فواید مشاوره
فواید مشاوره ی فردی یا روان شناسی به شما این فرصت را می دهد تا در مورد مشکلات اجتماعی، عاطفی یا رفتاری خود که باعث استرس برای شما شده یا در عملکرد روزانه تان اثر گذاشته است بتوانید صحبت کنید. مشاوران افرادی آموزش دیده و ماهر هستند که می تواند به نگرانی های شما به شکلی بدون قضاوت و درست واکنش نشان دهند. رابطه ی مشاوران منحصر به فرد است که باعث ایجاد جوی ایمن برای شما خواهد شد تا بتوانید آزادانه حرف بزنید و بدانید چیزی که با او در میان می گذارید محفوظ و تنها بین خودتان نگه داشته خواهد شد.
فواید مشاوره و دلایلی استفاده از آن
دلایل زیادی هستند که باید از مشاوره ی فردی یا روانی سود ببرید. برخی از متداول ترین مشکلاتی که اغلب دانش آموزان برای آن به دنبال مشاوره می روند عبارتند از:
- نگرانی های جنسی
- اضطراب یا حملات پانیک شدید
- رفتارهای اجباری و بدون کنترل
- مشکل برای مدیریت درست استرس
- خشونت در خانواده یا تجاوز جنسی
- افسردگی یا نداشتن انگیزه برای کارها
- مشکل برای کنار آمدن با اتفاقات سخت
- مشکلاتی در خشونت و کنترل عصبانیت
- مشکلات خانوادگی و مشکلات در روابط
- مشکل در مصرف الکل یا اعتیاد به دیگر مواد
- مشکل در تمرکز یا تمام کردن کارها و تکالیف مدرسه
- مشکلات مرتبط در رفتارهای مرتبط با خوردن یا تصویر بدنی
- مشکلاتی مانند از دست دادن یکی از عزیزان و سوگواری برای آن
- عادت کردن به عقب انداختن کارها یا دیگر رفتارهایی که باعث مشکل برای شما خواهد شد.
از مشاور باید چه انتظاری داشته باشید؟
مشاوره ی فردی و روانی در کل برای کوتاه مدت در دسترس است. طول درمان بر اساس فاکتورهای متعدد متغیر خواهد بود، از جمله نیازهای شما، تخصص فرد در درمان مشکلات خاص و در دسترس بودن منابع و تجهیزات مورد نیاز دیگر. جلسه ی اول شما می تواند فرصتی باشد برای اینکه مشکل خود را شناخته و مشاور یک برنامه ی درمانی مناسب را برای شما تشخیص دهید. اغلب قرارها هر هفته یا هر دو هفته یک بار تعیین خواهند شد. در مواردی که نیاز به درمان های شدیدتر وجود دارد مشاوران سعی می کنند مراجعین را به دیگر برنامه های درمانی موجود دیگر در جامعه ارجاع دهند. همچنین استفاده از دیگر خدمات حمایتی چه به صورت واقعی و یا مجازی پیشنهاد می شود تا به شما در دسترسی به هدف هایتان کمک نمود.
پنج مورد از فواید مشاوره ی فردی
مشاوره ی فردی چیست؟
مشاوره ی فردی منبعی برای کسانی است که با مشکلاتی در سلامت روان خود مواجه می شوند، مانند افسردگی، اضطراب، اختلال دوقطبی و … این افراد از طریق مشاوره می توانند یاد بگیرند چگونه با استرس های روزانه برخورد کنند، مشکلات در روابط بین فردی خود را حل نموده، با مواردی مانند سوگواری برای یک عزیز یا مشکلات خشونت برخورد کرده و یا مشکلی که در اعتماد به نفس کم خود دارند را از طریق مشاوره حل کنند. مشاور تنها درهایی را باز می کند تا به فرد بیمار اجازه دهد از تجربیات فردی او بهره مند گردد.
فواید مشاوره ی فردی چه چیزهایی است؟
مشاوره ی فردی بنا به دلایل متعددی برای شما مفید خواهد بود، مانند افزایش هشیاری فرد نسبت خود، تشویق شناخت بیشتر خود، تشخیص محدودیت ها، بالا بردن مهارت های ارتباطی و بهبود استفاده از مهارت های تطابقی سالم. فواید این مشاوره می تواند منجر به تغییراتی در رفتار فرد شود که اغلب می تواند علائم مشکلات روانی او را کاهش دهد.
- آگاهی از خود یکی از فواید مشاوره.
- در طول جلسات مشاوره، فرد و مشاور در مورد مشکلاتی باهم صحبت خواهند کرد که لازم است بررسی شوند. مشاوران اغلب افراد را تشویق می کنند تا نسبت به تجربیات خود واکنش داده و خوب در آن ها غرق شوند.
برای مثال تمرین تمرکز ذهنی به طور گسترده ای امروزه در جلسات مشاوره استفاده می شود تا توانایی فرد برای حضور یافتن در زمان حال و لحظه ی فعلی را زیاد کند. تمرینات تمرکز ذهنی اغلب بیمار را تشویق می کنند تا به افکار، احساسات و حس و حال خود در همان جلسه تنها دقت داشته باشند. این نوع تمرین برای فرد باعث می شود بتواند نسبت به تجربیات انسانی خود به هشیاری نسبت به خودش برسد. حالا درون من واقعا چه اتفاقی دارد می افتد؟ درست در همین لحظه.
بعلاوه مشاوران می خواهند دیدگاهی نسبت به تاثیر رفتار فرد روی خروجی مطلوب او ایجاد کنند. به خصوص درمان های رفتار شناختی که در آن از تکنیک های رفتار شناختی یا CBT استفاده می شود به فاصله میان چیزی که فرد فکر می کند اتفاق خواهد افتاد و چیزی که در واقعیت رخ می دهد اشاره دارد.
کسی که با یک فوبیای خاص از عنکبوت ها می جنگد به احتمال زیاد در موقعیت هایی که ممکن است عنکبوت ها حضور داشته باشند حضور نمی یابد با این قصد که استرس خود را کاهش دهد. با این وجود اجتناب از عنکبوت ها به سادگی اجازه می دهد ترس شما قوی تر شود. مشاوران نظاره کنندگانی بسیار سخت و قاطع هستند که باعث می شوند فرد چیزهایی را ببیند که خودش به تنهایی قادر به دیدن آن ها نیست.
-
شناخت خود یکی از فواید مشاوره
مشاوره به فرد اجازه می دهد در سفری شرکت کند که به شناخت خودش می رسد. من چه کسی هستم؟ باورها و ارزش های من چه هستند؟ چه چیزی به زندگی من معنا می دهد؟ چه کسانی در شبکه ی حمایتی من قرار دارند؟ این ها همه سوالاتی هستند که فرد مشاور در مقابل ذهن مراجعه کننده ی خود قرار می دهد.
-
شناخت محدودیت ها
بسیاری از افراد برای مواردی که مرتبط با روابط و مهارت های اجتماعی شان می شود از مشاوران کمک می گیرند. در اغلب موارد مشکلات در نتیجه ی نداشتن محدودیت و مرز بروز می کنند. محدودیت ها می توانند مرزهایی فیزیکی و عاطفی هستند که کمک می کنند بین تمایلات، نیازها و اولویت های یک فرد با دیگری تفاوت باشد. مهم ترین جنبه از ایجاد مرزها شناختن این است که کجا به ان ها نیاز دارید.
علاوه بر محدودیت های کلامی، فرد باید در ابتدا به دنبال شناخت و داشتن مرزهایی برای خود باشد. نقش مشاور فراهم کردن دیدگاهی نسبت به نیازها و اولویت های هر فرد است. شما نیاز دارید هر هفته چه مدت زمانی را از همسر خود دور باشید؟ چگونه می توانید کارهای خود را اولویت بندی کنید تا برای خودتان مرزهایی بگذارید؟ هریک از این سوالات می توانند در جلسات مشاوره بررسی شوند.
-
مهارت های ارتباطی یکی از فواید مشاوره
علاوه بر شناخت مرزها، مشاوره می خواهد مهارت های ارتباطی شما را بهبود بخشد، مانند مهارت بیان نظرات، هوش عاطفی، همدلی، گوش دادن فعال، اعتماد به نفس و احترام گذاشتن. مهارت بیان کردن نظرات، یعنی ایستادن برای نظر خود و در عین حال احترام گذاشتن به نیازهای دیگران، امری ضروری است.
-
مهارت های تطابقی سالم
از همه مهم تر، برای کسانی است که در طول مشاوره مهارت های تطابقی را کسب می کنند. برای مثال مشاورانی که روش درمانی مبتنی بر پذیرش و تعهد (ACT) یا رفتار درمانی دیالکتیکال (DBT) را استفاده می کنند در طول جلسات روی تکنیک های تمرکز ذهنی تمرکز دارند که برای کاهش علائم اضطراب موثر است. این دانش می تواند از مشاور در طول جلسات گرفته شده و به دنیای واقعی منتقل گردد.
بعلاوه درمان رفتار شناختی افراد را تشویق می کند تا از مهارت های تطابقی مرتبط با الگوهای فکری فرد استفاده کنند. برای مثال درمان رفتار شناختی توانایی فرد برای شناخت محرک ها و افکار ناسالم مرتبط با اضطراب و افسردگی را افزایش می دهد. مشاورانی که درمان رفتار شناختی را کار می کنند به افراد در مورد راه هایی برای بازسازی افکار و در نظر داشتن دیدگاه های جایگزین اموزش می دهند.
فواید مشاوره ی سلامت روان
مشاوره ی سلامت روان یا روان درمانی چیزی است که اغلب افراد در مورد ان متعجب هستند. این مفهومی است که تا زمانی که شروع نکرده باشید درک درست آن برای شما سخت است.
مشاوره ی روان درمانی چگونه انجام می شود؟
فواید مشاوره ی روان درمانی مشارکتی هدف دار و رسمی بین بیمار و متخصص سلامت روان است. گاه این مشاوره را مشاوره ی بالینی نیز می نامند.
مشاوره فرایندی با طول زمانی متفاوت است که در ان فرد مشاور و بیمار باهم کار می کنند تا مشکلات را شناخته و مهارت ها و ذهنیت های مورد نیاز برای شناخت چالش ها و داشتن یک زندگی عاطفی سالم را گسترش دهند. طول زمان مشاوره بستگی به فرد و اختلال سلامت روان او دارد. این درمان ها می تواند از جلسات بای چند هفته تا ماهانه یا حتی سالیانه ادامه داشته باشد.
بیماران بنا به دلایل متعددی به سراغ مشاوره می روند. مشاوره برای بیماری های ذهنی است و استرس های روزانه ی زندگی مانند محیط کار سمی با یک رییس پرخاشگر. مشاوره می تواند به شکل فردی باشد، در جلسات دونفره برای بیمار و مشاور. بعلاوه افراد دیگری نیز می توانند در مشاوره شرکت داشته باشند مانند خانواده درمانی یا گروه درمانی.
روش های مشاوره ی سلامت روان
هر تمرین تمرکز خاصی را خواهد داشت. روش های مشاوره ی سلامت روان می تواند روی پیش زمینه، افکار، رفتارها یا ترکیبی از این المان ها تمرکز داشته باشد. برای هر گروه تکنیک های خاصی وجود دارد. انتخاب روش می تواند نقطه ی شروعی برای ادامه ی کار باشد.
فواید مشاوره ی روان درمانی
در حقیقت مشاوره می تواند به افراد زیادی کمک کند. تقریبا هشتاد درصد از افرادی که در مشاوره شرکت می کنند فوایدی خواهند برد.
زمانی که فرد در مشاوره ی سلامت روان شرکت می کند اغلب به این فواید خواهد رسید:
- امید
- سلامت
- دیدگاه فردی
- مهارت های زندگی
- توان مند سازی فردی
- پیشگیری از استرس های روانی در آینده
- غلبه بر تضعیف روحیه بر اثر مشکلات اجتماعی
مشاوره ی سلامت روان زندگی شما را بهبود بخشیده و حتی نجات خواهد داد. به دنبال مشاوره رفتن نشانه ای از قدرت و شجاعت شماست زیرا گام بسیار مهمی است که برای بهبود سلامت روان خود و ایجاد زندگی ای که لیاقتش را دارید برداشته اید.
انواع مختلف درمان وجود دارد و نوع درمان انتخابی می تواند بستگی به جایی داشته باشد که در ان زندگی می کنید اما مهم ترین تکنیک های درمانی در پنج دسته ی اصلی گروه بندی شده اند. این تمرینات ریشه در سال ها متحقیق و تحقیقات عمیق دارد و برای درمانگران نقشه ای را فراهم می کند تا بر اساس آن مسیر کمک به بیمار خود را دنبال کنند.
پنج دسته ی اصلی عبارتند از درمان های روان درمانی، روان کاوی مدرن، درمان رفتار شناختی، روان شناسی انسان گرایانه و روان درمانی یکپارچه.