1448

استرس پس از سانحه در سرطان کودکان

بیماری ها دنیای عجیب و غریبی دارند. در این بین شاید نام سرطان شرایط را کمی پیچیده تر کند. خصوصا در زمان هایی که کودکانی درگیر با این بیماری را داریم. سرطان در کنار اتفاقات فیزیکی که دارد، شرایط روانی پیچیده ای را هم دربر می گیرد. یکی از شدید ترین موارد استرس و اضطراب است. چه در خانواده ها و چه در خود شخص. در این مقاله از وب سایت همکده ما به بررسی استرس پس از سانحه در سرطان کودکان پرداخته ایم. مرکز مشاوره همکده که به عنوان اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره در ایران شناخته می شود، ارائه دهنده خدمات حضوری و مشاوره تلفنی روان شناسی می باشد. با این توصیف در ادامه نوشته با ما برای بررسی این مسئله مهم همراه شوید.

استرس پس از سانحه در سرطان کودکان

بیماری های جدی در کودک، مانند سرطان، یک عامل استرس زا برای بیماران و خانواده های آنها است. برای بسیاری از خانواده ها، ترکیبی از مداخلات حمایتی اساسی و زمان به آنها کمک می کند تا با استرسی که سرطان و درمان ممکن است برای کل خانواده ایجاد کند، کنار بیایند. اما برخی از بیماران، خواهران و برادران و مراقبان، واکنش‌های استرس‌زای آسیب‌زای مداوم، از جمله اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) ایجاد می‌کنند.

در حقیقت PTSD وضعیتی است که پس از یک تجربه تهدید کننده زندگی ایجاد می شود که باعث می شود فرد احساس ترس، درماندگی یا وحشت کند. افراد مبتلا به PTSD علائمی مانند افکار مداوم و ناخواسته در مورد شرایط را تجربه می کنند. کابوس ها؛ تمایل به اجتناب از افراد، مکان ها یا چیزهای مرتبط با تجربه؛ بی حسی عاطفی؛ احساس دوری یا بریدگی از دیگران؛ و برانگیختگی فیزیکی (مضطرب بودن و به راحتی مبهوت شدن).

تجربه برخی از این علائم استرس پس از سانحه (PTSS) اغلب بخشی از فرآیند کنار آمدن با یک رویداد تهدید کننده زندگی است. گفته می شود که فردی به PTSD مبتلا است زمانی که:

  • بسیاری از این علائم رخ می دهد
  • زمانی که علائم بیش از یک ماه باقی بماند
  • زمانی که علائم با عملکرد روزانه تداخل می کند

از این رو می توان گفت استرس پس از سانحه در سرطان کودکان تاثیرات بسیاری بر همه افراد می گذارد.

بررسی استرس پس از سانحه در بیماران سرطانی و خانواده ها

استرس پس از سانحه در سرطان کودکان

روانشناسان در بیمارستان کودکان فیلادلفیا از دهه 1990 به مطالعه PTSD مرتبط با سرطان کودکان پرداخته اند و به عنوان متخصص ترین متخصصان در این زمینه شناخته می شوند. این حوزه از تحقیقات از گفتگو با خانواده‌ها در مورد افکار، احساسات و تجربیات فیزیکی آن‌ها در حالی که تلاش می‌کردند پس از اینکه فرزندشان تحت درمان سرطان قرار گرفت، به حالت عادی بازگردند، شکل گرفت. اهداف این تحقیق عبارتند از:

  • درک طیف وسیعی از پاسخ های بازماندگان، والدین و خواهران و برادران به تشخیص سرطان در حالی که سرطان را در زمینه یک تروما در نظر می گیرند.
  • شناسایی افرادی که در معرض خطر ابتلا به PTSS و PTSD هستند.
  • توسعه مداخلات برای درمان بازماندگان، والدین و خواهران و برادران مبتلا به PTSS و PTSD
  • توسعه رویکردهای درمانی و خدمات روانی اجتماعی که تجربه تروما را در تشخیص و در طول درمان کاهش می دهد.

این موارد تحقیقاتی کمک بسیار زیادی به استرس پس از سانحه در سرطان کودکان می کند.

درک اختلال استرس پس از سانحه مرتبط با سرطان و علائم

استرس پس از سانحه در سرطان کودکان

محققان در CHOP مقالات گسترده ای در مورد موضوع PTSS و PTSD در بیماران سرطانی دوران کودکی و خانواده های آنها منتشر کرده اند. کار آنها نشان داده است که در یک یا دو سال اول پس از تشخیص، علائم استرس پس از سانحه مرتبط با سرطان بسیار رایج است. جالب است که والدین و خواهر و برادر کودکان مبتلا به سرطان علائم بیشتری را نسبت به خود بیماران گزارش می کنند. در اکثر موارد، علائم برطرف می شوند و سطح پریشانی به جایی که قبل از تشخیص بود باز می گردد.

نمودار ptsd محققان به ویژه به 30-45 درصد از والدین و خواهر و برادرها و 15-20 درصد از بازماندگان سرطان دوران کودکی که سال ها پس از پایان درمان علائم را تجربه می کنند علاقه مند هستند. تجربه این زیرمجموعه از خانواده ها به عنوان واکنش های استرس تروماتیک مداوم نامیده می شود و این افراد هستند که ممکن است از مداخله زودهنگام گسترده تر با خدمات روانی اجتماعی بهره مند شوند.

مطالعات طیف وسیعی از عوامل خطر را برای PTSS پایدار نشان می‌دهند، از جمله آسیب‌پذیری‌های قبلی، نگرانی‌های رفتاری یا احساسی قبلی، و نظرات شخصی در مورد رویداد پزشکی. محققان می‌پرسند، “چگونه می‌توانیم نوع و سطح مناسب مداخله را در زمینه خطرات و منابع خاص خانواده برای جلوگیری از ناراحتی و مشکلات مداوم در عملکرد ارائه کنیم؟” برای استرس پس از سانحه در سرطان کودکان ابزار خاصی در دست است که در ادامه بیان می کنیم.

شناسایی خانواده های در معرض خطر: ابزار ارزیابی روانی اجتماعی (PAT)

استرس پس از سانحه در سرطان کودکان

ابزار ارزیابی روانی اجتماعی (PAT) یک غربالگری 20 موردی و مبتنی بر شواهد است که توسط خانواده ها تکمیل شده است. پاسخ به سؤالات به فاش کردن عواملی کمک می کند که خانواده را در معرض خطر مدیریت استرس سرطان دوران کودکی قرار می دهد، مانند استرس های مالی، کودکی با چالش های رفتاری یا رشدی مهم و تجربه اخیر سایر رویدادهای آسیب زا. PAT همچنین به شناسایی نقاط قوت یا منابع فعلی خانواده، مانند حمایت های قوی خانوادگی و دوستانه کمک می کند.

خانواده هایی با خطرات کمتر و منابع بیشتر منابع انعطاف‌پذیر هستند و احتمال بیشتری برای بهبودی از آسیب‌های ناشی از سرطان دارند، در حالی که خانواده‌هایی با عوامل خطر بیشتر و منابع کمتر به مراقبت‌های روانی اجتماعی فشرده‌تری نیاز دارند.

نمرات PAT را می توان برای مشخص کردن سطح خطر و نیاز خانواده ای با فرزند مبتلا به بیماری حاد یا مزمن استفاده کرد. سپس این امتیاز می‌تواند همراه با مدل سلامت پیشگیرانه روانی-اجتماعی کودکان (PPPHM) که توسط محققان رفتاری CHOP توسعه یافته است، برای مفهوم‌سازی نوع و شدت مراقبت روانی اجتماعی مورد نیاز برای برآوردن نیازهای خانواده استفاده کرد.

مطالعات اثر بخشی PAT

طبقه بندی PAT در تشخیص، تنظیم در طول درمان را پیش بینی می کند. مطالعه‌ای در سال 2009 نشان داد که خانواده‌هایی که در هنگام تشخیص در سطوح بالاتری از خطر روانی-اجتماعی بودند، چهار ماه پس از درمان، پریشانی، مشکلات خانوادگی بیشتر و استفاده از خدمات روانی اجتماعی بیشتری داشتند. استرس پس از سانحه در سرطان کودکان با این روند می تواند به صورت بهتری پیش برود.

غربالگری خطر روانی اجتماعی بر مراقبت روانی اجتماعی تأثیر می گذارد. مطالعه‌ای در سال 2011 نشان داد که وقتی خانواده‌ها PAT را تکمیل کردند، سطح خطر روانی اجتماعی آنها در پرونده پزشکی آنها در مقایسه با خانواده‌هایی که PAT را کامل نکردند، بهتر ثبت شد. همچنین، در میان افرادی که PAT را تکمیل کردند، سطح مراقبت روانی اجتماعی آنها به خوبی با سطح نیاز آنها مطابقت داشت.

توسعه مداخلات PTSD برای بیماران سرطانی

استرس پس از سانحه در سرطان کودکان

استرس پس از سانحه در سرطان کودکان بسیار پیچیده و در عین حال چالش برانگیز است. از این رو نیاز زیادی به مراقبت های خاص دارد. هدف مداخلات کنونی برای بیماران و خانواده‌های مبتلا به PTSS و PTSD مرتبط با سرطان، تا حد زیادی قالب‌بندی مجدد تجربه سرطان است. هدف متخصصان سلامت رفتار این است که:

  • عادی سازی تجربه PTSS و سرطان. به بیماران و خانواده ها کمک کنید تا احساسات خود را درک کرده و بپذیرند. پیامدهای عاطفی درمان سرطان مورد انتظار است و غیر معمول نیست.
  • ارائه پشتیبانی اضافی برای افراد مبتلا به PTSD مرتبط با سرطان. به بیماران و خانواده ها کمک کنید تا ادراک تهدید، ترس و درماندگی را کاهش دهند و حس کنترل و شایستگی را تقویت کنند.
  • بررسی رشد پس از سانحه. به بیماران و خانواده ها کمک کنید تا تشخیص دهند که رشد شخصی و ارتباطات قوی تر با خانواده و دوستان می تواند ناشی از تجربه یک رویداد آسیب زا مانند سرطان کودکان باشد.

محققان یک مطالعه سودمند انجام دادند. ارتباط بین درک افراد از شدت درمان و پریشانی خود در طول درمان و تغییرات مثبت گزارش شده آنها برای خود، روابط و اهداف زندگی – یا رشد پس از سانحه (PTG) را بررسی کرد. هم بازماندگان و هم والدینشان رشد پس از سانحه را در این زمینه های عملکردی تایید کردند. حتی اگر علائم استرس پس از سانحه را نیز تجربه کرده باشند. آنها دریافتند که اگرچه سرطان آسیب زا است، اما در نتیجه تجربه خود با سرطان رشد کرده اند.

مثلا، آنها مطمئن بودند که می‌توانند استرس‌های آینده را مدیریت کنند و از حمایت خانواده و دوستان قدردانی می کردند. مهمتر از همه، مداخلات برای کاهش پریشانی و PTSS به خانواده ها کمک می کند تا تجربه سرطان را برای شناسایی عواقب مثبت و غیرمنتظره سرطان بازسازی کنند.

علائم استرس پس از سانحه مرتبط با سرطان و درمان آن

استرس پس از سانحه در سرطان کودکان علائم خاصی دارد که در این مقاله از وب سایت همکده بیان کردیم. در این میان تعاملات خانوادگی سازگاری طولانی مدت با بیماری را تسهیل می کند. محققان کاهش قابل توجهی در افکار مزاحم در میان پدران و در برانگیختگی در بین بازماندگانی که SCCIP را تکمیل کردند، یافتند. ما این مسئله را از جوانب مختلف در این مقاله بیان کردیم. این در حالی است که شما می توانید برای بهبود شرایط خود با مشاوران ما در ارتباط باشید. مرکز مشاوره همکده با خدمات حضوری و مشاوره تلفنی روان شناسی به ارائه خدمات می پردازد.

 

وقتش رسیده خودت را پیدا کنی!

منابع
chop

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ارتباط با مشاور متخصص