کودکان از چه زمانی شروع به خواب دیدن می کنند؟

خواب مناسب در کودکان بسیار اهمیت دارد. همان طور که در مقاله های قبل گفتیم بحث رگرسیون خواب در کودکان اهمیت ویژه ای داشت. اما آیا می دانستید که خواب دیدن در هر کودکی متفاوت است؟ یا آیا از قبل می دانستید که خواب دیدن در کودکان نیز وجود دارد. اساسا مسئله خواب در کودکان از نظر پزشکان و روان شناسان بسیار مهم است. خانواده ها باید بتوانند در این موضوع آمادگی های زیادی داشته باشند. در دنیای روان شناسی تعاریف متفاوتی وجود دارد. برخی از این تعاریف را ممکن است بشانسید. برخی هم برای شما تازگی دارند. این تعاریف ممکن است در ارتباط با پیشرفت در زندگی باشد. خواب در بین همه ما اهمیت دارد. این اهمیت در خواب برای کودکان نیز وجود دارد. خواب کافی باعث آرامش و آسایش در کودکان می شود.

در مقاله های قبل گفتیم که خواب کافی چه تاثیراتی برای سلامتی روان و روحیه انسان دارد. از آن سمت هم گفتیم که کمبود خواب چه تاثیراتی بر بدن خواهد گذاشت. اگر فردی نتواند برنامه خواب درستی داشته باشد دچار آزار و اذیت خواهد شد. در مقاله های قبل در ارتباط با خوابیدن و ویژگی های خواب خوب صحبت کردیم. در ادامه می خواهیم ببینیم که کودکان از چه زمانی شروع به خواب دیدن می کنند؟

فعالیت های مختلف در طول روز و روال خواب شبانه

در روان شناسی برای هر امری توضیحاتی داده شده است. پیشرفت کردن در زندگی بسیار مهم است و نیازمند تلاش هایی در بخش های مختلف زندگی است. این نکته را باید بدانید که خواب کافی می تواند باعث پیشرفت فعالیت شما هم بشود. در ادامه این مقاله که در وبسایت همکده به عنوان اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره تلفنی  روان شناسی در ایران و ارائه دهنده خدمات مشاوره و روان شناسی نوشته شده است می خواهیم در ارتباط با کودکان از چه زمانی شروع به خواب دیدن می کنند؟ صحبت کنیم.

خواب دیدن کودکان پیچیده است و گاهی اوقات می تواند استرس زا باشد

خواب دیدن کودکان پیچیده است و گاهی اوقات می تواند استرس زا باشد. بسیاری از ما به دنبال راه هایی برای آسان کردن زندگی خود هستیم. چه فرزندتان را به مهدکودک بفرستید و چه به مدرسه، راه هایی وجود دارد که اطمینان حاصل شود، روال خواب شبانه بدون مشکل انجام می شود.

روال خواب دیدن و تاثیر بر استرس

یک فرایند خواب دیدن می تواند تفاوت را در آرام و بدون استرس بودن در صبح ایجاد کند. ما به متخصصان مراجعه کرده‌ایم تا دانش خود را در مورد این که چگونه و چرا به یک روال شبانه قابل پیش‌بینی نیاز دارید تا اطمینان حاصل شود که یک صبح کارآمد روز بعد دارید، به اشتراک بگذاریم. به خواندن ادامه دهید تا ببینید چگونه یک شام مغذی، یک روال قبل از خواب، و یک برنامه منظم می تواند خانواده شما را برای موفقیت آماده کند.

کودکان از چه زمانی شروع به خواب دیدن می کنند؟

آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا کودک شما در خواب لبخند می زند؟ آیا این می تواند یک رفلکس باشد یا کودک شما در خواب دیدن گرفتار شده است؟ حقیقت این است که هنوز چیزهای زیادی در مورد آنچه در ذهن نوزاد هنگام خواب رخ می دهد ناشناخته است. این تا حدی به این دلیل است که آن ها فاقد مهارت های ارتباطی برای انتقال آن اطلاعات به ما هستند. همچنین محققان  در حال کار برای درک چگونگی پردازش اطلاعات مغز نوزادان هستند که عامل بزرگی در خواب دیدن انسان ها است.

نکته ای در ارتباط با این زمینه

اگر کودک شما در طول خواب دیدن شاد یا ناراحت به نظر می رسد، احتمالاً عوامل دیگری در این بازی نقش دارند. بیایید نگاهی به چرخه خواب کودک شما بیندازیم. آن چه در مورد رویاها می دانیم و اطلاعاتی که محققان هنوز در حال کار برای کشف وضعیت های ناخودآگاه نوزادان هستند.

نوزادان و خواب REM

رویاها می توانند در هر مرحله از خواب اتفاق بیفتند، اما به احتمال زیاد در خواب با حرکت سریع چشم (REM) رخ می دهند. طبق آکادمی اطفال آمریکا، نوزادان تا 50 درصد از خواب خود را در خواب REM می گذرانند، در حالی که بزرگسالان تقریباً 20 درصد از زمان خود را در این مرحله به خواب می گذرانند. تحقیقات در مورد خواب دیدن چه می گوید؟ اساساً به این معنی است که اگر نوزادان خواب ببینند، زمان زیادی را صرف انجام آن می‌کنند.

نکته ای در ارتباط با این زمینه

امواج مغزی شبیه خواب REM در رحم بین هفته های 25 تا 28 بارداری مشاهده شده است. اگر چه هنوز قطعی نیست، اما محققان حدس می زنند که این می تواند به این معنی باشد که خواب REM حتی قبل از تولد شروع می شود.

اگر نوزادان خواب REM را تجربه کنند، ممکن است تصور شود که آن ها نیز خواب می بینند. با این حال، محققان می گویند که این کار به این سادگی نیست. فرآیند رویا دیدن به معنای توانایی رشد در تفکر انتزاعی است.

توانایی های بصری برای خواب دیدن

کودکان از چه زمانی شروع به خواب دیدن می کنند؟

برخی از دانشمندان علوم اعصاب بر این باورند که کودکان برای خواب دیدن ابتدا باید این توانایی را داشته باشند که چیزها را به صورت بصری و فضایی تصور کنند. اما نوزادان فاقد این خودآگاهی هستند.

درک رفتار خواب کودک

در طول خواب REM، ماهیچه‌های اصلی بدن – مانند دست‌ها و پاها – که معمولاً آنها را کنترل می‌کنید نمی‌توانند حرکت کنند و به طور موقت فلج می‌شوند. آن ها به طور منظم نفس نمی کشند)، و ممکن است حرکت مکیدن انجام دهند،  بازوها پاهای خود را تکان دهند یا حرکات مختصری سر داشته باشند.

احتمال بیشتری وجود دارد که کودک شما که به سادگی در حال رشد است و یاد می گیرد با بدنش چگونه کار کند یا سعی می کند مهارت های جدیدی را توسعه دهد. نوزادانی که در هنگام خواب گریه می کنند ممکن است در حال پردازش چیزی باشند که زودتر اتفاق افتاده است، البته که بیشتر یک خواب دیدن است تا یک رویاپردازی.

رفلکس مورو

نوزادان تازه متولد شده نیز با چیزی به دنیا می آیند که به آن رفلکس مورو یا حیرت زده می گویند. این رفلکس بین هفته های 28 تا 32 بارداری ایجاد می شود و به طور کلی بین 3 تا 6 ماهگی ناپدید می شود.

این یک رفلکس غیر ارادی و محافظ است که باعث می شود نوزادان دست ها، پاها و گردن خود را دراز کنند و سپس به سرعت آن ها را به هم برگردانند. رفلکس مورو می‌تواند با تکان‌هایی که در طول خواب REM رخ می‌دهد، ایجاد شود. قنداق کردن می تواند این حرکات را کاهش دهد و بنابراین احتمال وقوع رفلکس مورو در طول خواب را کاهش می دهد.

چگونه ریتم های شبانه روزی بر خواب تأثیر می گذارد؟

ریتم های بیولوژیکی به چگونگی تغییر شیمی و عملکرد طبیعی بدن ما در طول یک چرخه 24 ساعته اشاره دارد. گاهی اوقات به این ساعت “ساعت داخلی” بدن ما می گویند.

از بین چهار ریتم بیولوژیکی، ساعت شبانه روزی بیشترین ارتباط را با خواب دارد. طبق تحقیقات منتشر شده در مجله Clinical Sleep Medicine، نوزادان پس از تولد به تدریج اجزای ریتم شبانه روزی را ایجاد می کنند.

نکته ای در ارتباط با این زمینه

در این گزارش آمده است: «ریتم کورتیزول در 8 هفتگی، ملاتونین و کارایی خواب تقریباً در 9 هفتگی و ریتم دمای بدن و ژن‌های شبانه‌روزی در هفته 11 ایجاد می‌شود».

نوزادان اغلب در کنار خواب دیدن از خواب بیدار می شوند. زیرا ریتم های شبانه روزی مشابهی مانند کودکان بزرگتر و بزرگسالان را دنبال نمی کنند. این همچنین توضیح می دهد که چرا آن ها زمان بیشتری را در مرحله خواب REM نسبت به خواب عمیق می گذرانند. با توجه به این اطلاعات، منطقی است که نوزادان بیشتر از کودکان بزرگتر و بزرگسالان رویا ببینند، زیرا بیشتر وقت آن ها در خواب REM می گذرد.

تحقیقات درباره این زمینه

کودکان از چه زمانی شروع به خواب دیدن می کنند؟

با این حال، تحقیقات به این ایده اشاره می‌کند که علیرغم کاهش خواب REM با گذشت زمان، رویا دیدن تا بزرگ‌تر شدن کودکان شروع نمی‌شود. وقتی نوزادان در REM هستند، به مغزشان اجازه می‌دهند تا مسیرها، ارتباطات و در نهایت زبان‌ها را بیاموزد.

کودکان از چه زمانی شروع به خواب دیدن می کنند؟

رویاها اغلب شامل افراد و موقعیت‌هایی هستند که روز قبل با آن‌ها مواجه می‌شویم، زیرا مغز آن ها در حال پردازش این اطلاعات است. برای این که کودکان رویاپردازی کنند، باید همان برخوردها را دوباره تصور کنند.

نظر دیوید فولکز در ارتباط با این زمینه

به گفته دیوید فولکز، روانشناس و یکی از متخصصان برجسته جهان در رویاپردازی کودکان، توانایی نوزادان در درک دنیای اطراف خود اغلب باعث می شود مردم باور کنند که می توانند به اشتباه رویا ببینند.

کتاب فولز، “رویای کودکان و رشد آگاهی” منتشر شده توسط انتشارات دانشگاه هاروارد، خاطرنشان کرد که اگر یک موجود زنده توانایی درک واقعیت را داشته باشد پس ممکن است که آن موجود زنده بتواند واقعیتی را نیز تبدیل به خواب دیدن کند.

اگر چه هنوز پاسخ دقیقی برای این که چه زمانی افراد شروع به رویا دیدن می کنند نداریم، محققان معتقدند کودکان تا زمانی که درک واضح تری از دنیای اطراف خود نداشته باشند، فرآیند خواب دیدن را نمی توانند انجام دهند.

منابع
وبسایت verywellfamily

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا