نشانه هایی که فردی دارای اختلالات شخصیتی مختلط است
اختلالات شخصیتی مختلط یکی از انواع آسیب های روانی است. همانطور که می دانید مشکلات روانی در جوامع امروزی بیشتر از گذشته شده است. از این رو روانشناسان سعی دارند با انجام تحقیقات مناسب به درمان این آسیب ها کمک کنند.
برخی از این افراد ممکن است خودشان بداننند که اختلالات روانی دارند برخی هم نمی دانند. یک سری اختلالات هستند که به دلیل شیوع بسیار زیاد آن ها هر بک از افراد خانواده می تواند آن را تشخیص دهد. برای مثال در دوران سخت بیماری کووید ۱۹ شما می توانید اشخاصی را پیدا کنید که به علت شرایط قرنطینه دچار مشکلات روحی شده اند یا این که گوشه گیر شده اند و دوست ندارند با کسی حرف بزنند.
اختلالات روانی و اختلالات شخصیتی مختلط
طبیعتا تا همچین شخصی را ببینید می گویید او دچار یک اختلال روانی است. یکی از اختلالات روانی اختلالات شخصیتی هستند. اختلالات شخصیتی انواع مختلفی دارند و ما امروز نحوه درمان یکی از آن ها را برای شما خواهیم گفت. موضوع امروز مقاله ما که در وبسایت همکده به عنوان اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره آنلاین در ایران و ارائه دهنده خدمات مشاوره و روان شناسی نوشته شده است در ارتباط با این است که نشانه هایی که فردی دارای اختلالات شخصیتی مختلط است چگونه است؟
اختلال شخصیت مرزی (BPD) و اختلالات شخصیتی مختلط
اختلال شخصیت مرزی (BPD) نوعی اختلال روانشناختی است که دارای درجات مختلفی از علائم و معالجه است. در حالی که تمام اختلالات روانی نیاز به درمان دارند، بسیاری از افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی موفق به دریافت درمان کافی نمی شوند، زیرا آن ها نمی خواهند اعتراف کنند که ممکن است مشکلی در آن ها رخ دهد. آن ها حتی ممکن است بخاطر درخواست کمک حرفه ای مورد تمسخر قرار بگیرند. حتی اگر لکه ننگی در اختلالات بهداشت روان وجود داشته باشد، شما هرگز نباید از مراجعه برای درمان شرمنده باشید.
اختلال شخصیت مرزی (BPD) در خانواده
این نکته قابل توجه است، زیرا در افرادی که اختلال شخصیت مرزی در آن ها تشخیص داده شده یا تشخیص داده نشده اند، اغلب در خانواده خود دچار مشکل می شوند و همچنین به دنبال یافتن و پیدا کردن درمانی هستند که بتوانند به آن ها اعتماد کنند. درمان این نوع اختلال در درمان علائم و علل احتمالی بیماری روانی آن ها متمرکز است. در حالی که اختلال شخصیت مرزی قابل درمان نیست، اما درمان اختلالات شخصیتی می تواند به بیمار کمک کند تا زندگی با کیفیت تری نسبت به افرادی که به دنبال برنامه درمانی نیستند، داشته باشد.
چگونه می توان فهمید که شخصی دارای اختلالات شخصیتی مختلط است؟
اختلال شخصیت مرزی نوعی بیماری روانی است که با الگوهای طولانی واکنش های عاطفی شدید، ترس از ترک و مصرف بیش از حد مواد مشخص می شود. علائم دیگر BPD ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- احساس تحریف شدگی از خود
- خودزنی
- احساس پوچی
- افسردگی
- حالات شدید
- ریسک پذیری غیرضروری
اختلالات شخصیتی مختلط و اختلال شخصیت مرزی (BPD)
اگرچه این لیست کاملی از علائم BPD نیست، اما این یافته ها بیشتر در میان کسانی است که BPD دارند. همچنین به خاطر داشته باشید که ممکن است اختلال خلقی دیگری مسئول این علائم باشد. یک متخصص بهداشت روان می تواند شرایط، از جمله مبتلایان به BPD را به اندازه کافی، در مقابل اختلال خلقی، اختلال استرس یا سایر اختلالات روانی تشخیص دهد. در حالی که داشتن یک اختلال سلامت روان می تواند استرس زا باشد، درمان بر کمک به فرد در مدیریت بیماری روانی متمرکز است.
درمان های اختلال شخصیت مرزی
از نظر پزشکی چندین نوع روان درمانی قابل قبول برای درمان BPD وجود دارد. مانند هر اختلال شخصیتی، مکالمه درمانی شدید و طولانی مدت و تمرکز بر درمان آنلاین روش خوبی برای کنترل علائم است.
درمان متمرکز بر طرحواره برای اختلالات شخصیتی مختلط
یکی از انواع روش های روان درمانی برای BPD، درمان متمرکز بر طرحواره است. در روانشناسی شناختی، طرحواره یک الگوی سازمان یافته از فکر و رفتار است. این نوع مکالمه درمانی برای کسانی که دچار مشکلات رها شدن و افرادی هستند که با واکنش های محرک بیش از حد نسبت به مکالمات به ظاهر بی ضرر مواجه هستند، بهترین راه حل است. بسیاری از این علائم ناشی از سو. استفاده در دوران کودکی یا نوجوانی است. غیر معمول نیست که افراد مبتلا به BPD سابقه ضربه یا سو استفاده جنسی دارند. اختلال استرس پس از سانحه یک بیماری شایع BPD است.
رفتار درمانی دیالکتیک
رفتار درمانی دیالکتیک DBT یکی دیگر از روش های درمانی قابل قبول برای اختلالات شخصیت است. دیالکتیک، یک کلمه یونانی، به معنای مکالمه با دیدگاه های مخالف است. در رفتار درمانی ، بیماران مبتلا به اختلالات خلقی و سو مصرف مواد ، با یک پزشک کلینیک همکاری می کنند تا در مورد شرایط مختلف صحبت کنند و پاسخ ها و رفتارهای مناسب را ارائه دهند.
اختلالات شخصیتی مختلط و اختلال شخصیت مرزی (BPD)
برای افرادی که محرک هایی دارند که منجر به واکنش های اساسی می شوند، DBT مهارت های مقابله ای را برای اعمال در حوادث، افکار، رفتارها و احساسات فراهم می کند تا از واکنش های انفجاری یا ناخواسته ای که بر روابط بین فردی تأثیر می گذارند جلوگیری کند. مشخص شده است که DBT یک مکالمه درمانی مناسب و موفق برای مبتلایان به BPD یا اختلالات خلقی طیف است.
روان درمانی متمرکز بر انتقال
برای کسانی که BPD دارند، روان درمانی متمرکز بر انتقال نوعی از درمان است که بیماران به طور معمول دو بار در هفته در آن شرکت می کنند. این طرح درمانی بسیار ساختاریافته بر ادراک تحریف شده از خود و دیگران تمرکز دارد. نشان داده شده است كه TFP باعث تغییر طرز تفكر بیماران در مورد خود در روابط و كار در درگیری های آشتی ناپذیر با دیگران به دلیل مسائل بهداشت روان، از جمله BPD می شود.
درمان مبتنی بر ذهنیت برای اختلالات شخصیتی مختلط
روش درمانی دیگر برای BPD، درمان مبتنی بر ذهنیت MBT است. آن چه اغلب مهم است این است که بیماران مبتلا به اختلال شخصیت مرزی اغلب از چندین شکل درمانی به طور همزمان بهره می برند. به دلایل متعددی مشخص شده است که درمان مبتنی بر ذهنیت راهی مثبت در درمان BPD است.
نشانه هایی که فردی دارای اختلالات شخصیتی مختلط است
کتابچه راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، ویرایش پنجم (DSM-5) اختلالات شخصیت یا اختلالات شخصیتی مختلط را به عنوان الگوهایی از تجربه و رفتار درونی تعریف می کند که از انتظارات فرهنگی منحرف می شود. این باعث پریشانی یا آسیب های روانی می شود و در طول زمان باقی می ماند. ناشناخته است که چند نفر به دلیل عدم تشخیص نادرست دچار اختلال شخصیت هستند. با این حال، مطالعات تخمین می زند که حداقل 9.1٪ از شهروندان کشورهای مختلف یک یا چند اختلال شخصیت دارند. این فرآیند اختلالات شخصیتی مختلط نیز تعریف میشود و افرادی را توصیف میکند که ویژگیهای چند اختلال شخصیتی را نشان میدهند اما معیارهای یک مورد خاص را ندارند. DSM-IV از آن به عنوان “اختلال شخصیتی که در غیر از حالت عادی است” (NOS) تعریف می شود. با این حال، در DSM-5 با «اختلالات شخصیتی مختلط» جایگزین می شود.
چند اختلالات شخصیتی مختلط
DSM-5 ده اختلال روانی خاص را شناسایی و آنها را بر اساس انواع یا بر اساس ویژگیهای مشترک دستهبندی میکند. آنها شامل موارد زیر است:
دسته A: آسیب های روانی و رفتار عجیب و غریب
افراد مبتلا به اختلالات شخصیتی نوع A اغلب رفتارهای عجیب و غریب یا غیر متعارف از خود نشان می دهند. آنها ممکن است در روابط بین فردی به دلیل تمایلات جدا و عجیب خود دچار مشکل شوند. اختلالات شخصیت نوع A به شرح زیر است:
اختلال شخصیت پارانوئید
بین 2.3٪ تا 4.4٪ از بزرگسالان در کشور های مختلف را تحت تأثیر قرار می دهد. علائم شامل شک یا بی اعتمادی به دیگران یا حتی باور اینکه دیگران می خواهند به آنها صدمه بزنند است. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است کینه داشته باشند یا در مورد اعتماد به دیگران، حتی دوستان نزدیک یا خانواده، تردید داشته باشند. از برخی جهات، PPD با اسکیزوفرنی همپوشانی دارند، اما با توهمات معمولی ظاهر نمی شوند.
مشکلات روانی مانند اسکیزوئید
با بی تفاوتی مشخص نسبت به افراد دیگر مشخص می شود. افراد مبتلا به اختلال شخصیت اسکیزوئید معمولاً فاقد روابط نزدیک هستند و ترجیح می دهند تنها باشند. آنها معمولا به عنوان گوشه گیر توصیف می شوند.
آسیب شخصیتی از نوع اسکیزوتایپی و اختلالات شخصیتی مختلط
دارای افکار و رفتارهای عجیب و غریب و احساس ناراحتی در روابط نزدیک است. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است باورهای خیالی یا عجیب داشته باشند و اضطراب اجتماعی قابل توجهی از خود نشان دهند. روانشناسان تخمین می زنند که 3 درصد از مردم از این اختلال شخصیت رنج می برند.
نوع B: دراماتیک، نامنظم
اختلالات شخصیتی مختلط نوع B با رفتارهای دراماتیک یا بیش از حد احساسی ظاهر می شود. افراد مبتلا به این مشکلات در این دسته بندی ممکن است احساسات شدیدی را تجربه کنند یا رفتارهای تکانشی، بی دقتی یا حتی جنایتکارانه از خود نشان دهند. این آسیب های شخصیتی عبارتند از:
اختلال شخصیت ضداجتماعی
حدود 7.6 میلیون نفر در کشورهای آمریکایی دارای ASD هستند که با تمایل به آسیب رسانی عمدی به دیگران و عدم همدلی با دیگران مشخص می شود. آنها همچنین از اعمال خود پشیمان نیستند و به آنها تمایل به رفتارهای مجرمانه می دهند.
اختلال شخصیت مرزی
با بیثباتی در روابط بین فردی، احساسات شدید، تغییر تصور از خود و رفتارهای تکانشی مشخص میشود. افراد مبتلا به این اختلال ترس شدیدی از رهایی دارند و ممکن است بارها اقدام به خودکشی کرده باشند.
اختلال شخصیت هیستریونیک
با احساسات بیش از حد و رفتارهای توجه جویانه مشخص می شود. کسانی که از این آسیب رنج می برند وقتی توجهی به آنها نمی شود احساس ناراحتی می کنند و ممکن است برای جلب توجه رفتارهای اغراق آمیز نشان دهند.
اختلال شخصیت خودشیفته و اختلالات شخصیتی مختلط
با تصویر متورم از خود، نیاز به توجه و عدم همدلی با دیگران مشخص می شود. افراد مبتلا به NPD تمایل دارند دیگران را برای برآوردن نیازهای خود دستکاری کنند یا از آنها سوء استفاده کنند.
نوع C: مضطرب، ترسناک
در نهایت، افرادی که دارای اختلالات شخصیتی مختلط از نوع C هستند، رفتارهای مضطرب، ترسناک و گاهی اوقات افسرده از خود نشان می دهند.
آسیب اجتنابی
با کمرویی شدید، حساسیت به انتقاد و احساس حقارت نسبت به دیگران مشخص می شود. اغلب با سایر اختلالات مانند اضطراب یا اضطراب اجتماعی همراه است.
اختلال وابستگی
با رفتارهای بیش از حد وابسته ظاهر می شود. افراد مبتلا به این اختلال از تنهایی می ترسند زیرا احساس می کنند به دیگران وابسته هستند تا از آنها مراقبت کنند. آنها ممکن است در تصمیم گیری بدون اطمینان از جانب عزیزان مشکل داشته باشند.
اختلال شخصیت وسواسی اجباری
با اشتغال ذهنی به نظم، کمال گرایی و کنترل مشخص می شود. فرد مبتلا به این آسیب وسواس فکری-اجباری ممکن است به برنامه ها پایبند باشد و ساعات طولانی کار کند. توجه: این همان اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) نیست.
بنابراین، اکنون ما با انواع اختلالات شخصیتی مختلط آشنا شدیم و معیارهای تشخیص اختلالات شخصیت مختلط را مورد بحث قرار دادیم.