چند عادتی که مغز شما را برای انجام کارهای سخت دوباره حاضر می کند
انجام کارهای سخت برای همه ما یک چالش بزرگ محسوب می شود. هیچ کس دوست ندارد از پس امتحان های زندگی با شکست بیرون بیاید. استرس همیشه در بدن ما در حالت ایدهآل وجود دارد. اما این فرایند اگر بیش از حد باشد آسیب های زیادی می رساند. ما امروز می خواهیم عادت هایس را بررسی کنیم که به کاهش مه مغزی کمک خواهند کرد. ذهن و مغز مهم ترین بخش در بدن ما است. مغز انسان وظایف مهمی را بر عهده دارد.
مغز انسان می تواند ارتباطات را برقرار کند و برای عوامل مختلف زندگی ما مناسب است. نکته ای که باید بدانید این است که اختلالات مغزی نیز وجود دارد. اختلالات انواع مختلفی دارند. در هر فرد این اختلالات می تواند به شکل های گوناگون ایجاد شود. در دنیایی که زندگی می کنیم اختلالات روانی بسیاری وجود دارد. برخی از این اختلالات را ممکن است بشناسید و برخی هم برای شما تازگی دارند. یکی از اختلالات مغزی که در مقاله های قبل در ارتباط با آن صحبت کردیم آلزایمر است. در ادامه می خواهیم ببینیم که چند عادتی که مغز شما را برای انجام کارهای سخت دوباره حاضر می کند، چگونه است؟
انجام کارهای سخت – آسیب استرس به مغز
روان انسان با ذهن ارتباط دارند. حافظه همان طور که قبلاً گفتیم یکی از مهم ترین بخش های ذهن انسان است. حافظه می تواند خاطرات و اتفاقات مختلف را در ذهن شما ثبت کند و هر زمان که خودتان بخواهید آن ها را حذف خواهند کرد. برای تقویت حافظه راه های مختلفی وجود دارد. یکی از این راه ها ورزشکاران و داشتن فعالیت های ذهنی است. در زمینه استفاده از فعالیت های ذهنی می توانید برای رسیدن به نتیجه مطلوب با مشاور یا روان شناس خود صحبت کنید.
حافظه انواع مختلفی دارد. این بار می خواهیم تفاوت بین زوال عقل و آلزایمر را بدانیم. در ادامه این مقاله که در وبسایت همکده به عنوان اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره تلفنی روان شناسی در ایران و ارائه دهنده خدمات مشاوره و روان شناسی نوشته شده است می خواهیم در ارتباط با چند عادتی که مغز شما را برای انجام کارهای سخت دوباره حاضر می کند، صحبت کنیم.
انجام کارهای سخت و عاداتی آسیب استرس به مغز را دورتر می کند
زمانی را به خاطر می آورید که دیوانه وار به دنبال کلیدهای ماشین خود می گشتید و متوجه می شدید که در تمام مدت کلیدهای ماشین خود را آویزان کرده بودند؟ شاید به دنبال عینکی که روی سرتان بود میگشتید یا به دنبال تلفن همراهتان میگشتید که با آن صحبت میکنید. اگر اینها برای شما اتفاق افتاده است، شاید وقت آن رسیده است که یاد بگیرید چگونه با انجام کارهای سخت کاهش آسیب استرس به مغز را انجام دهید.
احتمالاً مه مغزی را تا حدودی شنیده و تجربه کرده اید. اما ممکن است صادقانه ندانید که زمان وقوع آن کی است. وقتی این احساس مبهم را در سر دارید، ممکن است یک ساعت طول بکشد تا کاری را انجام دهید که در زمان کم قابل حل است. چند بار وارد اتاقی شده اید و کاملا فراموش کرده اید که چرا از ابتدا وارد این فضا شده اید؟
نکته ای در ارتباط با این زمینه
عدم کاهش مه مغزی به شما یک وضعیت پزشکی واقعی یا تشخیصی نمی دهد که همه چیز را تعریف کند. این فقط یک اصطلاح تصادفی است که برای توصیف وضعیت یک فرد در هنگام مشکلات حافظه، تمرکز یا ناتوانی در حل مشکلات ساده استفاده می شود. شما بیماری مانند زوال عقل ندارید که عملکرد مغز شما را مختل کند. اما مشکلی دارید که زندگی شما را تحت تاثیر قرار می دهد. شما همچنین باید مراقب باشید زیرا برخی از علائم این بیماری نیز شبیه علائم اختلال وسواس فکری-اجباری است؟ در اینجا رایج ترین نشانه هایی است که نشان می دهد زمان آن رسیده است که مه مغزی را کاهش دهید
- خستگی مزمن
- عدم انرژی
- مشکلات به یاد آوردن چیزها
- افسردگی
- انگیزه کمی وجود دارد
- احساس ناامیدی
- غلظت کم
- بی خوابی
- بی ثباتی خلق و خو
- تحریک پذیری
- سرگشتگی
- مشکلات بینایی
- تلاش برای یافتن کلمات مناسب برای تکمیل افکار
چند مورد از شایع ترین علل عدم انجام کارهای سخت و آسیب استرس به مغز
طبیعی است که با افزایش سن کمی مه آلودی ذهنی داشته باشید. اما افراد در هر گروه سنی این مشکل رایج را تجربه می کنند.
نکته ای در ارتباط با انجام کارهای سخت
39 درصد دیگر گفتند که همان سطوح اضطراب را احساس می کنند. و تنها 19 درصد گزارش کردند که کمتر مضطرب هستند. مردم نگرانی های مربوط به ایمنی، سلامت و امور مالی را به عنوان منبع اصلی استرس خود گزارش کردند، در حالی که سیاست و روابط شخصی از نزدیک دنبال می شدند. در زیر، ما در مورد آنچه که این همه استرس می تواند با مغز شما انجام دهد صحبت خواهیم کرد. ما همچنین چندین راه برای مبارزه با آسیب استرس به مغز پیشنهاد خواهیم کرد تا بتوانید بهترین احساس را داشته باشید. در اینجا چند علامت استرس وجود دارد که به مغز شما آسیب می رساند:
افزایش سطح کورتیزول و عدم انجام کارهای سخت می تواند باعث آسیب استرس به مغز شما شود
بر اساس یک مطالعه منتشر شده در Neurology، بزرگسالان 40 و 50 ساله که سطح کورتیزول بالاتری داشتند، کوچک شدن مغز بیشتری را نشان دادند. محققان دادههای مغزی ۲۲۳۱ شرکتکننده را جمعآوری کردند و ۲۰۱۸ نفر از آنها MRI برای اندازهگیری حجم مغز گرفتند. شرکت کنندگان سطح کورتیزول خود را صبح قبل از مصرف صبحانه اندازه گیری کردند. این تیم دریافت که افرادی که سطح کورتیزول بالاتری داشتند، عملکرد شناختی و ساختار مغز بدتری را نشان دادند. زنان در مقایسه با مردانی که سطح کورتیزول بالایی داشتند، تفاوت های قابل توجه تری در ساختار مغز داشتند.
چند عادتی که مغز شما را برای انجام کارهای سخت دوباره حاضر می کند
آیا اغلب با انجام کارهای سخت دست و پنجه نرم می کنید؟ سخت است که روی چیزهایی که درگیر هستند، وقت گیر و خارج از منطقه راحتی شما کار کنید. خوشبختانه، شما می توانید مغز خود را برای انجام این کارها دوباره راهاندازی کنید. با این حال، واقعیت زندگی این است که این زمان های سخت فرا خواهد رسید و شما باید بتوانید این مشکلات پیچیده را تا حد امکان مثبت مدیریت کنید. یادگیری برخی روال ها و عادات می تواند به شما کمک کند تا به مفهوم مدیریت کار چالش برانگیز به روش های بهتر عادت کنید. در اینجا چند تمرین وجود دارد که مغز شما را برای انجام کارهای سخت دوباره راهاندازی می کند.
مدیتیشن
مدیتیشن به دلیل توانایی آن در تغییر ساختار مغز مشهور است، که باعث تقویت عملکرد شناختی و تکمیل بهتر کار می شود. در ابتدا دور از ذهن به نظر می رسد. اما مبتنی بر واقعیت و علم است، و این واقعیت که انجام آن در هر زمان، هر مکان راحت است، و تمرین آن کاملا رایگان است. در اینجا چند راه وجود دارد که مدیتیشن به هدف والای راهاندازی مجدد مغز برای کارهای پیچیده دست می یابد:
مغز خود را دوباره راهاندازی کنید با روش گردش خون مغزی
مغز برای بهترین عملکرد خود به تغذیه و اکسیژن کافی نیاز دارد. گردش خون بهبود یافته می تواند به مغز و بسیاری از نواحی کوچک آن کمک کند تا در شرایط بهتری کار کنند و به تمرکز بهتر و توجه پایدار، بهبود تنظیم عاطفی و مدیریت کلی وظایف و احساسات کمک کنند. مطالعات نشان میدهد که مدیتیشن میتواند جریان خون را در مغز تقویت کند و به این پیشرفتها اجازه دهد.
تسکین استرس
کارهای دشوار سطح استرس را به اوج میرسانند و انجام کارهای سخت را طاقت فرسا میکنند. مدیتیشن به دلیل اثرات آرام بخش خود مشهور است، به شما این امکان را می دهد که پاسخ های استرس را کاهش دهید و برای مدتی آرام شوید و احساسات خود را به سطح متعادل برگردانید.
چگالی ماده خاکستری
هنگامی که مدیتیشن می کنید، تراکم ماده خاکستری مغز در اطراف ساقه مغز شما افزایش می یابد و به سرعت نورون های بیشتری را در فضایی تنگ جمع می کند. بر اساس تحقیقات، این عالی است زیرا عملکرد شناختی شما را هنگام انجام کارهای سخت افزایش می دهد. چگونه؟ در مورد آن مانند ترانزیستورهای روی یک کامپیوتر یا واحد پردازش مرکزی فکر کنید. هر چه ترانزیستورها بیشتر باشد، انرژی کمتری مصرف می شود یا عملکرد CPU بهتر است. اساساً، مدیتیشن شما را در مصرف انرژی، عملکرد و بهره وری کارآمدتر می کند.
مزایای بیشتر مدیتیشن برای انجام کارهای سخت
مدیتیشن کارهای جزئی زیادی انجام می دهد که در ابتدا خیلی پیشگام به نظر نمی رسند. اما با تمرین منظم مدیتیشن و افزایش طول جلسات مدیتیشن، این مزایا بر روی یکدیگر قرار می گیرند. این اساساً به شما این امکان را میدهد که مغز خود را با افزودن انواع «ارتقاها» به عملکرد شناختیاش «دوباره راهاندازی» کنید.
اولویت به تعهد، نه انگیزه
بسیاری از مردم در مورد انجام کارهای سخت به تا حدی ناراحت کننده فکر می کنند. آنها به دنبال الهام گیری و انگیزه برای انجام آنها هستند، گویی قهرمانان فیلمی هستند که با یک مانع یا چالش مهمی روبرو هستند که در نهایت قدرت واقعی درونی آنها را موفق می کند. مطمئناً، شما واقعاً قهرمان زندگی خود هستید، اما همه چیز در دنیای واقعی مانند فیلمها پیش نمیرود. تحقیقات نشان می دهد که بیش از نیمی از افرادی که تصمیماتی برای تغییر میگیرند، اغلب در عرض نیم سال تسلیم میشوند. اکثر مردم بیش از ده بار بدون دستیابی به اهداف خود، تصمیمهای مشابهی را در زندگی اتخاذ میکنند.
نکته ای در ارتباط با این زمینه
این آمارها برای ناامیدی شما نیست، بلکه برای وجود این واقعیت ساده است: عزم، انگیزه و الهام ماندگار نیستند. آنها در یک نقطه از بین می روند، و شما باید چیزی قوی تر از آن داشته باشید که شما را به اهداف خود برساند. تغییرات معنی دار که ماندگار می شوند باعث انجام کارهای سخت می شوند.
اهمیت صبر و ثبات
آنچه شما نیاز دارید این است که یاد بگیرید تعهد را بر انگیزه اولویت دهید. روزهایی پیش میآیند که از کارهایتان متنفر هستید و حوصله انجام آنها را ندارید، مهم نیست چقدر خودتان را به تکاپو وادار کنید. اینجاست که ارزش های تعهدی شما اهمیت دارد. صبر، ثبات و درک اهمیت پایبندی به چیزها بسیار مهمتر از الهام گرفتن است.
آموزش طولانی مدت و انجام کارهای سخت
علاوه بر همه اینها، مهم است که به یاد داشته باشید که آموزش طولانی مدت یکی از تنها راه های واقعی برای بازنویسی دائمی مغز شما است. هدف این نیست که به یکباره تمرین زیادی انجام دهید، بلکه باید به یک برنامه منظم برای انجام کارهای سخت داشته باشید. مطالعات می گویند برنامه ریزی و فعالیت چند ساعت در هفته می تواند معجزه کند. بنابراین تعهد بیشتر از الهام گرفتن شما را مجبور به انجام کارهای سخت می کند. مغز شما را مجدداً راهاندازی می کند تا برای موفقیت درازمدت به چیزها در حد اعتدال پایبند باشد.