راه هایی برای جلوگیری از دعوا با شریک زندگی 

دعوا با شریک زندگی مسئله ای است که برای هر نوع زوجینی اتفاق می افتد. این که ما چگونه بعد از هر اتفاق یا بحثی صمیمیت عاطفی را برگردانیم کار سختی است. همان طور که سلامت جسمانی و روانی برای ما مهم هستند، سلامت عاطفی نیز مهم است. در دنیایی که زندگی می کنیم اختلالات روانی بسیاری وجود دارد. برخی از این اختلالات روانی را ممکن بشناسید.

همان طور که در مقاله های قبل گفتیم افراد برای رسیدن به سلامت روانی باید نکات مختلفی را در نظر بگیرند. این کارها برای سلامت عاطفی نیز باید انجام شود. در دنیایی که زندگی می کنیم اختلالات روانی بسیاری وجود دارد. هر کدام از این اختلالات و درد های عاطفی می تواند در افراد مختلف علائم متفاوتی داشته باشد. در واقع درد های عاطفی می تواند از کودکی شروع شده باشد. علت های آن هم می تواند رفتار نامناسب افراد خانواده با کودک باشد. درد های عاطفی باید مورد درمان قرار بگیرند چرا که در صورت عدم درمان باعث ایجاد آسیب در افراد می شود. در ادامه می خواهیم ببینیم که راه هایی برای جلوگیری از دعوا با شریک زندگی چگونه است؟

دعوا با شریک زندگی و ایجاد صمیمیت عاطفی

برخی از این اختلالات ممکن است در برخی افراد به وجود آمده باشد. یکی از نکاتی که روان شناسان به آن اشاره دارند این است که هر فردی بتواند قبل از این که آیا علائم در او تشدید پیدا کنند خود را درمان کند. خیلی از افراد به عنوان مثال ممکن است بعد از یک تصادف رانندگی دیگر سوار ماشین نشوند یا این که از سوار شدن به ماشین ترس داشته باشند. در ادامه این مقاله که در وبسایت همکده به عنوان اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره تلفنی  روان شناسی در ایران و ارائه دهنده خدمات مشاوره و روان شناسی نوشته شده است می خواهیم در ارتباط با راه هایی برای جلوگیری از دعوا با شریک زندگی، صحبت کنیم.

روابط شما با دیگران می تواند بهترین حالت را داشته باشد.

کاهش استرس باعث کاهش بیماری و افزایش ایمنی می شود.

مثبت اندیشی باعث ارتقای بهره وری می شود و به شما کمک می کند در زندگی کارهای بیشتری انجام دهید.

چگونه سلامت عاطفی خود را بهینه کنیم؟

اکنون که فهمیدید سلامت عاطفی چقدر برای یک زندگی سالم اهمیت دارد، احتمالاً از خود می‌پرسید که آیا کار خاصی وجود دارد که بتوانید انجام دهید تا سلامت عاطفی شما در بهترین حالت خود باشد.

نحوه بازگردانی صمیمیت عاطفی پس از دعوا با شریک زندگی خود

در طول هر رابطه ای، درگیری، مشاجره و اختلاف نظر وجود دارد. گاهی اوقات، آنقدر بد می شود که اختلاف از یک مشاجره نسبتاً آزاردهنده به یک دلشکستگی تبدیل می شود. شما یا شریک زندگی تان موظف به بیان چیزهای زیبا و شنیدنی به دیگری هستید که مسائل آشکاری را در صمیمیت عاطفی شما ایجاد می کند.

نکته ای در ارتباط با این زمینه

در حالی که پیوندهای فیزیکی و عاطفی هر دو در سلامت هر رابطه ای مؤثر هستند، پس از دعوا، تمایل به به اشتراک گذاری بدن و احساسات خود می تواند بسیار چالش برانگیز باشد. بهبودی پس از یک درگیری بد یا هر شکلی از خیانت از طرف شریک زندگی خود یک روند طولانی درمان است. این امکان وجود دارد که به جایی که رابطه تان قبل از درگیری بود بازگردید یا حتی آن را بهتر کنید، اما این نیاز به صبر و خرد دارد.

این سوال در زمینه صمیمیت عاطفی مطرح می شود: چگونه صمیمیت عاطفی را در رابطه خود پس از یک درگیری بد بازیابی می کنید؟ متخصصان در مسائل روابط شما را از طریق چند مرحله راهنمایی می کنند که می تواند به شما کمک کند رابطه خود را نجات دهید. پس از دعوا با شریک زندگی خود، برای بازگرداندن صمیمیت عاطفی قدم بردارید. وقتی بعد از بحث و مشاجره به جلو می روید، این موارد را در نظر داشته باشید.

تغییر باید با شما شروع شود

نیاز به تغییر باید از جایی شروع شود. ممکن است بخواهید روند درمان را از درون خود شروع کنید. برای تأمل در زمان‌های شادی، غمگینی، اشتباهات را کنار بگذارید و ابتدا خودتان را ببخشید. التیام یک رابطه و بازگردانی صمیمیت عاطفی نیاز به چندین حرکت ملایم و باز دارد در حالی که به شریک زندگی خود فکر می کنید. تمام خشم خود را رها کنید و به جای ایجاد مشاجره دیگر، روی تعهد به رابطه شروع کنید. از حالت تدافعی، توجیه اشتباهات و نادیده گرفتن مشکل واقعی خودداری کنید.

طرز فکر خود را از سرزنش به بخشش تغییر دهید. به شما کمک می کند آرام تر بمانید.

یک نفر باید اولین حرکت را انجام دهد

همانطور که قبلاً گفته شد، التیام یک رابطه نیاز به ملایمت و صبر دارد. همچنین به کسی نیاز دارد که آن رابطه را نجات دهد، ناراحتی را کنار بگذارد و مسئولیت محافظت از آن را بر عهده بگیرد. برای هر دو طرف عادی است که احساس کنند طرف مقابل باید اشتباه خود را بپذیرد. برای غلبه بر این مرحله چالش برانگیز که در آن می توانید اولین حرکت را انجام دهید، به خرد نیاز دارید. اگر شما صدای عقل در رابطه خود هستید، پس این مسئولیت شماست که به شریک زندگی خود نزدیک شوید. همچنین باید صمیمیت عاطفی و ارتباطات خود را به او یادآوری کنید. اولین حرکت را زمانی انجام دهید که اوضاع آرام است و به نظر می رسد که شریک زندگی شما در حال و هوای مناسبی است.

ارتباطات حرف اول را می زند

درمانگران برای صمیمیت عاطفی و پایان دعوا با شریک زندگی اصرار دارند که ارتباط و درک در یک رابطه دست به دست هم می دهند. با نگاه به شرایط، می توانید تمام روز را صرف برقراری ارتباط با شریک زندگی خود در مورد احساسات و افکار خود کنید. اما اگر آن‌ها شما را درک نکنند، همه چیز بیهوده است. زمانی را انتخاب کنید که شریک زندگی شما در حال برقراری ارتباط و تفاهم با شما باشد.

نکته ای در ارتباط با دعوا با شریک زندگی

شما می توانید این مرحله صحبت را با اشاره به آن آغاز کنید و به آن‌ها اجازه دهید. این کار باعث می شود تا برای بحث و گفتگو آماده شوند و در زمانی که زمانش فرا رسید احساسات خود را بیرون بیاورند. وقتی زمان مناسب است، آشکارا در مورد اختلاف نظر صحبت کنید. سعی کنید در مورد آنچه احساس می کنید آرام و صادق باشید. در بیشتر موارد، درگیری‌ها به دلیل یک رویداد به وجود نمی‌آیند، بلکه به دلیل اوج گیری احساسات ایجاد می‌شوند.

راه هایی برای جلوگیری از دعوا با شریک زندگی

دعوا با شریک زندگی و با کسی که دوستش دارید تجربه ای اسفبار و گاهی ویرانگر است که می تواند به طور جدی بر رابطه تأثیر بگذارد. حتی پس از پایان دعوا، بقایای درگیری باقی می ماند: افکار منفی، انرژی کم، افسردگی و غیره. شاید بدترین احساس، احساس گناه و نگرانی از این باشد که چگونه سخنان ناخوشایند شما بر شریک زندگی تان تأثیر گذاشته است.

نکته

تا زمانی که بین هر دو طرف صلح اعلام نشود، محیط متشنج و نامساعد آن‌ها را از یکدیگر دفع می کند. حضور شدید انرژی منفی عمیقاً ناراحت کننده است. بنابراین، بهتر است هر چه زودتر اوضاع را پراکنده کنیم.

درک این نکته مهم است که دعوا با شریک زندگی لزوما بد نیستند. حتی می تواند سالم باشد زوج‌ها، به‌ویژه زوج‌ها در مراحل اولیه رابطه‌شان، آرامششان را از دست می‌دهند. زوج‌هایی که سال‌ها است ازدواج کردند، در مورد موضوع مهمی با هم اختلاف نظر دارند، که به طور بالقوه منجر به مشاجره می‌شود.

دکتر هیلاری گلدشر، روانشناس بالینی دارای مجوز، توضیح می دهد: «این امر اجتناب ناپذیر است که وقتی دو نفر با هم ارتباط صمیمی دارند، مسائلی به وجود می آیند که نیاز به حل دارند. مسئله این نیست که آیا درگیری‌ها قرار است رخ دهند یا خیر. بلکه این است که چگونه می‌توان با آن‌ها برخورد کرد.»

استدلال های مختلف درباره دعوا با شریک زندگی

با این حال، بسیاری از استدلال‌های تند (بخوانید: دعوا)، هدف کمی دارند – و اغلب با یک سوء تفاهم ساده تحریک می‌شوند. یکی از طرفین چیزی را می گوید که شریک دیگر آن را اشتباه تعبیر می کند.

“پیشگیری بهترین درمان دعوا با شریک زندگی است” عبارتی است که اغلب در جامعه پزشکی به آن اشاره می شود – و در موضوع این مقاله نیز صدق می کند.

در این‌جا چند راه برای جلوگیری از دعوا با شریک زندگی خود بیان خواهد شد:

وقتی اشتباه می کنید بپذیرید و عذرخواهی کنید

وقتی اشتباه می کنید عذرخواهی یکی از ساده ترین و موثرترین راه ها برای جلوگیری یا پراکندگی بحث است. با این حال، بسیاری از ما در اعتراف به تقصیر مشکل داریم – این چیزی بیش از یک احساس غرور نابجا نیست.

تبرئه خود و اعتراف به اینکه اشتباه می‌کنید، اقدامی فوق‌العاده قدرتمند (و شجاعانه) است. حتی اعمال بسیار بدخواهانه نیز در صورتی قابل بخشش هستند که صادقانه باشند. در واقع، ممکن است لازم باشد برای انجام کار درست غرور خود را ببلعیم. اما اگر طرف مقابل را دوست داشته باشیم، شجاعت لازم برای انجام این کار را کشف خواهیم کرد.

در صورت امکان به یک سازش قابل قبول برسید

مانند اعتراف به تقصیر و عذرخواهی، سازش می تواند یک تلاش آسان و در عین حال دشوار باشد. نکته مهم این است که هر دو نفر باید مایل باشند برای پایان “دعوا با شریک زندگی” سازش کنند. سازش بسیار ساده تر است (در بیشتر موارد) اگر موضوع بی اهمیت باشد.

در این مقطع باید یک تمایز مهم قائل شد. همه روابط سالم نیستند و برخی از آن‌ها فوق العاده مضر هستند. یک رابطه به سرعت رو به وخامت راه حلی می طلبد که سازش گاه به گاه به ارمغان نمی آورد. این وضعیت مستلزم مداخله یک مشاور ازدواج، درمانگر یا متخصص دیگری است.

مشکلات شریک زندگی خود را شخصی نگیرید

ما زمان زیادی را با دیگران مهم خود می گذرانیم. همانطور که یک رابطه آشکار می شود، زندگی آن‌ها در طول روزها، ماه ها و سال ها به زندگی ما تبدیل می شود. با این حال، ما می‌توانیم خودمان را کمی بیش از حد درگیر کنیم – و در موقعیت‌هایی که پیامد کمی دارند.

نکته

یکی از افراد از یک روز بد در دفتر به خانه می آید. دیگری تلاش می کند تا او را درگیر گفتگو کند تا پاسخی دریافت نکند.  خوب، اگر «دیگری» در حالت حساسی باشد، احتمالاً دعوا با شریک زندگی را درک می‌کنند. جین گریر، Ph.D. و زوج‌درمانگر، توضیح می‌دهد: «شما باید به همسرتان این فرصت را بدهید که گهگاه در حال بدی باشد. اگر انتظار دارید (آن‌ها) احساسات شما را 24 ساعته پاسخگو باشند، بی احترامی و خودخواه هستید.”

به فضا و حریم خصوصی یکدیگر احترام بگذارید

دکتر Terri Orbuch، روانشناس و استاد محقق در دانشگاه میشیگان، ازدواج و طلاق را برای بیش از سه دهه مطالعه کرد. یکی از مطالعات برجسته، پروژه سال‌های اولیه ازدواج، اوربوک را به عنوان محقق اصلی معرفی کرد.

نکته

دکتر Orbuch و همکارانش در طول تحقیقات خود به این نتیجه رسیدند: “داشتن فضای کافی یا حریم خصوصی در یک رابطه برای خوشبختی یک زوج مهمتر از یک زندگی جنسی خوب است.”

منابع
وبسایت powerofpositivity

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا