در مرحله شیدایی اختلال دو قطبی چه اتفاقی می افتد؟
اختلالات مختلفی در روان شناسی وجود دارد. این اختلالات می تواند به علت های مختلف در افراد و در زندگی آن ها به وجود بیاید. یکی از این اختلالات که ممکن است آن را بدانید اختلال افسردگی و دو قطبی است. افسردگی یک اختلال شایع در دنیا است و انواع مختلفی دارد. اختلال دو قطبی نیز اختلالی است که در سنین مختلف می تواند ایجاد شود. در این مقاله می خواهیم در ارتباط با مرحله شیدایی اختلال دو قطبی صحبت کنیم.
برای مثال اختلالات افسردگی یا اختلالات استرسی در همه افراد و در سنین مختلف می تواند به وجود بیاید. یک سری از اختلالات هم هستند که بیشتر برای کودکان یا به صورت اختصاصی برای بزرگسالان است. اختلالات در کودکان اگر به طور کامل درمان نشود می تواند به آینده کودک ضربه بزند و در واقع پیامد های آن افسردگی را به همراه داشته باشد. این بدان دلیلی است که کودک در دوران مدرسه احساس کند با بقیه فرق دارد و مورد تمسخر قرار می گیرد که این باعث آسیب روحی به او می شود.
تاثیرات نوسان خلقی به طور شدید و غیر عادی در اختلالات دو قطبی
آیا شما یا کسی که می شناسید تحت تأثیر نوسانات خلقی قرار گرفته که به نظر شدید یا غیرعادی است؟ آیا این تغییرات در خلق و خوی بر توانایی شما در حفظ تمرکز یا تکمیل وظایف تأثیر می گذارد؟ در حالی که تغییرات گاه به گاه در خلق و خوی طبیعی است، اما وقتی این تغییرات غالباً رخ می دهد، یا بدون دلیل مشخصی، ممکن است دلیلی برای نگرانی باشد. برای برخی، این ها می تواند نشانه هایی از یک اختلال سلامت روان باشد که به عنوان اختلال دو قطبی شناخته می شود. از آن جا که همه افراد مبتلا به اختلال دو قطبی به درستی تشخیص داده نشده اند یا تحت درمان هستند، درک علائم و دانستن زمان جستجوی کمک از اهمیت برخوردار است.
اختلال دو قطبی چیست؟
اختلال دو قطبی یک وضعیت بهداشت روانی است که باعث تغییرات غیرمعمول در انرژی، خلق و خو، تمرکز و توانایی انجام فعالیت های زندگی روزمره می شود. این تغییرات خلقی، که به آن قسمت می گویند، شامل اوج های احساسی (شیدایی یا هیپومانیا) و پایین آمدن (به عنوان مثال افسردگی) است. موسسه ملی بهداشت روان گزارش داده است که تقریباً 2.6 درصد از جمعیت بزرگسال در ایالات متحده تحت تأثیر اختلال دوقطبی قرار دارند.
عوامل خطر در ایجاد اختلال دو قطبی
علت دقیق اختلال دو قطبی در میان متخصصان بهداشت روان ناشناخته مانده است. دانشمندان معتقدند که یک مولفه ژنتیکی وجود دارد که ممکن است باعث ایجاد این اختلال در برخی خانواده ها شود. با این حال، در حالی که افراد مستعد ژنتیکی هستند که در معرض خطر ابتلا به اختلال دو قطبی هستند، اما هر کسی که یکی از اعضای خانواده اش را نیز داشته باشد، آن را تجربه نمی کند. همچنین تصور می شود عوامل محیطی مانند جنسیت، استرس و سو مصرف الکل یا مواد از عوامل موثر در ایجاد اختلال دو قطبی هستند.
گرایش های خانوادگی
اگر شما یکی از بستگان درجه یک مبتلا به اختلال دو قطبی مانند پدر و مادر یا خواهر و برادر دارید، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به این اختلال باشید. برای بسیاری از افراد، اولین علائم به وجود می آید در دوران نوجوانی یا اوایل بزرگسالی دیده نمی شود. اگر چه اختلال دو قطبی در هر سنی قابل تشخیص است، سن معمول شروع آن 25 سال است.
جنسیت در ارتباط با مرحله شیدایی اختلال دو قطبی
در حالی که زنان و مردان به طور مساوی تحت تأثیر اختلال دو قطبی قرار دارند، علائمی وجود دارد که مخصوص هر جنسیت است. به عنوان مثال، زنان احتمالاً قسمت های خلقی سریع دوچرخه سواری را تجربه می کنند. بعلاوه، آن ها در مقایسه با مردان مبتلا به این اختلالات، احتمالاً دوره های مختلف و افسردگی را تجربه می کنند. از طرف دیگر، مردان ممکن است علائم اختلال دو قطبی مانند خشم، خصومت یا پرخاشگری را از خود نشان دهند.
دوچرخه سواری سریع برای توصیف تغییر در چرخه های خلقی
دوچرخه سواری سریع اصطلاحی است که برای توصیف تغییر در چرخه های خلقی به کار می رود جایی که فرد مبتلا به اختلال دوقطبی در طی یک دوره 12 ماهه چهار دوره یا بیشتر از مانیا یا افسردگی را تجربه می کند. این تغییر سریع در چرخه های خلقی اغلب توسط فرد توصیف می شود که احساس می کند در حال حرکت با احساسات است. احساسات ممکن است در طی چند ساعت یا چند روز از بالا به پایین و دوباره برگردند. در طی یک دوره دوچرخه سواری سریع، ممکن است فرد احساس خطرناکی کند که از کنترل خارج شده است.
نکته ای در ارتباط با مرحله شیدایی اختلال دو قطبی
دوچرخه سواری سریع در بین کسانی که به اندازه کافی برای درمان این اختلال درمان نشده اند، با شیوع بالاتری همراه است.
فشار در اختلالات دو قطبی
افرادی که در یک محیط پر استرس زندگی می کنند یا شغل پر استرسی دارند ممکن است بیشتر دچار اختلال دو قطبی شوند. اعتقاد بر این است که عوامل دیگری مانند سو استفاده جسمی یا جنسی (به ویژه در مراحل اولیه رشد زندگی)، یا مرگ والدین یا سایر حوادث آسیب ز، خطر ابتلا به اختلال دوقطبی در زندگی را افزایش می دهد.
سو مصرف الکل یا مواد
اگر چه الکل و سایر مواد باعث اختلال دو قطبی نمی شوند، اما استفاده از آنها می تواند شروع علائم را تسریع کرده و باعث خلق و خوی همراه شود.
تشخیص اختلال دو قطبی
زمانی بود که اختلال دو قطبی با سایر اختلالات بهداشت روان مانند اسکیزوفرنی یا افسردگی تک قطبی اشتباه گرفته شد. با این حال امروزه پزشکان درک بیشتری از بیماری دارند و می توانند علائم و نشانه های اختلال دوقطبی را شناسایی کنند و در بیشتر موارد به طور موثر و ایمن آن را درمان می کنند. تشخیص و درمان مناسب می تواند به افراد دارای اختلال دو قطبی کمک کند تا زندگی فعال و سالمی داشته باشند.
هیچ آزمایش تشخیصی پزشکی برای کمک به تشخیص اختلال دو قطبی وجود ندارد
هیچ آزمایش تشخیصی پزشکی مانند کار با خون یا اشعه ایکس برای کمک به تشخیص اختلال دو قطبی وجود ندارد. با این حال، اولین قرار ملاقات با ارائه دهنده مراقبت های اولیه شما اولین قدم مهم است. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما می تواند یک معاینه بدنی انجام دهد و ممکن است آزمایشات پزشکی را تجویز کند که سایر بیماری های پزشکی را که دارای علائم مشابه هستند رد کند. در صورت عدم یافتن سایر شرایط، ممکن است برای کمک به تشخیص به یک متخصص بهداشت روان مراجعه شود.
فازهای دو قطبی
پستی و بلندی های مرتبط با احساسات معمولاً برای بیشتر افراد موقتی است. با این حال، افراد مبتلا به اختلال دو قطبی تغییرات چشمگیر بیشتری در خلق و خو ایجاد می کنند. این جابجایی ها اغلب به عنوان فازهای دو قطبی یا اپیزودهای دو قطبی شناخته می شوند. نوسانات خلقی مربوط به اختلال دو قطبی از دوره های شیدایی به دوره های افسردگی تغییر می کند.
نکته ای در ارتباط با مرحله شیدایی اختلال دو قطبی
بسته به خلق و خو یا رفتار فرد، حالت های شیدایی، هیپومانیک یا افسردگی توصیف می شود. نوسانات خلقی دو قطبی ممکن است در هر زمان و بدون هشدار رخ دهد و ممکن است برای مدت طولانی ادامه یابد.
شیدایی چگونه مشخص می شود؟
شیدایی با هیجانی مشخص می شود که به عنوان بیش فعالی ذهنی و جسمی، افزایش روحیه و رفتار نامنظم شناخته می شود. هیپومانیا نوع کمتری از شیدایی است. در طی دوره های هیپومانیا، خلق و خو و سطح انرژی افزایش می یابد، اما “از کنترل خارج نیستند”. علائم افسردگی مرتبط با اختلال دو قطبی بسیار شبیه به سایر موارد عمده افسردگی است. افراد ممکن است غم، ناامیدی، تحریک پذیری و تغییراتی در اشتها، الگوی خواب یا وزن قابل توجه را تجربه کنند.
درک قسمت های شیدایی اختلال دو قطبی
نحوه بروز علائم اختلال دوقطبی، مدت زمان علائم و تأثیر کلی آن بر فرد ممکن است از فردی به فرد دیگر بسیار متفاوت باشد. علائم شیدایی اختلال دو قطبی ممکن است درک برخی از افراد به ویژه برای افراد دشوار باشد زیرا ممکن است افراد در طی این دوره ها واکنش متفاوتی نشان دهند. به عنوان مثال، هنگامی که دوره های شیدایی رخ می دهد، یک فرد ممکن است با احساس ناامیدی یا تحریک پذیری، دوره های شیدایی یا هیپومانیا را تجربه کند در حالی که دیگری ممکن است نیاز به خواب، تفکر تسریع شده یا بیش فعالی را نشان دهد.
نکته ای در ارتباط با مرحله شیدایی اختلال دو قطبی
هنگامی که علائم شیدایی در یک اختلال دو قطبی ظاهر می شود، غیر معمول نیست که فرد احساس خلاقیت، افزایش انرژی یا سرخوشی را در خود تجربه کند. بعضی از افراد ممکن است احساس کنند که مقصد و دارای هدفی بزرگ هستند یا شکست ناپذیر هستند. در حالی که ممکن است در ابتدا احساس افزایش انرژی و سرخوشی خوب باشد.