخواب خود بماند. یک نمودار برچسب ایجاد کنید. سپس، یک بار به آن ها بگویید شما می توانید مقدار مشخصی برچسب (مانند سه یا پنج) دریافت کنید. آن ها می توانند پاداش بیشتری دریافت کنند، مانند انتخاب یک فیلم ویژه برای تماشا. پس از آن که کودک شما مهارت های مورد نیاز برای رسیدن به اهداف خود را آموخت، می توانید سیستم پاداش را به تدریج از بین ببرید.

به خاطر داشته باشید که تعیین دلیل اصلی رفتار مهم است. چرا کودک شما برای ماندن در رختخواب خود در شب مشکل دارد؟ آرام و مستقیم و با همدلی فراوان در این مورد بحث کنید. هنگامی که دلیل رفتار را تعیین کردید، می توانید مشکلات را با هم حل کنید.

جلوگیری از مشکلات آینده

وقتی صحبت از تنبیه در تربیت کودکان در پیش دبستانی می شود، پیشگیری می تواند بهترین استراتژی باشد. با توجه به موقعیت هایی که احتمالاً برای فرزند شما دشوار است، یک قدم جلوتر باشید. اکثر بچه های پیش دبستانی در گرسنگی، خستگی زیاد می توانند رفتار خود را مدیریت کنند. بنابراین میان وعده ها را بسته بندی کنید، استراحت کافی داشته باشید و برای زمانی برنامه ریزی کنید. این باعث می شود که کودک شما در بهترین حالت خود به سر ببرد. یک برنامه روزانه تنظیم کنید تا فرزند شما بداند در طول روز از او چه انتظاری دارد. کودکان پیش دبستانی وقتی ساختار زیادی داشته باشند بهترین کار را می کنند.

نکته مهم

تربیت کودکان در پیش دبستانی: استراتژی ها و چالش ها

قوانین و محدودیت های مشخصی نیز ایجاد کنید. قبل از ورود به موقعیت های جدید (مانند نحوه رفتار در کتابخانه) انتظارات خود را توضیح دهید و در مورد پیامدهای نقض قوانین به فرزند خود هشدار دهید.

https://www.verywellfamily.com/discipline-strategies-for-preschoolers-620098

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا