فواید برنامه‌ریزی زمان نگرانی

زمان نگرانی یکی از فرایندهایی است که برای مدیریت استرس اهمیت دارد. طبیعی است که همه ما نسبت به عزیزان خودمان احساس نگرانی داشته باشیم. اما این نگرانی به صورت بیش از حد می تواند آینده اطرافیان ما را به خطر بیندازد. به طور کلی بعضی از نگرانی ها مفید هستند. اما برخی از آن ها اگر ادامه پیدا کنند تبدیل به وسواس های بی مورد می شوند. همه ما احساسات مختلفی داریم. هیچ کس در این دنیا نیست که حتی یک بار احساس ناامیدی نکرده باشد. همان طور که خانواده می تواند ما را به سمت موفقیت راهنمایی کند، گاهی اوقات ممکن است باعث شکست ما شود. شکست در زندگی گاهی اوقات لازم است. اما به شرطی که افراد بتوانند بعد از به زندگی خود بازگردند.

خیلی از مردم بعد از این که شکست می خورند ناامید می شوند. در واقع این شکست پایان کار آن ها در زندگی خواهد بود. انسان باید مسئولیت پذیر باشد. حتی با وجود داشتن خانواده بد شما می توانید به موفقیت برسید. حتی بزرگ ترین افراد هم در زندگی مشکلاتی داشتند. نکته مهم این است که چگونه با داشتن خانواده ای آزار دهنده موفق شویم. شکست چه بخواهیم چه نخواهیم برایمان اتفاق می افتد. اما آیا ما می توانیم با شکست در زندگی خود کنار بیاییم؟ در ادامه می خواهیم ببینیم که فواید برنامه‌ریزی زمان نگرانی، چگونه است؟

احساس شادی و غلبه بر احساس نگرانی زوجین

در مقاله های قبل در ارتباط با این که شادی و خوشبختی چه تاثیری بر ذهنیت افراد دارد صحبت کردیم ما گفتیم که شادی و خوشبختی می تواند بر ذهنیت و جسم افراد تاثیرات بسیار زیادی داشته باشد. ما در ادامه می خواهیم بدانیم که چگونه با شکست در زندگی کنار بیاییم و موفق شویم. در ادامه این مقاله که در وبسایت همکده به عنوان اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره تلفنی  روان شناسی در ایران و ارائه دهنده خدمات مشاوره و روان شناسی نوشته شده است می خواهیم در ارتباط با فواید برنامه‌ریزی زمان نگرانی، صحبت کنیم.

شکست در زندگی و عدم استفاده از زمان نگرانی حس بدی دارد

شکست در زندگی احساس بدی دارد. بسیاری از مردم برای اجتناب از شکست تلاش زیادی می کنند. برای این که مجبور نباشند احساسات دردناکی را تجربه کنند. دلایل زیادی وجود دارد که باعث می شود احساس شکست کنید. برخی از عواملی که ممکن است نقش داشته باشند عبارتند از:

  • احساس ناامیدی
  • اضطراب
  • افسردگی
  • احساس درماندگی
  • فقدان روابط حمایتی

اگر فکر می کنید ” شکست خورده هستید”، مهم است بدانید کارهایی وجود دارد که می توانید انجام دهید تا احساس بهتری داشته باشید. دانستن نحوه برخورد سالم با شکست در زندگی، بخشی از ترس را از بین می برد. و ممکن است درد را کاهش دهد تا بتوانید بهتر از قبل به عقب برگردید.

زمان نگرانی خود را بپذیرید

شکست با احساسات گوناگونی همراه است. خجالت، اضطراب، عصبانیت، ناراحتی و شرم، برخی از آن ها است. این احساسات ناراحت کننده است. اجازه دادن به خودتان برای غلبه بر نگرانی بد یک انگیزه مثبت است. بنابراین، پیش بروید و احساسات خود را بپذیرید. احساسات خود را بپذیرید و اجازه دهید کمی احساس بدی داشته باشید. به احساسات خود برچسب بزنید تا به خودتان اجازه دهید آن ها را تجربه کنید. به عنوان مثال، ممکن است فکر کنید، “ناامید شده ام”، یا “ناراحت هستم که نتیجه ای نداشت”.

راه هایی برای غلبه بر نگرانی با برنامه ریزی زمان نگرانی

تجربه ناامیدی برای بسیاری از مردم کاملاً وحشتناک است. یک احساس غرق‌کننده، تخلیه‌کننده، محدودکننده همراه با این احساسات وجود دارد، و آن ها می‌توانند شما را سنگین کنند و احساس وحشتناکی در شما ایجاد کنند. به دلیل ناامیدی شدید، منطقی است که ممکن است از آن بترسید. اما این ترس می تواند اثر معکوس داشته باشد و خطرات ناشی از آن احساسات ناامیدکننده را بدتر کند! چگونه می توانید با آن مبارزه کنید؟ در این جا چند راه برای غلبه بر احساس نگرانی زوجین آورده شده است.

یاد بگیرید که ریشه های ناامیدی را درک کنید

ترس از ناامیدی یک چرخه است و همه فرآیندها برای شکستن نیاز به درک دارند. بیشتر توصیه‌های کلی در مورد غلبه بر نگرانی، بینش کافی در مورد ریشه‌های ترس‌هایتان به شما نمی‌دهد، و ناامیدی می‌تواند در علت آن بسیار متفاوت باشد.

به طور کلی، ناامیدی مستلزم فقدان کلی اشتیاق، امید، تفکر مثبت یا انتظار خوش بینانه برای آینده است. این به معنای دیدن یک ایده تیره و تار از روزهای آینده است و می تواند باعث ایجاد احساس اضطراب، افسردگی و استرس شود. ترس از این نوع احساسات منطقی است. اما ترس از آن می تواند نتیجه معکوس داشته باشد و خطر آن را افزایش دهد.

نکته ای در ارتباط با این زمینه

این به این دلیل است که ترس از احساس نگرانی زوجین به این معنی است که یا در معرض خطر چنین احساسی هستید یا قبلاً مجبور شده اید از آن احساس فرار کنید. درک علت ترس‌های خاص شما می‌تواند به شما در مدیریت مسائل – چه فعلی و چه گذشته – کمک کند که آن ها را تداوم می‌بخشد. بنابراین، ناامیدی از کجا می آید؟

تکنیک هایی برای استفاده از زمان نگرانی زوجین

ترس و احساس نگرانی زوجین بخشی از زندگی این روزهاست. ترس از ناشناخته ها طبیعی است، اما زمانی فرا می رسد که این ترس از ناشناخته ممکن است مغز شما را فرا گیرد. به دست گرفتن زندگی ضروری است، برای که این افکار مضطرب بر زندگی شما تسلط پیدا نکنند. ما چند تکنیک از روانپزشکان داریم که به شما کمک می کند احساس نگرانی نکنید.

فواید برنامه‌ریزی زمان نگرانی

در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت

زمان نگرانی چیست؟

اگر تمایل دارید دائماً در مورد چیزهایی نگران باشید، ممکن است علیرغم تلاش‌هایتان برایتان دشوار باشد که متوقف شوید. استرس می تواند در توانایی شما برای خواب، کار یا لذت بردن از فعالیت های اوقات فراغت اختلال ایجاد کند. تکنیک زمان نگرانی می تواند به این امر کمک کند.

نگرانی-زمان و ارتباطات آن ها

سابرینا رومانوف، روانشناس بالینی و استاد دانشگاه یشیوا، توضیح می دهد که تکنیک زمان نگرانی شامل برنامه ریزی زمانی در طول روز است که به نگرانی اختصاص دارد. دکتر رومانوف می‌گوید: اگرچه ممکن است غیرقابل تصور به نظر برسد. اما این تکنیک برای کمک به کاهش مدت زمانی که صرف نگرانی در مورد چیزهای خارج از کنترل شما می‌کنید، طراحی می شود. ایده این است که به جای نگرانی در مورد چیزهایی در طول روز، بخش کوچکی از روز را به نگرانی در مورد هر چیزی که شما را آزار می دهد اختصاص دهید. همچنین برای یافتن راه حل هایی برای چیزهایی که تحت کنترل شما هستند تلاش کنید.

این مقاله مراحلی را که می توانید برای تمرین موثر این تکنیک بردارید فهرست می کند و مزایا و محدودیت های زمان بندی زمان نگرانی را مورد بحث قرار می دهد.

آزمون: آیا شما بیش از حد نگران هستید؟

چگونه به طور موثر زمان نگرانی را برنامه ریزی کنیم

 

دکتر رومانوف مراحلی را بیان می کند که می تواند به شما در تمرین موثر این تکنیک کمک کند:

یک بخشی از زمان را کنار بگذارید

تصمیم بگیرید که چقدر زمان نیاز دارید و آن را کنار بگذارید. بهتر است حدود 15 تا 30 دقیقه زمان نگرانی را برنامه ریزی کنید. تنظیم یک تایمر می تواند مفید باشد تا وقتی زمان تمام شد، شما را از ذهنیت نگران کننده خارج کند.

مکان و زمان را ثابت نگه دارید

مکان و زمان ثابتی را در روز برای نگرانی انتخاب کنید.

یک مکان ناراحت کننده را انتخاب کنید

مکانی مانند یک صندلی، یک پله یا نیمکت را انتخاب کنید که خیلی راحت نباشد و در آن وسوسه نشوید که بیشتر از زمان تعیین شده بمانید. از استفاده از تخت، کاناپه یا میز خود برای این منظور خودداری کنید. زیرا آن مکان‌ها را با استرس مرتبط می‌سازید که خواب، استراحت یا کار در آن‌جا را سخت‌تر می‌کند.

در صورت امکان، یک مکان عصرانه را انتخاب کنید

یک مکان عصرانه مانند ساعت 6 بعد از ظهر برای زمان نگرانی ایده آل است. زمان‌بندی زمان نگرانی‌تان در اواخر روز به شما این امکان را می‌دهد تا نگرانی‌ها را جمع‌آوری کنید و آن‌ها را تا این مرحله تقسیم کنید. با این حال، شب ها نیز به اندازه کافی زود است تا بتوانید قبل از رفتن به رختخواب، فشار خود را از حالت فشرده خارج کرده و به یک فعالیت آرامش بخش تبدیل شوید.

نگرانی های خود را برای آن زمان نگرانی کنید

مهم است که نگرانی های خود را در طول روز به تعویق بیندازید تا بتوانید آن‌ها را برای زمان نگرانی خود ذخیره کنید. وقتی یک فکر مضطرب به وجود می آید، بهترین کار این است که آن را یادداشت کنید و بعداً در زمان نگرانی بررسی کنید. می توانید نگرانی های خود را در یک دفترچه یا تلفن یادداشت کنید.

نگرانی های خود را برطرف کنید

همانطور که در طول زمان نگرانی به هر نگرانی رسیدگی می کنید، از خود بپرسید که آیا کاری می توانید در مورد آن انجام دهید یا خیر. اگر قدرت تغییر آن را دارید، راه حل را یادداشت کنید و به این فکر کنید که چگونه می توانید برای رسیدن به آن تلاش کنید. اگر خارج از کنترل شماست، روی پذیرش آن و رهایی آن کار کنید. در رهایی آن مشکل دارید، پس نوشتن آن روی یک تکه کاغذ، سپس پاره کردن و دور انداختن آن می تواند مفید باشد.

روی فعالیت خود در طول روز تمرکز کنید

بعد از اینکه فکر نگرانی را که در طول روز به ذهنتان خطور می کند یادداشت کردید، به جای تمرکز بر نگرانی، با درگیری در فعالیت دیگری توجه خود را به چیز دیگری معطوف کنید.

با سایر فعالیت‌های ترس‌آور در طول زمان نگرانی مقابله کنید

همچنین می‌توانید فعالیت‌های دیگری را که باعث استرس شما می‌شوند، مانند خواندن اخبار انجام دهید.

گذر از زمان نگرانی

یکی از سخت ترین جنبه های تمرین این تکنیک این است که پس از پایان 15 تا 30 دقیقه نگرانی خود را متوقف کنید. یکی از راه‌های انجام این کار، برنامه‌ریزی یک فعالیت انتقالی برای شرکت در زمانی است که این فعالیت تمام می‌شود. می توانید آشپزی کنید، با یک دوست تماس بگیرید، برنامه تلویزیونی مورد علاقه خود را تماشا کنید، کتاب بخوانید، پیاده روی کنید یا برای دویدن بروید.

مزایای برنامه ریزی زمان نگرانی

در زیر، دکتر رومانوف برخی از مزایای برنامه ریزی زمان برای نگرانی را توضیح می دهد.

زمان صرف شده برای نگرانی را کاهش دهید

تکنیک زمان نگرانی به کاهش مدت زمانی که صرف استرس در مورد چیزهای خارج از کنترل خود می کنید کمک می کند. هدف این است که با صرف زمانی که نگران چیزهای سازنده تر نیستید، کارآمدتر باشید.

مزیت نهایی زمان نگرانی این است که زمان و انرژی بیشتری برای تمرکز بر سایر بخش‌های مهم زندگی‌تان که قبلاً درگیر نگرانی‌ها بودند، داشته باشید. این امر فضای ذهنی را برای حضور بیشتر و درگیری با سایر زمینه های زندگی آزاد می کند.

موثرتر و هدفمندتر باشید

هنگامی که استرس و اضطراب شما را فرا می گیرد، ممکن است خود را در یک مسیر بی پایان از دلواپسی بیابید. تکنیک زمان نگرانی به شما کمک می کند تا به طور موثرتری نگران باشید.

 

منابع
وبسایت verywellmind

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا