1448

نکات کمکی به مراقبان خانواده برای جلوگیری از فرسودگی شغلی

مراقبان خانواده احتمالاً بیشترین فشارهای زندگی را تحمل می کنند. در دنیای امروزی که اکثر نیاز های خانواده مادی شده است، این افراد بیشتر تحت تأثیر آسیب های روانی هستند. یکی از این آسیب ها فرسودگی شغلی است. گاهی اوقات بزرگترین اشخاص در زندگی دچار اختلالات روانی هستند. افرادی که در محل کار خود تنش های فراوان دارند ممکن است دچار اختلالات روانی شوند.

بسیاری از افراد هستند که خود را شدیداً مشغول کار و فعالیت می کنند. این درست است که برای رسیدن به موفقیت باید تلاش کرد. اما اگر بیش از حد فعالیت داشته باشید و به خود استراحت ندهید دچار اختلالات روانی خواهید شد. یکی از این اختلالات روانی فرسودگی شغلی است. فرسودگی شغلی می تواند آسیب های مختلفی را به فرد وارد کند. حتی ممکن است زندگی فرد را مختل کند. در ادامه می خواهیم ببینیم که نکات کمکی به مراقبان خانواده برای جلوگیری از فرسودگی شغلی، چیست.

فرسودگی شغلی و مراقبان خانواده

تمام این ها مواردی است که ممکن است برای همه ما به وجود بیاید. در دنیایی که زندگی می کنیم خیلی از موارد دست به دست هم دادند تا ما از لحاظ روحی روانی دچار مشکلاتی باشیم که بزرگ ترین آن هم ویروس کرونا است. همان طور که می بینید این بیماری بر همه فعالیت های جامعه تأثیر گذاشته است. یکی از مشکلات روانی که به خاطر زیاد کار کردن است فرسودگی شغلی است. در ادامه این مقاله که در وبسایت همکده به عنوان اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره تلفنی  روان شناسی در ایران و ارائه دهنده خدمات مشاوره و روان شناسی نوشته شده است می خواهیم در ارتباط با نکات کمکی به مراقبان خانواده برای جلوگیری از فرسودگی شغلی، صحبت کنیم.

علائم فرسودگی شغلی و مراقبان خانواده

خستگی، احساس بدبینی و کاهش کارآمدی حرفه ای همه علائم فرسودگی شغلی هستند. سازمان بهداشت جهانی آن را “پدیده سازمانی” می نامد. فرسودگی شغلی قابل پیشگیری است. نکته ای که باید بدانید این است که همه ما در معرض تجربه آن هستیم. یکی از راه های شگفت انگیز برای جلوگیری از فرسودگی شغلی این است که به روز خود ساختار دهید. باید  تمرکز خود را بر روی انتقال عمدی از یک فعالیت به فعالیت دیگر بگذارید. این کار باعث می شود زندگی شخصی خود را به کار خود منتقل نکنید.

بسیاری از ما در خانه کار می کنیم یا حتی در جایی که می خوابیم کار خود را انجام می دهیم. ساعت های طولانی در مشاغل ضروری کار می کنیم. یا در تمام روز والدین کودکان مدرسه ای هستیم. ممکن است این کار غیرممکن به نظر برسد.

نکته ای در ارتباط با این زمینه

با این حال، ممکن است در این مدت نیازهای سلامت جسمی و روانی خود را اولویت بندی کنید. در حالی که استرس خود را به حداقل می رسانید و استراحت های خود را به حداکثر می رسانید.

تشخیص علائم فرسودگی شغلی در مراقبان خانواده

در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

به روز خود ساختار های متفاوتی اضافه کنید

حتی اگر هر روز برای شما متفاوت به نظر برسد، مهم این است که ساختار خود را در روز های دیگر هم ایجاد کنید. تا بتوانید به طور فعال از کاری به وظیفه دیگر حرکت کنید. این کار باید بدون این که تحت فشار قرار بگیرید یا کار زیادی انجام دهید انجام شود. انجام چند وظیفه در مراقبان خانواده اجتناب ناپذیر است. اما شما می خواهید تا آن جا که ممکن است در برنامه ریزی محدوده های زمانی پیشقدم باشید. این کار باعث می شود تا بتوانید فعالیت های مهم  را انجام دهید. همانند ورزش، گذراندن وقت با همسرتان یا شرکت در گروه درمانی را در اولویت قرار دهید.

نکته ای در ارتباط با این زمینه

برای کسانی که بیکار هستند، کار نمی کنند و یا به طور 24 ساعته والدین ندارند خطراتی وجود دارد. برنامه ریزی برای انجام کارهای روزانه می تواند به شما انگیزه و هدف بدهد. حتی اگر این کار به سادگی کشیدن پاها، روزنامه نگاری یا تماس با یک دوست باشد.

به گفته دیوید رابین، دکترای تخصصی، روانپزشک، عصب شناس و بنیانگذار Apollo Neuro، فرسودگی شغلی خطرناک است. فرسودگی شغلی سیستم عصبی ما را سرکوب می کند.  به این معنی که توانایی ما در بهره وری در کار، ایجاد، خواب خوب، تولید مثل و ساختن معنی دار است.

جلوگیری از فرسودگی شغلی در مراقبان خانواده

برای جلوگیری از فرسودگی شغلی، دکتر رابین توصیه هایی می کند. او می گوید کارهای زیر را به روز خود اضافه کنید و توضیح می دهد که چگونه می توانند برای شما مفید باشند:

روز خود را با یک کار مولد آغاز کنید

این می تواند شامل تخت خواب، انجام تمرین تنفسی یا مدیتیشن باشد. او توضیح می دهد بدن ما عاشق روال عادی است. به ویژه روال عادی که زندگی ما را غنی می کند. هر چه بیشتر در زندگی خود ساختار ایجاد کنیم،  فضای بیشتری برای تمرکز و بازیابی ایجاد می کنیم.

برای کاهش فرسودگی شغلی در مراقبان خانواده ایجاد فضای کاری تعیین شده را اولویت قرار دهید

دکتر رابین می گوید، برخی در یک فضای کوچک زندگی می کنند.  ایجاد یک منطقه کاری جداگانه که می توانید به آن جا بروید و از آن دور شوید، به ایجاد تعادل بهتر در زندگی کمک می کند. با استفاده از این فضا، می توانید ذهن خود را برای جابجایی و خروج از حالت کار آموزش دهید.

نکات کمکی به مراقبان خانواده برای جلوگیری از فرسودگی شغلی

اگر مراقبان خانواده را بشناسید، می دانید که آن‌ها معمولا چقدر خسته هستند. آن‌ها اغلب احساس می کنند که کنترلی بر آن‌چه در حال رخ دادن است ندارند و کارهای زیادی برای انجام دادن دارند. مراقبت تمام وقت از دیگران می تواند آسیب جدی به سلامت روان آن‌ها وارد کند اگر کمکی نداشته باشند. آن‌ها می توانند تعادلی را در برنامه پرتنش خود پیدا کنند. مراقبان خانواده فرصتی برای تجربه دوباره شادی و امید خواهند داشت. بدون کمک، هر چه قدر هم که فعالیت داشته باشند، برای انجام همه کارها وقت نخواهند داشت. در واقع، آن‌ها اغلب چیزهای زیادی در زندگی خود دارند، از جمله موارد زیر:

  • کار
  • بچه ها
  • همسران
  • سرگرمی ها
  • وظایف
  • مراقبت از دیگران
  • مراقبت از خود

نکته ای در ارتباط با این زمینه

متأسفانه، بسیاری از مراقبان خانواده متوجه می شوند که دوستان قدیمی آن‌ها ناپدید شده اند. آن‌ها نمی‌خواهند در زمان هایی که فرصتی دارند دوستان خود را در کنار خودشان نبینند. به یاد داشته باشید که این بدان معنا نیست که آن‌ها اهمیتی نمی دهند. آن‌ها نمی دانند چگونه پشتیبانی را به خودشان ارائه دهند.

با این حال، مراقبان خانواده به دوستان و عزیزان و افرادی نیاز دارند که از آن‌ها حمایت کنند و در کنارشان باشند. حتی اگر از زمانی که آن‌ها به عنوان یک فرد فعال هستند، برای تغییر خیلی دیر نیست. آن‌ها از دوستان و حمایت های آن ها لذت خواهند برد حتی اگر مدت زیادی است که شما را ندیده باشند.

فرسودگی شغلی مراقبان خانواده چیست؟

بیشتر مراقبین مراقبت از عزیزشان را ارزشمند می دانند، اما این فرایند استرس زا نیز هست. وقتی مراقبان خانواده استراحت نمی کنند، بر سلامت روان آن‌ها تأثیر می گذارد و با گذشت زمان بدتر می شود. بر سلامت، روابط و رفاه عاطفی آن‌ها تأثیر می گذارد. پس از مدتی تجربه فرسودگی، این کار می تواند بر روی فردی که از او مراقبت می شود نیز تأثیر بگذارد. این فقط برای شخصی نیست که به شما کمک می‌کند، بلکه برای شخصی که مراقبت می‌کند نیز هست. سلامت و تندرستی مراقبان خانواده به اندازه سایر افراد مهم است و اغلب دست به دست هم می دهند.

علائم و نشانه های فرسودگی شغلی مراقبین

آن‌ها معمولاً زمانی که فرسودگی شغلی را تجربه می کنند به کسی نمی گویند. آن‌ها در سکوت رنج می برند زیرا نمی خواهند بار دیگری را بر دوش بگذارند. اگرچه برخی از علائم و نشانه های فرسودگی شغلی وجود دارد که می توانید مراقب آن‌ها باشید.

  • اضطراب
  • افسردگی
  • تحریک پذیری
  • احساس فرسودگی شغلی
  • مشکل در خوابیدن
  • واکنش بیش از حد
  • مشکلات سلامتی
  • مشکل در تمرکز
  • احساس رنجش
  • افزایش مصرف الکل
  • مصرف سیگار در حالی که قبلاً سیگار نمی کشیدند
  • پرخوری
  • نادیده گیری خود یا مسئولیت هایشان
  • کاهش یا ترک فعالیت های فراغت
  • عدم رضایت از زندگی
  • ناتوانی در آرامش
  • عدم صبری
  • احساس ناامیدی یا درماندگی

نکته ای در ارتباط با این زمینه

همانطور که می بینید، علائم فرسودگی شغلی شدید هستند. اگر بتوانید از آن‌ها پیشی بگیرید، می توانید از فرسودگی شغلی جلوگیری کنید. شما باید فوراً وارد عمل شوید، به خصوص اگر قبلاً بسیاری از علائم موجود در این لیست را تشخیص داده اید.

نکاتی برای کمک به مراقبان خانواده

به نیازهای فرد گوش دهید

گاهی اوقات، آن‌ها به کسی نیاز دارند که بتواند به او ابراز احساسات کند. آن‌ها نیازی ندارند که شما مشکلاتشان را برایشان حل کنید. آن‌ها به کسی نیاز دارند که به آن‌ها گوش دهد. توصیه ای ارائه ندهید مگر اینکه آن‌ها آن را درخواست کنند، زیرا ممکن است برای آن‌ها ناامید کننده باشد. درعوض، وقت خود را صرف گوش دادن به دیگران کنید و فقط با صداها یا نظرات به صدا در بیایید تا بدانند هنوز در حال گوش دادن هستید.

با درگیری کامل در این راه، آن‌ها متوجه خواهند شد که شما واقعاً برایتان مهم است. به خاطر داشته باشید که مردم تمایل دارند متوجه شوند که شما به طور کامل گوش نمی دهید.

از منفي بودن يا گفتن حرف های عذاب آور اجتناب كنيد

مراقبان خانواده که این وضعیت را پشت سر می گذارد، نمی خواهد یا نیازی به شنیدن موارد دیگر ندارد. اگرچه ممکن است فکر کنید که به آن ها سادگی در طول روز ارتباط برقرار می کنند. اما همین جملات منفی می تواند باعث نگرانی و استرس آن‌ها شود. مگر این که چیزی مثبت یا آرامش بخش برای گفتن داشته باشید.

بپرسید که چه کاری می توانید برای کمک انجام دهید

اگر در ابتدا کمک شما را رد کردند، به آن‌ها بگویید که به هر حال می توانید کمک می کنید. این شخص با درخواست و پذیرش کمک، حتی زمانی که واقعاً به آن نیاز دارد، مشکل خواهد داشت. به آن‌ها پیشنهاد دهید که هر کاری را که نیاز دارند انجام دهند. از گفتن جملاتی مانند “اگر به کمک نیاز دارید به من اطلاع دهید” خودداری کنید. در عوض، به طور خاص از آن‌ها بپرسید که به چه چیزی نیاز دارند.

نکته ای در ارتباط با این زمینه

مراقبان خانواده اغلب کارهای زیادی دارند که می توانید برای آن‌ها انجام دهید. آن‌ها همچنین ممکن است نیاز به کارهای ساده ای مثل شستشوی ماشین یا تعویض روغن داشته باشند. کارهای خانه یکی دیگر از کارهایی است که ممکن است به کمک آن نیاز داشته باشند.

درمان فوری افسردگی بدون دارو!

ارتباط تلفنی با برترین روانشناسان افسردگی

مشاوره روانشناسی با تعرفه دولتی

منابع
وبسایت powerofpositivity

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ارتباط با مشاور متخصص