ذهن آگاهی در کودکان و بررسی اصلی ترین نکات آن

سالهای نوجوانی پر از هیاهو است، اما همانطور که نوجوانان مرزها را آزمایش می کنند و کمی نافرمان می شوند، زمینه ساز احساس هدف و فردیت نیز می شود. همه کودکان قادر به کار با چالش ها و مقابله با استرس هستند. تاب آوری توانایی بازگشت از استرس، سختی، شکست، چالش ها یا حتی ضربه است. این چیزی نیست که بچه ها یا دارند یا ندارند ؛ این مهارتی است که بچه ها در حین رشد به دست می آورند. به همین دلیل در این مقاله از وب سایت همکده ما به بررسی ذهن آگاهی در کودکان پرداخته ایم.

اگر تمایل به کسب اطلاعات دقیق در ارتباط با ذهن آگاهی و مثبت اندیشی دارید، می توانید با متخصصان مرکز مشاوره همکده در ارتباط باشید. مرکز مشاوره همکده اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره در ایران می باشد. این مرکز ارائه دهنده خدمات حضوری و مشاوره تلفنی روان شناسی است.

بررسی شرایط ذهن آگاهی در کودکان

طغیان های احساسی، سردرد، معده درد، بی خوابی، ناامنی، بدترین سناریوها بارها و بارها اجرا می شود. این در حالی است که فشار های موجود در مدرسه هم می تواند منجر به افزایش مشکلات شود. قلدری، از بین رفتن دوستی ها در مدارس، کسب نمرات پایین تر از انتظار و غیره همه و همه می تواند منجر به ایجاد آشوب در خانه شود. در هر شرایطی، کودک شما دچار استرس و یا اضطراب است. شما می دانید که آنها با مشکل روبرو هستند اما شما در مورد نحوه کمک به آنها دچار مشکل هستید. شما به شدت می خواهید که آنها احساس بهتری داشته باشند و تمام آن تنش ایجاد شده را روی شانه های خود رها نکنند.

بنابراین چگونه می توانید به آنها کمک کنید؟ می توانید آنها را با استراتژی های مقابله مانند ذهن آگاهی آشنا کنید. تکنیک هایی که به آنها کمک می کند تا در مواجهه با هرگونه چالشی که پیش روی آنها قرار دارد، کنار بیایند. یاد بگیرید که تنش و احساسات عمیق را با استفاده از تنفس آگاهانه، مدیتیشن های آگاهانه و شیوه های دلسوزی به خود آزاد کنید.

ذهن آگاهی چگونه به ما کمک می کند؟

ذهن آگاهی در کودکان

ذهن آگاهی به ما کمک می کند موج های زندگی را یک به یک بچرخانیم، بدون این که تحت تأثیر قرار بگیریم. نکته مهم این است که در صورت تقاضا در دسترس است. شما می توانید تنفس و احساسات بدن خود را هر زمان که می خواهید، هر کجا که می خواهید تنظیم کنید. مهم نیست که در اطراف شما چه می گذرد، ذهن آگاهی به شما کمک می کند. ما به عنوان افراد بزرگسال می توانیم از این تکنیک ها برای بهبود شرایط خود استفاده کنیم. یا این که در زمان های سخت تنهایی یا سو تفاهم ها می توان از این تکنیک برای رفع مشکلات استفاده کرد. می توان از تکنیک ها و روش های ذهن آگاهی برای جلوگیری از انفجار های درونی هم استفاده نمود. از این رو این کار در حقیقت یاری دهنده ما است.

سوال این است که ذهن آگاهی در کودکان چگونه می تواند کمک کننده باشد؟ در ادامه به بررسی این مفهوم می پردازیم.

سیگنال های استرس بدن خود را نادیده نگیرید

ذهن آگاهی در کودکان

بدن شما مقیاس احساسی شما است، به شما سیگنال های هشدار دهنده اولیه ای می دهد که نشان می دهد استرس در حال بروز است. این می تواند سفتی در قفسه سینه، شانه های فشرده، فک منقبض شده، معده سوزان، ذهن مسابقه ای، افزایش تعریق و موارد دیگر باشد. اگر چنین مواردی را تجربه کردید، زمان آن رسیده است که کار خود را متوقف کرده و مراقبت از خود را در اولویت قرار دهید. تمامی این موارد را برای فرزندان خود شرح دهید. اطلاع داشتن از این سیگنال ها منجر به بهبود شرایط ذهن آگاهی در کودکان می شود. به آن ها یاد می دهد که احساسات خود را نادیده نگیرند. از این رو سعی کنید که برای آن ها تمامی شرایط را توضیح دهید. نادیده نگرفتن سیگنال های استرسی منجر به بهبود شرایط روانی می شود. سینگال ها را با توجه به شرایط می توانید بسنجید.

تمرکز بر تنفس برای ذهن آگاهی در کودکان

مهم نیست زندگی چه بلایی سر شما بیاورد، همیشه می توانید تنفس خود را تنظیم کنید تا در لحظه حال به شما کمک کند. منظور من تنفس آگاهانه است – توجه به احساس بدن در هنگام دم و بازدم. با بزرگ شدن و انقباض قفسه سینه در هر تنفس و خارج تنفس، ممکن است متوجه آن در ناحیه قفسه سینه شوید. یا این که می توانید در شکم خود تنفس را احساس کنید. به شکم خود دقت کنید. دم و بازدم را با بالا و پایین رفتن شکم تان نگاه کنید. این کار باعث تمرکز می شود. یادگیری این تکنیک برای کودکان منجر به افزایش ذهن آگاهی می شود. این در حالی است که می توان با این روش استرس را نیز کاهش داد.

تنظیم تنفس به کاهش واکنش استرس کمک می کند و در عوض سیستم عصبی پاراسمپاتیک یا سیستم “استراحت و هضم” را که به بدن سیگنال می دهد “همه چیز خوب است” روشن می کند. هرچه بیشتر این کار را انجام دهید، راحت تر می شود. فرو رفتن در بدن باعث کاهش شلوغی ذهن می شود. با گذشت زمان حتی ممکن است متوجه افتادگی شانه ها یا سفت شدن قفسه سینه شوید.

ایجاد رابطه قوی با کودکان

برای تقویت ذهن آگاهی در کودکان لازم است تا رابطه قوی داشته باشید. والدین و فرزندان با کنار هم بودن می توانند بهترین نتیجه را دریافت کنند. بچه ها مهارت های مقابله ای را در چارچوب روابط مراقبتی توسعه می دهند، بنابراین مهم است که وقت فردی را با آنها بگذرانید. این بدان معناست که شما باید تلفن هوشمند را کنار بگذارید و روی فرزند خود تمرکز کنید. وقتی بچه ها می دانند که از حمایت بی قید و شرط والدین، ​​اعضای خانواده یا حتی یک معلم برخوردارند، احساس قدرت می کنند که به دنبال راهنمایی باشند و تلاش کنند تا در شرایط سخت کار کنند. ارتباطات مثبت به بزرگسالان اجازه می دهد تا مهارتهای مقابله و حل مسئله را برای کودکان الگو قرار دهند.

ترویج ریسک پذیری سالم برای کمک به ذهن آگاهی در کودکان

Mindfulness in children and examining its main points

در دنیایی که سخت و خشن است و حتی وسایل بازی می تواند چالش دار باشد، ریسک سالم اهمیت زیادی دارد. پس تشویق کودکان به ریسک های سالم بسیار مهم است. خطر سالم چیست؟ چیزی که کودک را مجبور می کند از محدوده راحتی خود خارج شود، اما در صورت عدم موفقیت، صدمه بسیار کمی به دنبال دارد. به عنوان مثال می توان به انجام یک ورزش جدید، شرکت در بازی مدرسه یا شروع گفتگو با یک همسال خجالتی اشاره کرد. وقتی بچه ها از ریسک اجتناب می کنند، این پیام را درونی می کنند که آنقدر قوی نیستند که بتوانند با چالش ها کنار بیایند. وقتی بچه ها خطرات را می پذیرند، یاد می گیرند که به خود فشار بیاورند. این مسئله به تنهایی منجر به رشد قوی در کودکان می شود.

بیاموزید که احساسات خود را به سلامت آزاد کنید

آزاد کردن احساسات یکی از مهم ترین تکنیک ها برای ذهن آگاهی در کودکان است. اگر احساس می کنید در حال خشم شدید هستید، می خواهید با کوچک ترین چیزی منفجر شوید باید دست نگه دارید. با توجه به این که کودکان از شما برداشت می کنند، الگوی خوب بودن بهترین کار است. یک مدیتیشن آگاهانه را امتحان کنید تا به شما کمک کند هرگونه احساس پنهان را که در زیر سطح زمین دفن شده است کشف کنید. وقتی مدیتیشن می کنید با بدن خود هماهنگ می شوید و اجازه می دهید هر قطره اشکی در یک زمان آزاد شود. مدیتیشن دلسوزانه خودآگاه هنگامی که احساسات سنگینی دارید که نیاز به برطرف شدن دارد، بسیار قوی است. این تکنیک های مدیتیشن را می توانید به فرزندان خود نیز بیاموزید. تکنیک های اساسی که چالش ها را ساده تر می کند و مشکلات را رفع خواهد کرد.

آموزش مهارت حل مسئله برای افزایش ذهن آگاهی در کودکان

ذهن آگاهی در کودکان

هدف ترویج خودکفایی مستحکم نیست. همه ما گاهی به کمک احتیاج داریم، و این برای بچه ها مهم است که بدانند آنها کمک دارند. با طوفان فکری با کودکان، والدین در حل مشکلات مشارکت می کنند. بچه ها را تشویق کنید تا لیستی از ایده ها ارائه دهند و مزایا و معایب هر یک را بسنجند. وقتی بچه ها برای حل مشکلاتشان نزد والدین می آیند، پاسخ طبیعی این است که سخنرانی یا توضیح دهید. استراتژی بهتر پرسیدن سوال است. این کار به کودک کمک می کند تا در مورد مسئله فکر کند. چیزی که در نهایت منجر به ارائه راه حل هایی خاص می شود. در عین حال می توان مهارت های مقابله ای را هم آموزش داد.

تمرینات تنفس عمیق به کودکان کمک می کند تا هنگام استرس یا ناامیدی آرام شوند و خود را آرام کنند. این به آنها این امکان را می دهد که آرامش خود را حفظ کرده و وضعیت را به وضوح پردازش کنند. البته تکنیک های دیگری هم برای ذهن آگاهی در کودکان وجود دارد. ما در بخش های قبل به بررسی تمامی این موارد پرداخته ایم. در نهایت این که جهت کسب اطلاعات دقیق و یادگیری شرایط مساعد برای رفع افسردگی، اضطراب و سایر مشکلات کودکان می توانید با مرکز مشاوره همکده در ارتباط باشید.

منابع
welldoing

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا