1448

چرا مادرم از من متنفر است؟- 6 نشانه رابطه ناسالم مادر و کودک

چرا مادرم از من متنفر است؟ به نظر می رسد در فرهنگ عامه و رسانه ها، تصویر مادر دلسوز و دوست داشتنی در همه جا مشخص شده است. نمونه های درخشان زنانی را می بینیم که همه چیز را رها می کنند تا عشقشان را به فرزندانشان نشان دهند.

با این حال، برای بسیاری از مردم، این تصویر ایده آل از یک مادر ابرقهرمان با تجربیات آن ها مطابقت ندارد. خواه آن ها در روابط خود با مادرشان غفلت، سو استفاده یا مسمومیت کلی را تجربه کنند، بسیاری از مردم اغلب می پرسند، “چرا مادرم از من متنفر است؟”. در اینجا، ما برخی از عوامل موثر در ایجاد رابطه مادر و کودک را بررسی خواهیم کرد و بررسی خواهیم کرد که بسیاری از آن ها به اشتباه پیش می روند. 

چرا مادرم از من متنفر است؟

اگر فکر می کنید مادرتان از شما متنفر است، یا فقط می خواهید بفهمید که چرا وقت گذرانی با مادرتان خیلی سخت است؛ پس این مقاله برای شما مناسب است!

شرایط قبل از تولد

چرا مادرم از من متنفر است؟ / مرکز مشاوره همکده
چرا مادرم از من متنفر است؟ / مرکز مشاوره همکده

هنگامی که هنوز در رحم مادر خود بودید، عوامل زیادی در رابطه آینده شما با مادرتان نقش داشتند. حتی قبل از تولد شما، هورمون های مادر و سابقه خانوادگی شما در رابطه مادر و کودک نقش داشتند.

در دوران بارداری، مادران افزایش قابل توجهی در میزان استروژن و پروژسترون را تجربه می کنند. این هورمون های افزایش یافته علاوه بر این که به بدن او اشاره می کنند تا کودک متولد شده را تغذیه و حمایت کند، بر خلق و خو و نگرش او تأثیر می گذارد. این تغییر شدید در هورمون های او همان چیزی است که باید از کلیشه “زن باردار بدخلق” تشکر کنیم زیرا اغلب منجر به تغییرات خلقی می شود.

اگر او ابزار یا درک لازم برای پردازش این احساسات منفی را به روشی سالم نداشته باشد، غیر معمول نیست که مادر این احساسات منفی را به سمت کودک خود سوق دهد. بنابراین، هورمون ها و تجربه بارداری می تواند در بی مهری مادر نسبت به فرزندش نقش داشته باشد.

عامل دیگری که باید در نظر گرفت رابطه مادر شما با مادر خودش است. بسیاری از خانم ها وقتی صحبت از مادر شدن می شود احساس عدم آمادگی یا ترس می کنند، فقط به این دلیل که با مادران خود رابطه سمی یا تنش زا داشتند. وقتی صحبت از بارداری مادر یا رابطه او با مادر خودش می شود، چیزهای کمی وجود دارد که شما می توانید برای تغییر آن انجام دهید. از این گذشته، این عوامل قبل از تولد شما پدید آمده اند!

اتفاقات در زمانی که شما کودک بودید

یکی از دلایل مربوط به این که چرا مادرم از من متنفر است، مربوط به زمانی است که شما کودک بودید. هرکسی کودکی را بزرگ کرده باشد می تواند به شما بگوید که این کار آسان نیست! نه تنها یک کودک کوچک برای حفظ سلامتی و رشد وجود دارد، بلکه هزار صدای مختلف نیز وجود دارد که سعی می کند بر نحوه تربیت کودک تأثیر بگذارد.

برای بسیاری از زنان، به ویژه آن هایی که ممکن است قبل از بچه دار شدن از قبل از مشکلات روانی رنج می بردند، تربیت کودک استرس زا ترین و اضطراب آورترین تجربه زندگی آن ها است.

در هر مرحله از راه، عوامل استرس زا و آسیب های جدیدی وجود دارد که فقط بر فشار روابط آنها با کودک یا فرزندان می افزاید. تولد کودک اولین ضربه ای است که مادر در زندگی تجربه می کند. خواه زایمان واژینال داشته باشد یا سزارین! عمل زایمان کودک مملو از آسیب است.

نکته قابل توجه

اگر مادری توانایی پردازش همه این ضربه ها را به روشی سالم نداشته باشد، ممکن است استرس ناشی از این ضربه را به کودک نسبت دهد. بنابراین، کودک هدف احساسات منفی ای قرار می گیرد که با آسیب زایمان مرتبط است.

این امر همچنین می تواند مشکلات موجود در زمینه بهداشت روانی را که مادر ممکن است از قبل با آن روبرو باشد، تشدید کند. غالباً قبل از اینکه شوک زایمان از بین برود، استرس ناشی از تغذیه نوزاد تازه متولد شده به مادر جدید می رسد. در حالی که این احساسات اغلب با گذشت زمان کمرنگ می شوند، برخی از زنان علائم طولانی تر از این کینه را نشان می دهند.

برای زنانی که بیش از یک فرزند دارند، این آسیب می تواند با هر تولد تشدید شود. به طور خلاصه، سال اول تولد و تربیت کودک را می توان با آسیب ها و ناامیدی پر کرد. وقتی مادری مجهز یا مایل به کنار آمدن با این احساسات منفی به روشی سالم نیست، اغلب می تواند این احساسات منفی را به فرزند خود نسبت دهد، یا حتی کودک را سرزنش کرده و کینه به دل بگیرد. چرا مادرم از من متنفر است؟

اتفاقات در دوران کودکی و نوجوانی شما

چرا مادرم از من متنفر است؟ / مرکز مشاوره همکده
چرا مادرم از من متنفر است؟ / مرکز مشاوره همکده

با رشد کودک ، کار مادر خیلی راحت تر نمی شود. اگر می پرسید ، “چرا مادرم از من متنفر است؟” شما احتمالاً بیش از یک تجربه در دوران کودکی و نوجوانی خود دارید که این سوال را ایجاد می کند.

بسیاری از زنان اغلب احساس خستگی می کنند. در بسیاری از موارد، این شرایط با شرایط مادر، از جمله مشکلات مالی، تربیت فرزند یا فرزندان به تنهایی یا عدم حمایت خانواده و جامعه خود، تشدید می شود. بعلاوه، او باید بسیاری از نقشهای مادر را که احساس می کند برای پر کردنش فشار می آورد تعادل برقرار کند.

با این حال، اگر زنی از دیدن موارد ناامیدکننده امتناع ورزد و در عوض بر نتایج نامطلوب برخی از تجارب والدین تمرکز کند، ممکن است این احساسات سخت را به سمت فرزند خود سوق دهد.

استقلال کودک و نقش مادر

همانطور که کودک استقلال بیشتری پیدا می کند ، مادر نقش کمتری در جهت دهی به رفتار کودک دارد. این بدان معناست که وقتی کودک بزرگ می شود و تصمیمات خودش را می گیرد، مادر حرف مستقیم و کمتری در مورد این تصمیمات دارد.  بعضی موارد، کودکان نوجوان – یا حتی بزرگسال – تصمیماتی می گیرند که به خود یا دیگران آسیب می رسانند.

در این صورت، مادر می تواند از تصمیم گیری نادرست کودک رنجیده باشد، خصوصاً اگر مجبور باشد با عواقب منفی اعمال فرزندش زندگی کند. خانواده هایی که بیش از یک فرزند دارند، به ویژه در مواردی که رفتار ناخوشایند یک کودک بر رفاه فرزند دیگر یا فرزندان تأثیر می گذارد، مادران اغلب تمایل به خشم و نگرانی نسبت به تصمیم گیرنده ضعیف دارند.

آن ها ممکن است این کودک را تهدیدی برای خانواده خود بدانند و غالباً با عصبانیت یا دفاعی نسبت به این کودک رفتار خواهند کرد. بنابراین، با رشد و استقلال بیشتر کودکان، تصمیمات و رفتار آن ها مستقیماً به رابطه مادر و کودک کمک می کند. هرچه کودک بزرگتر باشد، آن ها مسئولیت بیشتری نسبت به پویایی روابط خود با مادر دارند.

بیشتر بخوانید: درمان تعاملی والد کودک چیست؟

نشانه هایی از یک رابطه ناسالم مادر و کودک

قبل از اینکه نتیجه بگیرید و رابطه خود را با مادر خود کاملاً بنویسید، برخی از این شاخص های رابطه ناسالم مادر و کودک را در نظر بگیرید. این در زمینه سوال ما اهمیت دارد. سوالی که می گوید چرا مادرم از من متنفر است؟

کنار گذاشتن احساسات منفی

 به جای گوش دادن به احساسات منفی و همدردی، یک رابطه سمی احساسات منفی را دفن می کند. در این موارد، کودک اغلب بزرگ می شود و در بیان احساسات خود مشکل دارد.

بیشتر بخوانید: عوامل اصلی ایجاد احساسات منفی

احساس مسئولیت در برابر خوشبختی خود

 ممکن است مادر شما این باور را به شما بدهد که توانایی او در خوشبختی کاملاً به خود شما بستگی دارد. این ممکن است باعث شود شما در تلاش برای پر کردن این خلا برای او از کارهای دیگر دست بکشید، اما این فقط باعث ایجاد کینه از طرف شما شده است.

عدم وجود مرزهای سالم

مادر شما همیشه در کار شماست. شما ممکن است آن را به عنوان “فضول بودن” توصیف کنید. او از این نزدیکی برای سو استفاده از احساسات شما و دستکاری تصمیمات و رفتار شما استفاده می کند.

بیشتر بخوانید: مراحل تعیین مرزهای شخصی سالم

او همیشه می خواهد کانون توجه باشد

 ممکن است احساس کنید هر کاری که او برای شما انجام می دهد فقط عملی است مانند اینکه این کار را فقط برای شناسایی یا توجه انجام می دهد. این می تواند باعث شود که احساس کنید تلاش ها یا نظرات شخصی شما اصلاً ارزش زیادی دارد. اگر فکر می کنید چرا مادرم از من متنفر است باید به موارد زیادی دقت کنید.

قساوت قدیمی و ساده

نشانه هایی از یک رابطه ناسالم مادر و کودک / همکده
نشانه هایی از یک رابطه ناسالم مادر و کودک / همکده

 او ممکن است هر حرف شما را با انتقاد تندی برآورده کند یا باعث شود شما به طور کلی احساس بی لیاقتی کنید. او عصبانیت و سرخوردگی خود را از سایر زمینه های زندگی خود بر روی شما می ریزد، بدون اینکه به شما صدمه بزند یا مراقب باشد. این بی رحمی می تواند در سطح جسمی یا احساسی بروز کند.

شما احساس بی دفاع بودن می کنید

 او هرگز حرف مثبتی برای گفتن ندارد و احساس می کنید گزینه های شما برای با هم بودن جذابیتی ندارند. یعنی بیشتر مکالمات شما یا با یک مشاجره انفجاری، برخورد خاموش  یا احساس گیر افتادن و عدم اطمینان به پایان می رسد.

برای بهبود رابطه چه کار کنیم؟

اولین قدم این است که تشخیص دهید او یک شخص است، دقیقاً مثل شما، با تاریخچه و مبارزات خودش. پس از خود نپرسید چرا مادرم از من متنفر است. بلکه بپرسید “چگونه می توانم سعی کنم دیدگاه مادرم را درک کنم؟”.

در نظر گرفتن تجربیات مادرتان صرفاً راهی برای شناسایی دلایلی است که ممکن است او نسبت به شما احساسات منفی داشته باشد. دلیل بر پذیرش یا سرپوش گذاشتن در رابطه سو استفاده کننده یا توجیه رفتار سمی او به هیچ وجه نیست. به یاد داشته باشید، هر کاری که می کنید، نمی توانید رفتار او را تغییر دهید.

رفتار مادر شما به عهده خود اوست! اگر می خواهید رابطه خود را با مادرتان بهبود ببخشید، ابتدا باید سعی کنید با مادر خود صحبت کنید. اگرچه قبل از شروع صحبت باید برخی از قوانین اساسی را برای مکالمه تنظیم کنید.

بهبود رابطه فرزند با مادر از طریق مشاوره تیم متخصص همکده

بعد از مطالعه این مقاله، اگر شما نیز به دلایل مختلف با مادر خود دچار مشکل شده‌اید، بهترین راهکار کمک گرفتن یک مشاور حرفه‌ای در این زمینه است.

همکده بهترین مرکز مشاوره تلفنی کشور است که در تمام مسائل مربوط به مشاوره فردی، مشاوره خانواده، مشاوره کودک و نوجوان، تحصیل، خیانت و… به شما مشاوره تخصصی می‌دهد. شما می‌توانید نوبت مشاوره خود را از طریق سامانه همکده ثبت کنید تا مشاورین مربوطه در این زمینه با شما تماس بگیرند.

سوالات متداول

1. چرا مادرم از من متنفر است؟

شرایط قبل از تولد، اتفاقات در زمانی که شما کودک بودید، اتفاقات در دوران کودکی و نوجوانی شما، نقش استقلال کودک و نقش مادر

2. نشانه های یک رابطه ناسالم مادر و کودک چیست؟

کنار گذاشتن احساسات منفی، احساس مسئولیت در برابر خوشبختی خود، عدم وجود مرزهای سالم، او همیشه می خواهد کانون توجه باشد، قساوت قدیمی و ساده، شما احساس بی دفاع بودن می کنید

وقتش رسیده خودت را پیدا کنی!

14 دیدگاه

  1. ولی من واقعا از این زندگی و این رابطه سمی که با پدر و مادرم
    خصوصا مادرم دارم خسته شدم
    دلم میخواد خودکشی کنم اما میترسم موفق نباشه و بعدش مامان و بابام ….دیگه فکر کنم خودتون بدونید

    1. دوست عزیز علت رو پیدا کنید
      شما نمیتونید نه پدر و مادر و نه هیچ کسی رو تغییر بدید
      شما فقط مسئول رفتار خودتونید

  2. سلام
    خسته نباشید
    منم تودوره کنکورم مادرم ازم متنفرشده سه سال پشت کنکورم امسال رتبم احتمالا خوب بشه بنظرتون برای بهترکردن رابطمون باید چی کارکرد ومدام خوردم میکنه به برادروخواهرم میگه مثل این نشین

    1. درود دوست عزیز
      اول سعی کنید علت رفتار و نوع برخورد مادرتون رو بدونید اینطور جواب خیلی سوالات رو پیدا می کنید
      تنفر از فرزند چه برای پدر چه مادر هراه با احساس گناه هست

  3. مامانم ازم متنفر هرجا میرم میگه تو بزرگ شدی من فقط ۱۱ سالمه دارم تو خونه کار میکنم تولد دوستمه فقط یه سال ازم کوچیکتره نفرستاده میگه بزرگ شدی همش دعوا همش ….

    1. دوست عزیز در اولین فرصت با یک مشاور متخصص صحبت کنید
      مادر شما احتمال خیلی زیاد به خاطر مشکلاتی که از گذشته و یادر رابطه و زندگی مشترک داشته اونها رو به صورت خشم یا بدرفتاری با شما نشون میده
      میتونید شماره تماستون رو بگذارید تا همکاران ما در اولین فرصت باهاتون تماس بگیرن و راهنماییتون کنند

  4. مامانم ازم متنفره هر دفع خواستم برم خونه ی دوستم ی بهونه میاره بعدشم میگه تو دختره ب درد نخوری هستی چون گفتم منو ببر خونه ی رفیقم شدم ب درد نخور بعشم میگه تو منو اصلا درک نمیکنی پس کی مارو درک کنه🥺💔

    1. متاسفانه مادرتون بهتون حس ناکافی بودن و بی ارزشی میده و این باعث میشه اعتماد به نفستون پایین بیاد
      در یک فرصت مناسب زمانی کهمادرتون آروم هست ازش بپرسید چرا این حس رو نسبت به شما داره، و اینکه واقعا دوست درید درکش کنید ولی خودش هم باید کمک کنه و بهتون بگه چه اتظاری ازتون داره
      مثلا افراد زمان ناراحتی ممکنه خواسته هاشونو به زبون بیارن ، ببینید مادرتون دقیقا چی میگه منظورش از درک کردن چیه

  5. مامانم ازم متنفره همش بهم میگه تو دختره ب درد نخوری هستی اصلا منو درک نمیکنی پس کی منو درک کنه هنش بهم میگه بزرگ شدی بزرگ شدی.
    سره چیزای که بنفشونه بزرگ شدم
    سر چیزایی که بنفعشون نیست هنوز بچم منه بدبخت کلا ۱۲ سالمه🥺❤️‍🩹🚫

    1. عزیزم حتما با یک مشاور متخصص باید صحبت کنید ، مادرتون به دلیل مشکلاتی که شاید در کودکی و یا حتی در زندگی با پدرتون داشته به شما حس گناه و ناکافی بودن میده ، و این باعث میشه اعتماد به نفستون پایین بیاد و خودتونو ارزشمند ندونید، سعی کنید خودتونو به کاری که بهش علاقه دارید یا بهتون آرامش میده مشغول کنید ، دایره ارتباطاتتون همبیشتر کنید با دوستان و کسانی که حس خوب بهتون میدن بیشتر ارتباط بگیرید ، میتونید شماره تونو بگذارید تا در اسرع وقت همکاران ما باهاتون تماس بگیرن و بهتون کمک کنند

  6. سلام ممنونم از مقاله خوبتون امیدوارم جواب بدین من الان ۲۵ سالمه تا الان آسیب های روحی و جسمانی از مادرم بهم وارد شده از دوران بلوغ در اومدم خیلی فاصلمو باهاش حفظ کردم الان از نظر جسمانی بهم اسیب نمیزنه حدود سه سالی هست ولی از نظر لفظی حرفای بدی بهم میزنه من ی برادر بزرگتر دارم ولی خب بخوام چند نمونه از حرفای بدشو بگم که سریع از کوره در میره اینه که البته ببخشید به پدرم میگه بجای این سگ بزرگ کرده بودیم بهتر بود یا میگه کاش همون موقع که بچه بودی مرده بودی یا مول مادربزرگ خدا بیامرزم نجسی بد فکر نکنین من اینقدر بی اعتماد بنفسم دوست پسر ندارم حتی سوشیال فوبیا گرفتم و ترجیحم اینه خونه باشم ولی من دیگه نمیکشم من معدل کلم برای لیسانس معماری ۱۹.۵۶ شد از دانشگاه تهران داشتم اینو گفتم بگم ادم تنبلی نیستم چه تو کارای خونه چه از نظر علمی ولی مادرم میگه تو اصلا برای من عزیز نیستی من خواهری ندارم کسی رو تپ زندگیم ندارم بهش بگم خجالتم میکشم به کسی بگم مادرم این حرفا تو محیط امنم که خونه هست رو میگه ببخشید طولانی شد ذهنم جمع نمیشه که مشکلمو دقیق بگم فقط من دیگه نمیکشم پدرم ادم سردیه مادرم‌خونگرمه ولی برای مردم هنوز اون سخ هایی که داغ میکرد میچسبوند به زانوهامو یادمه یا اینه تو گرمای تاستون جنوب تو حیاط اینقدر سرمو میزد رو موزاییک و میزد تو کمرم ولی دم اومدن پدرم از سر کار حمامم میکردو یادمه با بیشتر اوغات برادرم از ترس خانوم همسایه خبر میکرد من دلم دیگه نمیکشه من عزیز نیست من چکار کنم من خودکشی نمیکنم و نمی خوام عمریه که خدا هدیه داده ولی دیگه نمیدونم به کی بگم

    1. دوست عزیز شما حتما نیاز دارید صحبتهاتون رو با یک مشاور متخصص در میون بگذارید چون از دوران کودکی تروما با شما هست و این باعث شده در حال حاضر هم ارتباط اجتماعی هم اذعتماد به نفستون پایین بیاد، یه سری چیزها رو نمیشه تغییر داد یا از ذهن حذف کرد مثل آسیبهایی که از سمت مادرتون دیدید ولی با کمک یکمشاور میتونید این افکار رو مدیریت کنید ، سعی کنید برای خودتون دغدغهایجاد کنید ، بهتون تبریک میگم با تمام سختی هایی که داشتید در این رشته با معدل عالی فارغ التحصیل شدید ، حتما دنبال یک شغل مناسب و مورد علاقه تون باشید تا کمتر در فضای خونه بمونید ، همچنین دایره ارتباطاتتونو بیشتر کنید ، با دوستانی که بهتون حس خوب میدن بیشتر ارتباط بگیرید، قطعا مادر شما هم در کودکی آسیب دیده که این رفتار و با شما داشته ، شماره تون رو بگذارید تا همکاران ما در اسرع وقت باهاتون تماس بگیرن

  7. مامانم همیشه مخالف منه هیچ وقت پشتم نبوده همش طرفداری داداشم رو میکنه من وقتایی که بابام میره سر کار ی ذره هم آرامش ندارم همش توسط مامانم در حال گریه کردنم خسته شدم دیگه

    1. دوست عزیز یه سری چیزا رو ما نمیتونیم تغییر بدیم مثل پدر و مادر
      حتما با یک مشاور متخصص حرف بزنید چون اون میتونه با توجه به سبک زندگیتون متوجه بشه دلیل رفتار مادرتون رو
      ولی اینکه فعلا خودتون چکار کنید، سعی کنید دایره ارتباطاتتونو بیشتر کنید، با دوستاتون بیشتر وقت بگذرونید، کار هایی که علاقه دارید یا بهتون حس آرامش میده رو انجام بدیدو تا جایی که امکان داره از بحث کردن با مادرتون پرهیز کنید، دست روی خط قرمزهاش نزارید و بهانه دسش ندید چون خودتون اذیت میشید عزیزم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ارتباط با مشاور متخصص