1448

انجام آزمایش های رفتاری

افراد در طول سنین خود رفتارهای مختلفی را از خود بروز می دهند. بعضی از افراد رفتار های خوب را در زندگی خود ادامه می دهند و بعضی هم عادت ها و رفتار های بد را ادامه خواهند داد. در دنیای روان شناسی و حتی دنیای شغل آزمایش های رفتاری مختلفی وجود دارد که افراد می توانند آن ها را انجام دهند. ما در این مقاله به این موضوع خواهیم پرداخت که چگونه می توان آزمایش های رفتاری را انجام داد؟

آزمایش های رفتاری

تست های رفتاری و روان سنجی متنوعی وجود داد. بسیاری از شرکت ها از آزمون روان سنجی ، رفتاری و شخصیتی برای تصمیم گیری، توسعه کارمندان و ساخت تیم های با عملکرد بالا استفاده می کنند. بسیاری از سازمان ها برای کمک به مدیریت، توسعه، تعامل و تصمیم گیری درباره افراد سازمان خود از نوعی آزمایش (اعم از استعداد، تناسب ، روان سنجی یا رفتاری) استفاده می کنند. از مزایای ورود آزمون به محل کار (چه برای استخدام ، و یا برای پیشرفت شخصی و تیمی مداوم) می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ارائه یک دید بیرونی و عینی از یک فرد، که از دیدگاه یک فرد (مانند یک مدیر خط) یا با فرهنگ سازمانی مغرضانه نباشد.
  •  کمک به افراد در ارائه اطلاعات در مورد خود با ارائه آن ها در پرتو جدید. ارائه اطلاعات متناسب این امکان را به افراد می دهد تا پیشرفت شغلی خود را مدیریت کرده و اهداف را بر اساس عملکرد خود تعیین کنند.
  • تجزیه و تحلیل تناسب بین افراد و مشاغل، تا مهارت ها و نیاز های آموزشی مناسب شناسایی شود.
  • ایجاد تیم هایی از افراد که هماهنگ و سازنده با هم کار می کنند. در ابتدا ، شما باید دقیقاً تصمیم بگیرید که شما، یا سازمان، امیدوارید که از آزمایش نتایجی به دست آورید.

آزمون ها، رفتار و شخصیت در انجام آزمایش های رفتاری

بسیاری از آزمون ها ادعا می کنند که هم رفتار و هم شخصیت را پوشش می دهند، اما در واقع، این ها از هم متمایز هستند، بنابراین مهم است که بدانید آزمون انتخابی شما دقیقاً چه سنجشی را اندازه گیری می کند. آزمایش ها رفتار را می سنجد و خصوصیات روان سنجی ندارد. تعدادی از عوامل مختلف بر رفتار ما تأثیر می گذارد و شخصیت یکی از آن هاست.

سایر موارد عبارتند از: مهارت ها و توانایی ها، ارزش ها و انگیزه ها تجارب و تأثیرات خارجی. در حالی که شخصیت ممکن است بلافاصله برای دیگران آشکار نشود. بسیاری از آزمون های روان سنجی یا رفتاری و شخصیتی نتایجی را ارائه می دهند که بر ویژگیهای شخصیتی فرد تمرکز دارند. به خاطر داشته باشید که اگرچه این اطلاعات می تواند برای فرد مربوطه اصلاح کننده باشد ، اما لزوماً مفیدترین شکل بازخورد برای سازمان نیست.

چگونه می توان آزمایش های رفتاری را انجام داد؟

روان درمانگران گاهی بیماران را به انجام آزمایش های رفتاری تشویق می كنند كه واقعیت اعتقادات آن ها را آزمایش كند. این یک روش درمانی رفتاری شناختی قدرتمند است که می تواند به افراد کمک کند تشخیص دهند که فرض های آن ها لزوما دقیق نیستند. آنچه شما فکر می کنید و باور دارید همیشه درست نیست. اما نگه داشتن برخی از این باورها ممکن است باعث رنج شما شود. به عنوان مثال، کسی که معتقد است “بیخوابی” دارد ممکن است چندین آزمایش رفتاری مختلف را امتحان کند تا بفهمد آیا استراتژی های خاص ممکن است به آنها کمک کند تا بهتر بخوابند؟  مانند ورزش در صبح و خاموش کردن صفحه نمایش ها یک ساعت قبل از خواب.

آزمون های رفتاری چگونه کار می کنند؟

انجام آزمایش های رفتاری

درمانگرهای رفتاری شناختی به افراد کمک می کنند تا از مشکلات خود و افکار، عواطف و باور های مربوط به مشکلات خود آگاه شوند. درمانگر به شناسایی افکار و الگو های فکری نادرست کمک می کند تا مشکل ایجاد شود. سپس آن ها با طرح سوالات و تشویق به در نظر گرفتن روش های جایگزین برای مشاهده یک مسئله ، به افراد در به چالش کشیدن افکار غیر منطقی یا غیرمولد خود کمک می کنند. درمانگران غالباً سوالاتی را مطرح می كنند كه به بیماران كمك می كند تا از قوانین و مفروضات خود استثنا كنند. به عنوان مثال ، یک درمانگر که با فردی همکاری می کند که اصرار دارد ، “هیچ کس هرگز من را دوست ندارد” ، ممکن است بپرسد ، “چه زمانی بود که کسی شما را دوست داشت؟”

اما تغییر الگوهای فکری همیشه در تغییر باورهای اساسی عمیق موثر نیست. این تا حدی ممکن است زیرا ما دائما به دنبال شواهدی هستیم که عقاید ما را پشتیبانی کند. کسی که معتقد است هیچ کس هرگز از او خوشش نمی آید ممکن است به طور خودکار فکر کند که از پیام متنی پاسخی دریافت نمی کند ، دلیل دیگری بر این است که مردم او را دوست ندارند. در همین حال ، او ممکن است دعوت به مهمانی را “دعوت همدردی” از شخصی که برای او متاسف است ببیند، نه به عنوان اثبات اینکه مردم واقعاً او را دوست دارند. هنگامی که تغییر الگو های فکری در تغییر باور های فرد موثر نیست، ممکن است تغییر رفتار اول آنها بهترین گزینه باشد.

نکته قابل توجه

فردی که کاری را انجام می دهد که تصور می کند قادر به انجام آن نیست ، ممکن است شروع به دیدن خود به گونه ای متفاوت کند. یا فردی که می بیند مردم آنگونه که تصور می کردند ممکن است عقاید ناسالم خود را در مورد افراد دیگر کنار بگذارند ، پاسخی نمی دهند. استفاده از آزمایش های رفتاری برای جمع آوری شواهدی است که  می تواند باورهای محدودکننده را از بین ببرد و به افراد کمک کند تا خود ، افراد دیگر یا جهان را به روشی متفاوت ببینند.

فرآیند آزمایش های رفتاری

آزمایشات رفتاری می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. برای برخی از افراد ، یک آزمایش رفتاری ممکن است شامل یک نظرسنجی برای جمع آوری شواهد در مورد اینکه آیا افراد دیگر اعتقادات خاصی دارند، باشد. برای دیگران این ممکن است شامل رو در روشدن  با یکی از ترس های آن ها باشد. مهم نیست که بیمار چه نوع آزمایش رفتاری را انجام می دهد، درمانگر و بیمار معمولاً روی روند زیر کار می کنند:

  • شناسایی دقیق باور یا فکر  فرآیندی که آزمایش هدف قرار خواهد داد
  •  ایده های طوفان فکری برای آزمایش پیش بینی نتیجه و ابداع روشی برای ثبت نتیجه
  •  پیش بینی چالش ها و راه حل های طوفان فکری انجام آزمایش
  •  مرور آزمایش و نتیجه گیری

 شناسایی آزمایش های انجام شده در صورت لزوم

درمانگر و بیمار با هم همکاری می کنند تا آزمایش را طراحی کنند. سپس ، بیمار آزمایش را انجام می دهد و نتایج را نظارت می کند. درمانگر و بیمار  معمولاً با هم توضیح می دهند و درباره چگونگی تأثیر نتایج بر سیستم اعتقاد مشتری صحبت می کنند.

مثال هایی در ارتباط با آزمایش های رفتاری در زنان و مردان

درمانگر ممکن است آزمایش های بعدی یا آزمایش های مداوم را برای ادامه ارزیابی باورهای ناسالم تجویز کند. به عنوان مثال  روان درمانگران ممکن است در طراحی آزمایش رفتاری به افراد کمک کنند که بتواند تقریباً هر نوع تفکر مخدوش را خنثی کند. در اینجا چند نمونه از آزمایش های رفتاری آورده شده است: یک زن معتقد است مردم فقط در صورت کامل بودن او را دوست خواهند داشت. گرایش های کمال گرایانه او استرس و اضطراب زیادی ایجاد می کند. او موافقت می کند یک آزمایش رفتاری را انجام دهد که شامل چند اشتباه عمدی و سپس نظارت بر پاسخ مردم است.

او یک ایمیل با چند غلط نوشتاری ارسال می کند و یک کارت تولد با یک خطای دستوری برای دیدن پاسخ مردم می فرستد. یک مرد معتقد است که از نظر اجتماعی ناجور است. در نتیجه ، او به ندرت در رویدادهای اجتماعی شرکت می کند و وقتی حضور می یابد، خودش به تنهایی در گوشه ای می نشیند. آزمایش رفتاری وی شامل رفتن به یک رویداد اجتماعی در هفته و گفتگو با پنج نفر است.

زن مبتلا به افسردگی روزهایی که احساس بدی دارد به سر کار نمی رود. در این روزها او تمام روز را در رختخواب می ماند و تلویزیون می بیند. آزمایش رفتاری او شامل فشار آوردن به خودش برای رفتن به محل کار در روزهایی است که وسوسه می شود در رختخواب بماند تا ببیند خارج شدن از خانه باعث بهبود روحیه او می شود. مردی که اضطراب اجتماعی دارد به هر قیمتی از معاشرت خودداری می کند. او فکر می کند چیز ارزشمندی برای کمک به مکالمات نخواهد داشت. آزمایش رفتاری او این است که شروع به شرکت در رویدادهای کوچک اجتماعی کند تا ببیند آیا تعاملات او با دیگران به همان اندازه که پیش بینی می کند ضعیف است.

آزمایش رفتاری شخصی

اگر علاقه مندید برخی از باورهای بالقوه خود محدود کننده را که در خود نگه داشته اید آزمایش کنید ، آزمایش رفتاری خود را طراحی کنید. اگر مطمئن نیستید که یکی را از کجا پیدا کنید ، با پزشک خود صحبت کنید. پزشک شما ممکن است بتواند یک درمانگر شناختی رفتاری را معرفی کند که می تواند به شما کمک کند. پس سعی کنید همیشه چه در محل کار خود و چه برای ادامه زندگی گاهی أوقات به مشاور یا پزشک خانواده خود مراجعه کنید و آزمایش های رفتاری مختلفی را انجام دهید چرا که تنها شخصی که می تواند به شما کمک کند خودتان هستید.

وقتش رسیده خودت را پیدا کنی!

منابع
belbin.comverywellmind.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ارتباط با مشاور متخصص