اضطراب پیوست چیست و چگونه بر روابط شما تاثیر می گذارد؟

اضطراب همیشه جز اختلالات شایع در روان شناسی هست. برخی افراد هستند که از دوران کودکی به دلیل مشکلات مختلف دچار حملات اظطرابی شدید شده اند و به دلیل این که آن مشکل را حل نکرده اند همچنان با آن دست و‌ پنجه نرم می کنند. در برخی افراد هم از دوره نوجوانی ممکن است این اختلال برایشان به وجود بیاید برای همین امر آن ها شاید در دوران ازدواج هم مشکلی داشتند. ازدواج همیشه مسئله مهمی بوده است و اگر افراد با این اضطراب وارد ازدواج شوند مشکلات زیادی برایشان به وجود می آید و علاوه بر این روابط را دچار آسیب خواهد کرد. اضطراب انواع مختلفی دارد و یکی از آن ها یعنی اضطراب پیوست را در ادامه تعریف خواهیم کرد. 

انسان یک موجود اجتماعی با ایجاد دلبستگی به دیگران

انسان ها موجوات اجتماعی هستند و این گرایش طبیعی ما به ایجاد دلبستگی به دیگران است. این وابستگی ها احساس امنیت، دوست داشتن و مراقبت را در ما حفظ می کند. با این حال، بعضی از افراد ممکن است به دلایل مختلف هنگام ایجاد و حفظ روابط، یک استراتژی دلبستگی مضطرب ایجاد کنند. این اضطراب می تواند دقیقاً به همان چیزی منجر شود که فرد مضطرب ممکن است از آن بترسد یعنی همان پایان زودرس رابطه.

نظریه پیوست و اضطراب پیوست 

برای درک اضطراب دلبستگی، دانستن تئوری در زمینه دلبستگی مفید است. نظریه دلبستگی یا پیوست از جان بولبی، روانشناس بریتانیایی مطرح می شود و اظهار می دارد که انسان در اوایل زندگی خود یک نیاز ذاتی برای ایجاد دلبستگی به یک مراقب دارد. این مراقب به عنوان یک شخصیت دلبستگی عمل می کند، و این دلبستگی اولیه به شدت بر رشد کودک تأثیر می گذارد. سبک های مختلف دلبستگی در دوران نوزادی شکل می گیرد و بر تجربه، بیان و تنظیم احساسات تأثیر می گذارد.

کارکردهای مختلف پیوست یا سیستم دلبستگی

همان طور که بولبی و همکارانش آن را صدا زدند، سیستم دلبستگی در وهله اول دو کارکرد را انجام می دهد: جلوگیری از تهدیدهای احتمالی و مدیریت احساسات منفی پس از بروز چنین خطری. بولبی با مشاهده رفتار نوزادان هنگام جدا شدن از مراقبان، به تئوری دلبستگی رسید. آن ها در تلاش برای جلوگیری از جدایی یا یافتن یک سرپرست گمشده، عصبانی شدند، گریه کردند، یا با عصبانیت جست و جو کردند. به گفته بولبی، این استراتژی ها نمونه ای از رفتار سازگارانه برای برقراری مجدد امنیت و مراقبت است.

وابستگی نوزادان در نظریه پیوست

از این گذشته، نوزادان از نظر غذایی و ایمنی به دیگران بسیار وابسته هستند. به طور خلاصه، سیستم دلبستگی این حلقه بازخورد انگیزشی است که در آن نوزادان هنگام نزدیک بودن یک مراقب، رضایت خود را ابراز می کنند و هنگامی که یک مراقب در هیچ کجا دیده نمی شود، اضطراب نشان می دهند.

سبک های پیوست و اضطراب پیوست 

نظریه پیوست همچنین تعدادی از سبک های دلبستگی را ترسیم می کند. مری آینسورث، یکی از همکاران Bowlby’s، تئوری دلبستگی را بیشتر برای تعریف سبک های مختلف دلبستگی توسعه داد. آزمایش “وضعیت عجیب” او، که در آن کودکان در محیط آزمایشگاه از چهره های دلبستگی جدا شدند، منجر به شناسایی سه نوع دلبستگی شد.

سبک پیوست ایمن

سبک پیوست ایمن متداول ترین شکل پیوست است. کودکانی که دلبستگی ایمن داشتند وقتی از مراقب خود جدا می شدند احساسات منفی را ابراز می کردند اما وقتی دوباره با او وصل می شدند به راحتی راحت می شدند. مطالعه Ainsworth نشان داد که تقریباً 60٪ کودکان سبک دلبستگی ایمن را ابراز می کنند.

سبک دلبستگی اجتنابی

سبک دلبستگی اجتنابی نیز در گسترش نظریه دلبستگی Ainsworth مشخص شد. كودكان اجتناب كننده، هنگام جدا شدن از مراقبان، ناراحتی خود را ابراز نمی داشتند و حتی در صورت ورود مجدد به اتاق، از آن ها اجتناب می كردند و توجه آن ها را به جای دیگری معطوف می كردند. این مطالعه نشان داد که حدود 20٪ از کودکان این سبک دلبستگی را از خود نشان می دهند.

اضطراب پیوست یا پیوست مقاوم در برابر اضطراب

سومین سبک دلبستگی در نظریه دلبستگی مقاوم در برابر اضطراب است. در این شرایط عجیب، کودکان با این سبک دلبستگی با جدایی از سرپرست خود با آسودگی خاطر شروع به ناراحتی شدید می کردند. وقتی سرپرست به اتاق بازگشت، آن ها آرامش ندارند، ظاهراً آرزو دارند که دلداری دهند و همچنین می خواهند مراقب را برای ترک مجازات کنند. مشابه دلبستگی اجتنابی، حدود 20٪ از کودکان دلبستگی اضطرابی را ابراز می کنند.

سبک های دلبستگی بزرگسالان

در حالی که نظریه دلبستگی در ابتدا برای توضیح رفتارهای بین نوزادان و مراقبان ارائه شده بود، برخی از محققان سبک های دلبستگی یکسانی را در روابط بزرگسالان، به ویژه روابط عاشقانه پیدا کرده اند. این رفتارها ممکن است تا حدی متفاوت باشد، اما دلبستگی بزرگسالان تقریباً به همان شیوه عمل می کند. بزرگسالان در روابط عاشقانه غالباً به عنوان چهره های دلبستگی به یکدیگر اعتماد می كنند و هنگام راحتی از یکدیگر جدا می شوند و برای راحتی به یکدیگر نیاز ندارند. کسانی که با مشکلات روابط مکرر رو به رو هستند می توانند سبک های دلبستگی اجتنابی یا مقاوم در برابر اضطراب را به نمایش بگذارند.

دلبستگی و جنسیت

اضطراب پیوست چیست و چگونه بر روابط شما تاثیر می گذارد؟

وقتی صحبت از سبک دلبستگی و جنسیت می شود، شواهدی وجود دارد که ممکن است ارتباطی وجود داشته باشد. در حال حاضر، مطالعات کمی در مورد این موضوع انجام شده است. گرچه ممکن است با این اعتقاد گسترده که مردان تمایل به اجتناب بیشتری دارند و زنان مضطرب در روابط عاشقانه همسو هستند، اما شواهد کمی این را تأیید می کند. علاوه بر این، با تعمیمات گسترده، موارد جداگانه ای که ممکن است متفاوت باشد، صرف نظر از جنسیت شریک زندگی، حل نخواهد شد. آن چه بیشترین اهمیت را دارد احساس شما در روابط شما است.

سبک دلبستگی و تاثیر آن بر رابطه شما حتی در زمانی که متوجه نباشید

سبک دلبستگی شما به گونه ای بر روابط شما تأثیر می گذارد که ممکن است متوجه نشوید، زیرا افراد استراتژی های دلبستگی خود را در اوایل زندگی شکل می دهند. واریانس سبک های دلبستگی در کودکان خردسال در بزرگسالان تقریباً یکسان است. با این حال، این به هیچ وجه برابر با یک الگوی پیوستگی ایستا نیست. شما می توانید نوع دلبستگی خود را با مطالعه کتاب پیوست شده توسط روانشناسان امیر لوین و راشل هلر، که بیشتر به بررسی این موضوع پرداخته اند تغییر دهید. تئوری پیوست، انواع مختلف دلبستگی و نحوه تنظیم رفتار خود را بسته به نوع پیوست تعریف می کند. این کتاب در واقع ممکن است برای هر کسی که دارای مشکلات رابطه ای است مفید باشد، نه فقط انواع اضطراب آور.

اضطراب پیوست چیست؟

در اوایل رابطه ، افراد ممکن است هنگام ایجاد دلبستگی احساس اضطراب کنند. انتظار ملاقات و ایجاد صمیمیت بیشتر و همچنین ترسهای زیادی در رابطه با نزدیکتر شدن با کسی وجود دارد. با این وجود اضطراب دلبستگی معمولاً از هیجان اضطراب آور معمول فراتر می رود و حتی با پیشرفت رابطه می تواند ادامه یابد.

اضطراب دلبستگی ناشی از چیست؟

اضطراب دلبستگی ناشی از سبک دلبستگی مقاوم در برابر اضطراب است. در بزرگسالان، اضطراب دلبستگی ممکن است از طریق تلاش های مکرر برای جلب عشق و اطمینان از دیگران ابراز شود. افراد مبتلا به اضطراب دلبستگی معمولاً باور ندارند که شریک زندگی آن ها در مواقع ضروری برای آن ها مناسب خواهد بود، صرف نظر از این که رفتار همسر برعکس آن باشد. این اضطراب می تواند در انواع دیگر روابط، نه فقط بین شریک زندگی یا والدین، ​​ظاهر شود.

این سبک چه ویژگی هایی دارد؟

سبک دلبستگی مضطرب به طور کلی بسیاری از ویژگی های مشخص اضطراب را دارد اما معطوف به روابط است. اضطراب دلبستگی اغلب  اما نه همیشه، همراه با بسیاری از اختلالات اضطرابی، به ویژه اضطراب اجتماعی است. با این حال، بسیاری از افراد با سبک دلبستگی مضطرب لزوماً اختلال روانی را تجربه نمی کنند. تفاوت در تعداد دفعات، شدت و درجه اختلال در زندگی روزمره است.

چگونه بر روابط تأثیر می گذارد؟

اضطراب پیوست چیست و چگونه بر روابط شما تاثیر می گذارد؟

افراد وابسته به اضطراب ممکن است اغلب مشکلات روابطی را تجربه کنند. آن ها ممکن است فقدان دلبستگی را از طرف یک شریک غیرفعال احساس کنند، حتی اگر شریک زندگی فقط مشغول کار باشد و از کار اجتناب نکند. اگر شریک زندگی در عرض چند ساعت به متنی پاسخ ندهد و مرتباً با او تماس بگیرد یا برای این که در تماس نباشد، شریک زندگی خود را فوراً ناامن می کند.

اضطراب های جدایی در روابط

در حالی که برخی از اضطراب پیوست در روابط نزدیک طبیعی است، اما انواع اضطراب ممکن است هنگام از دست رفتن شریک زندگی، افراد شکلی شدید از اضطراب جدایی را تجربه کنند و این بر توانایی عملکرد آن ها تأثیر می گذارد. یک فرد مضطرب نیز ممکن است کنترل کننده و پرخاشگرانه عمل کند، سوالات بیش از حد مشخصی را از شریک زندگی خود بپرسد یا آن ها را از تماس با دیگران تهدید کند. تأثیر اضطراب دلبستگی در روابط اغلب به سبک شریک زندگی دیگر بستگی دارد. رابطه بین نوع مضطرب و اجتناب کننده می تواند به ویژه فاجعه بار باشد. افراد مضطرب که با انواع رفتار های اجتنابی ارتباط برقرار می کنند، اضطراب آن ها بارها و بارها تأیید می شود.  

 

منابع
regain.us

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا