پیشگیری از ویروس کرونا
پیشگیری از ویروس کرونا نیاز به اطلاعات بسیار دقیقی دارد. چرا که این بیماری علاوه بر جسم، بر روان هم اثر دارد. در ادامه این مقاله همکده با ما همراه شوید.
برای پیشگیری از ویروس کرونا، باید بدانید ویروس چطور پخش می شود.
آیا می خواهید بدانید چگونه ویروس پخش می شود؟ به دلایل زیر:
- تاکنون واکسنی برای پیشگیری از بیماری کویید -19 ساخته نشده است.
- بهترین راه برای پیشگیری از بیماری اجتناب از قرار گرفتن در معرض ویروس است.
- ویروس اغلب از فردی به فرد دیگر منتقل می شود، در بین کسانی که ارتباط نزدیکی با یکدیگر دارند و البته باید بدانید قطرات آب دهان می توانند در زمان عطسه یا سرفه ی فرد بیمار مشکل را منتقل کنند.
- این قطرات می توانند در دهان یا بینی فرد فرود بیایند، بخش هایی که به ریه ها خیلی نزدیک هستند.
گام هایی برای مراقبت از خودتان و پیشگیری از ویروس کرونا
مرتبا دست های خود را تمیز کنید.
- دست ها را مرتب با آب و صابون برای بیست ثانیه بشویید، خصوصا بعد از رفتن به محیط های عمومی یا بعد از تمیز کردن بینی، عطسه یا سرفه
- اگر آب و صابون در دسترس ندارید می توانید از مایع های ضدعفونی دست که دارای 60 درصد الکل هستند استفاده کنید. تمام سطح دست خود را با آن پوشانده و به هم بمالید. سپس بگذارید خودش خشک شود.
- با دست های نشسته به بینی، چشم و دهان خود دست نزنید.
از ارتباط نزدیک با افراد دیگر خودداری کنید.
- با کسانی که بیمار هستند ارتباط نزدیک نداشته باشید.
- اگر بیماری کویید – 19 در شهر شما دیده شده است بین خودتان و افراد دیگر فاصله ایجاد کنید. این موضوع برای کسانی که در خطر بیشتر بیماری هستند اهمیت بالاتری دارد.
برداشتن گام هایی برای مراقبت از خودتان
- دستمال را فورا داخل سطل آشغال بیندازید.
- اگر بیمار هستید در خانه بمانید و تنها برای درمان به بیرون مراجعه داشته باشید.
- در زمان عطسه و سرفه دهان خود را بپوشانید. برای این کار از یک دستمال استفاده کرده و اگر نبود داخل ارنجتان عطسه یا سرفه کنید.
- فورا دست های خود را برای بیست ثانیه با آب و صابون بشویید.
بهتر است در زمان عطسه و سرفه دهان خود را بپوشانید و کسانی که از شما مراقبت می کنند در صورت ورود به اتاقتان ماسک داشته باشند.
- اگر بیمار نیستید نیازی به استفاده از ماسک ندارید مگر اینکه از فرد بیماری مراقبت می کنید (و او نمی تواند از ماسک صورت استفاده کند.) ماسک های صورت کم هستند و باید برای کسانی که مسئول مراقبت از بیماران می باشند ذخیره شوند.
تمیز و ضدعفونی کردن
- سطوحی که مرتبا با آن در تماس هستید را روزانه ضدعفونی کنید. این شامل میزها، دستگیره های در، پریزهای برق، کابینت ها، میزها، تلفن ها، کیبورد، تالت، روشویی و سینک ظرفشویی می شود.
- اگر سطوح کثیف هستند ابتدا ان ها را تمیز کنید. برای تمیز کردن از صابون یا پودر استفاده کنید.
پیشنهاداتی برای مراقبت از خانه در زمان احتمال وجود ویروس کرونا
چیزهای زیادی در مورد شیوع ویروس تازه ی کرونا وجود دارد که باعث بیماری کویید -19 شده است. این اطلاعات بر اساس چیزهایی است که تاکنون در مورد ویروس کرونا و دیگر کرونا ویروس های مشابه یعنی سارس و مرس شناخته ایم، اینکه از فردی به دیگری منتقل شده و اغلب در طی تماس های نزدیک منتقل می گردد ( کمتر از یک متر ) این نوع انتقال با قطرات بزاق نیز صورت می گیرد.
از طرف دیگر انتقال کرونا ویروس جدید به افراد از طریق سطوحی است که شامل ویروس بوده و تمیز نشده اند. انتقال کرونا ویروس اغلب از طریق قطرات تنفسی می باشد تا تماس با اشیا. شواهد کنونی نشان می دهند کرونا ویروس جدید می تواند برای ساعت ها تا روزها روی سطوح با جنس های متفاوت باقی بماند. تمیز کردن سطوح آلوده ای که قابل دیدن هستند، با استفاده از ضدعفونی کننده ها، بهترین راه برای پیشگیری از کویید – 19 و دیگر بیماری های تنفسی در خانه و جامعه است.
پیشگیری از ویروس کرونا و ضدعفونی کردن خانه برای کسانی که بیمار دارند.
در این راهنما برای شما پیشنهاداتی در مورد تمیز کردن و ضدعفونی کردن خانه هایی آورده ایم که در آن فردی برای ابتلا به کویید -19 در قرنطینه یا مشکوک به این بیماری است.
این راهنمایی ها متمرکز بر وسایل خانه و برای کلیت جامعه ارائه شده اند.
- تمیز کردن به معنای برداشتن جرم، آلوده و گرد و غبار از سطوح است. تمیز کردن ویروس ها را نمی کشد بلکه آن ها را برمی دارد، تعداد آن ها را کمتر کرده و خطر گسترش بیماری را کاهش می دهد
- ضدعفونی کردن یعنی استفاده از مواد شیمیایی برای کشتن میکروب های روی سطوح. این کار لزوما سطوح کثیف را تمیز نکرده یا غبار را برنمی دارد اما بعد از تمیز کردن ویروس های روی سطح را می کشد و می تواند خطر گشترش بیماری را به شدت کم کند.
راهنمایی های عمومی برای تمیزکاری روتین و ضدعفونی وسایل می توانید تمرینی برای سطوحی باشد که مرتبا با ان در تماس هستید (برای مثال میزها، دستگیره ی درها، پریز برق، سینک، روشویی، توالت … (و در ان از تمیزکننده ها و ضدعفونی کننده هایی ستفاده می شود که مناسب سطوح متفاوت هستند. در هر محصول برچسبی وجود دارد که شامل راهنمایی برای زمان استفاده از محصول می باشد، مانند استفاده از دستکش و اطمینان از اینکه در طول استفاده محیط تهویه ی مناسبی داشته باشد.
راهنمایی های کلی برای نظافت و ضدعوفنی خانه برای فردی که به علت شک یا اثبات کویید – 19 در قرنطینه است.
اعضای خانواده باید در مورد علائم ویروس کرونا هشیار بوده و از پخش شدن ویروس در خانه جلوگیری کنند.
سطوحی که زیاد با آن تماس وجود دارد را روزانه ضدعفونی کنید. (مثلا میزها، صندلی ها، دستگیره های در، پریزهای برق، ریموت ها، میزها، توالت ها، سینک ها)
- افراد خانه باید در زمان تماس با فرد بیمار تمام نکات بهداشتی را رعایت کنند.
- تا حد ممکن فرد بیمار باید در اتاق خاصی مانده و از افراد دیگر در خانه دور باشد.
- در اتاقی که برای فرد بیمار اختصاص داده اید: تمیزکاری مرتب را کنار گذاشته و تنها در صورت نیاز این کار را انجام دهید (برای مثال ظروف و سطوح ایزوله شده) تا از تماس غیرلازم با فرد بیمار اجتناب کنید.
- فرد مراقب بیمار می تواند وسایلی جداگانه برای نظافت اتاق بیمار و دستشویی او داشته باشد، مگر اینکه اتاق برای کودک یا فردی است که این وسایل ضدعفونی برای او مناسب نیستند. این ها شامل دستمال، دستمال توالت، پاک کننده ها و مواد ضدعفونی کننده می شوند.
- اگر دستشویی جداگانه ای برای او ندارید بعد از هربار استفاده ی بیمار باید دستشویی تمیز و ضدعفونی شود. اگر این کار ممکن نیست فرد مراقب با تا مدتی بعد از استفاده ی بیمار منتظر بماند و بعد از ضدعفونی از دستشویی استفاده کند.
برای پیشگیری از ویروس کرونا، چگونه تمیز و ضدعفونی کنیم؟
برای سطوح
- در زمان تمیز کاری و ضدعفونی کردن دستکش یک بار مصرف بپوشید. دستکش ها باید بعد از هر بار مصرف دور انداخته شوند. اگر دستکش های دیگری استفاده می کنید باید هربار ضدعفونی شوند. دستکش شما تنها باید به ضدعفونی و تمیزکردن اختصاص داده شده و برای منظور دیگری مصرف نشود. دست ها را بعد از درآوردن دستکش فورا تمیز کنید.
- اگر سطوح کثیف هستند اول باید با صابون یا پودر و آب قبل از ضدعفونی کردن تمیز کنید.
- برای ضدعفونی محلول های سفیدکننده، محلول های الکل حداقل هفتاد درصد و بسیاری از ضدعفونی کننده های خانگی مورد تایید قابل استفاده هستند.
- سفیدکننده را می توان در صورت مناسب بودن برای سطح استفاده کرد. دستورالعمل سازنده روی محصول را دنبال کرده و در حین کار تهویه ی مناسبی داشته باشید. دقت کنید تاریخ انقضای محصول نگذشته باشد. هیچگاه سفیدکننده های خانگی را با تمیزکننده های دیگر یا امونیاک ترکیب نکنید. سفید کننده های خانگی که تاریخشان نگذشته باشد در صورت استفاده ی درست در مقابل کرونا ویروس موثر هستند. برای تهیه ترکیب درست باید:
5 قاشق غذاخوری سفیدکننده در مقابل یک گالن آب
یا چهار قاشق چای خوری از سفید کننده در مقابل یک لیتر آب
- برای سطوح نرم مانند فرش های روی زمین، قالیچه ها، می توانید آشغال هایی که دیده می شوند را تمیز کرده و با شوینده هایی که مناسب این سطوح هستند ضدعفونی کنید. مواد برای این گونه سطوح باید مطابق با دستور سازنده استفاده شوند. در صورت امکان از گرم ترین آب مناسب برای این سطوح استفاده کنید و بگذارید کامل خشک شوند.
تمیز کردن حوله ها، ملافه ها یا دیگر وسایلی که داخل لباسشویی می روند.
- در زمان جمع کردن وسایل فرد بیمار دستکش پوشیده و بعد از هر بار استفاده دستکش را ضدعفونی کنید. اگر از دستکش های یک بار مصرف استفاده نمی کنید دستکش شما باید مختص همین کار باشد و برای دیگر کارهای خانه استفاده نشود. دست ها را بعد از دراوردن دستکش فورا بشویید.
- اگر زمان جمع ردن لباس ها از دستکش استفاده نکرده اید فورا دست های خود را بشویید.
- در صورت امکان لباس های کثیف را تکان ندهید. این کار احتمال پخش ویروس در فضا را کم می کند.
- لباس را مطابق با دستور تولید کننده بشویید. در صورت امکان با گرم ترین آب ممکن شستشو داده و بگذارید کاملا خشک شوند. لباس های فرد بیمار باید جدا از لباس افراد دیگر شسته شوند.
- اعضای خانواده باید مرتبا دست های خود را تمیز کنند، از جمله بعد از خارج کردن دستکش یا بعد از تماس با فرد بیمار. باید برای 20 ثانیه دست ها را با آب و صابون بشویید. اگر در دسترس شما نبود از ضدعفونی های دست بر پایه ی الکل که حداقل شصت درصد الکل دارند استفاده کنید. اگر دست هایتان به شکل قابل مشاهده ای کثیف هستند باید حتما شسته شوند.
- اعضای خانواده باید در محیط کار و خانه روال های پیشگیرانه را مانند مواقع عادی انجام دهند از جمله بهداشت دست ها و اجتناب از تماس دست آلوده با چشم ها، بینی یا دهان
مواقع دیگری که باید دست ها تمیز شوند عبارتند از:
- بعد از تمیز کردن بینی، عطسه یا سرفه
- بعد از رفتن به دستشویی
- قبل از غذا خوردن یا تهیه ی غذا
- بعد از تماس با حیوانات خانگی
- قبل و بعد اماده کردن وسایل برای فردی که نیاز به مراقبت دارد
مراقبت های دیگر برای پیشگیری از ویروس کرونا
- فرد بیمار باید در صورت امکان در اتاق جداگانه ای غذا بخورد. ظروف غذا را باید با دستکش برای او برد و در ماشین ظرفشویی یا با آب داغ شست.
- در صورت امکان از ملافه ی یک بار مصرف بیمار برای استفاده شود. برای بردن زباله های او یا مرتب کردن وسایلش از دستکش استفاده کنید. بعد از درآوردن دستکش دست هایتان را بشویید.