مقابله با ناامنی در یک رابطه
ناامنی در یک رابطه می تواند به دلایل مختلف ایجاد شود. رابطه برای همه ما یک امر واجب است. در واقع شما نمی توانید در زندگی بدون هیچ رابطه یا ارتباطی باقی بماند. اما تا به حال فکر کرده اید که ناامنی در یک رابطه چگونه ایجاد خواهد شد. در رابطه قواعدی وجود دارد که باید رعایت شود. این قواعد می تواند برای افراد مختلف معنای متفاوتی داشته باشد. خیلی از افراد دوست دارند نیاز هایی را که تا به امروز نتوانستند رفع کنند با رابطه این کار را انجام دهند. اما این درست نیست. چرا که شما باید به عنوان یک شخص بالغ و فهمیده پای به رابطه بگذارید.
برای برخی افراد فقط این که بتوانند عشق بورزند یا مسائل مالی را بهبود بخشند همه چیز درست است. اما در روان شناسی گفته شده است که حد تعادل در روابط بیشتر باعث پایداری آن رابطه شده است. یکی از مواردی که ممکن است آسیب های عاطفی را به همراه داشته باشد همدلی است. شاید برایتان عجیب باشد که همدلی به عنوان یک ویژگی خوب چگونه ناامنی در یک رابطه ایجاد می کند؟ در ادامه می خواهیم ببینیم که مقابله با ناامنی در یک رابطه چگونه است؟
اختلالات مختلف و ناامنی در یک رابطه
برای مثال اختلالات افسردگی یا اختلالات استرسی در همه افراد و در سنین مختلف می تواند به وجود بیاید. یک سری از اختلالات هم هستند که بیشتر برای کودکان یا به صورت اختصاصی برای بزرگسالان است. اختلالات در کودکان اگر به طور کامل درمان نشود می تواند به آینده کودک ضربه بزند و در واقع پیامد های بسیار خطرناکی ممکن است داشته باشد. در ادامه این مقاله که در وبسایت همکده به عنوان اولین و بزرگ ترین مرکز مشاوره تلفنی روان شناسی در ایران و ارائه دهنده خدمات مشاوره و روان شناسی نوشته شده است می خواهیم در ارتباط با مقابله با ناامنی در یک رابطه صحبت کنیم.
تحقیقات درباره این زمینه
تحقیقی اخیراً در مجله روانشناسی تجربی منتشر شد. در این تحقیق محققان به بررسی زمان و چرایی دلسوزی مردم با دیگران پرداختند. محققان از شرکت کنندگان خواسته اند هنگام توصیف یک شخص، بین همدلی و یک گروه هدف انتخاب کنند. مردم تنها با انتخاب اشخاص همدل در مطالعه اول 29 درصد و در مرحله دوم حدود 30 درصد از همدلی اجتناب کردند. با این حال، در مواردی که آن ها نزدیک به شخص مورد بحث بودند، آسان تر و محتمل تر به آسیب عاطفی بود.
همدلی مستلزم این است که خود را جای دیگران بگذارید
همدلی مستلزم این است که خودتان را جای دیگران بگذارید. و به طور عمیق به مسئله او نگاه کنید. هر مشکلی که آن ها با آن سر و کار دارند تقریباً شبیه به مشکل شماست. این انتقال می تواند به طرز فوق العاده ای بر رفاه شما تأثیر بگذارد. و ممکن است غیر ضروری به نظر برسد زیرا علت آن چیزی نیست که باید با آن روبرو شوید. در نتیجه، برخی افراد ممکن است از تأثیر احساس همدلی با دیگران بترسند.
برخی از افراد ناامنی در یک رابطه را به علت حساسیت های بیش از حد می دانند. ممکن است در این نظریه که شخصی یا چیزی مسئول است، احساس راحتی کنند.
مقابله با ناامنی در یک رابطه
ناامنی احساس بی کفایتی است که از کمبود اعتماد به نفس زاییده می شود. این می تواند باعث شود که به توانایی ها، غرایز و روابط خود شک کنید و باور به خود و اعتماد به دیگران را برای شما دشوار کند.
احساس ناامنی می تواند یک احساس دردناک و دشوار باشد. این می تواند بر سلامت روان شما و همچنین روابط شما تأثیر بگذارد. این مقاله به بررسی علائم، علل و پیامدهای ناامنی در یک رابطه می پردازد و راهبردهایی را برای کمک به شما پیشنهاد می کند.
نشانه های ناامنی در روابط
در روابط عاشقانه، ناامنی می تواند شما را به سمت افکار و رفتارهای غیر مفید سوق دهد که می تواند شامل موارد زیر باشد:
- اگر با شریک زندگی خود همراه نیستید، دائماً شریک زندگی خود را چک کنید تا مکان او را مشخص کنید
- عدم اعتماد به همسرتان برای وفاداری به شما و مدام نگران این هستید که او به شما خیانت می کند
- نسبت به همه افراد دیگر در زندگی خود حسادت می کنند و از سایر افرادی که به آن ها نزدیک هستند دلخور هستند
- به حرف های شریکتان توجه نکنید و بخواهید همه چیزهایی را که به شما می گویند تأیید کنید
- احساس می کنید که شریک زندگی شما ممکن است در هر زمانی از شما جدا شود
نظر رومانوف در ارتباط با این زمینه
به گفته سابرینا رومانوف، روانشناس روانشناس بالینی و استاد دانشگاه Yeshiva در شهر نیویورک، این رفتارها در واقع می تواند شریک زندگی شما را از خود دور کند.
علل ناامنی در یک رابطه
به گفته رومانوف، این ها برخی از علل بالقوه این فرایند هستند.
یک رابطه ناخوشایند قبلی
افرادی که در روابط ناسالمی بودهاند که در آن شریک زندگیشان غیرقابل اعتماد بوده یا با آن ها بد رفتار میکند. ممکن است این احساسات را حفظ کرده و آن ها را وارد روابط جدید خود کنند. این معمولا زمانی اتفاق می افتد که افراد به تنهایی واکنش های خود را نسبت به این روابط پردازش نمی کنند و از طریق آن کار نمی کنند. در عوض، آن ها وارد رابطه دیگری می شوند. این افراد اغلب آسیبهای حلنشده یا توشههای عاطفی خود را بدون توجیه کافی بر روی شریک جدید خود قرار میدهند.
اعتماد به نفس پایین
افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند ممکن است در روابط خود دچار ناامنی در یک رابطه شوند. زیرا ممکن است باور نداشته باشند که شایسته عشق یا حمایت شریک زندگی خود هستند. تجربیاتی مانند آزار و اذیت و آزار وسط مراقبین می تواند این پیام را به شما بدهد که شما متفاوت هستید یا به اندازه کافی خوب نیستید. این تجربیات می تواند بر اعتماد به نفس شما تأثیر بگذارد و بر روابط شما با شریک فعلی تان تأثیر بگذارد. ناامنی مانند یک پیشگویی خودساز عمل می کند زیرا ترس از دست دادن شریک زندگی تان می تواند باعث شود رفتار تدافعی داشته باشید و او را از خود دور کنید.
بی توجهی یا بدرفتاری
افرادی که تجارب مزمن بیتوجهی یا بدرفتاری دارند، در روابط خود دچار ناامنی در یک رابطه میشوند. زیرا موارد کمی داشتهاند که نیازهایشان به اندازه کافی برآورده شده باشد. هنگامی که آن ها روابط رضایت بخش و سالمی پیدا می کنند، ممکن است ترس از دست دادن را در آن ها ایجاد کند. زیرا هرگز در گذشته تضمین نشده بود یا به طور رایگان ارائه نمی شد.
اضطراب اجتماعی
در حالی که بسیاری از افراد درجاتی از اضطراب اجتماعی را در موقعیت هایی مانند جلسات، مهمانی ها، قرار ملاقات ها و گردهمایی های بزرگ تجربه می کنند. برخی افراد اشکال شدیدتری دارند که می تواند اعتماد به نفس آن ها را در روابط تحت تاثیر قرار دهد. اضطراب اجتماعی می تواند باعث شود بیش از حد از خودتان انتقاد کنید و اعتماد به اعمال و نیات شریک زندگی تان را برای شما دشوار کند.
ترس از طرد شدگی
ترس از طرد شدگی می تواند باعث شود افراد در یک رابطه احساس ناامنی کنند. داشتن اعتماد به نفس پایین می تواند برخی افراد را نسبت به طرد شدن حساس تر کند. حتی ناکامیهای جزئی یا موارد جزئی میتواند باعث بدترین ترسها و ناامنیهای آن ها شود. از سوی دیگر، پشتکار در تجربه شکست می تواند به ایجاد اعتماد به نفس و کاهش ناامنی کمک کند.
تاثیرات ناامنی
در زیر، رومانوف توضیح می دهد که چگونه ناامنی می تواند بر سلامت روانی شما و همچنین رابطه شما با شریک زندگی شما تأثیر بگذارد.
تاثیر بر سلامت روان
ناامنی بر سلامت روان شما تأثیر می گذارد. زیرا در اصل، معتقدید که شایسته یا شایسته نیستید. این بر روابط عاشقانه و روابط شما با دوستان، همکاران، فرزندان و اعضای خانواده تأثیر می گذارد. از آن جایی که شما دائماً ارزش خود را زیر سوال می برید، ممکن است رفتار ضعیف یا سوء استفاده از دیگران را بپذیرید. که این باور شما را تقویت می کند که بر اساس روابط خود ارزشی ندارید.
تاثیر این فرآیند بر روابط
ناامنی در یک رابطه با ایجاد عدم تعادل بر شما تأثیر می گذارد. شما بیشتر مشغول چیزهایی می شوید که شریک زندگی تان ارائه نمی دهد و در عوض برای ناامنی های خود اطمینان یا تایید می خواهید. شما شروع می کنید به این فکر کنید که شریک زندگی خود به عنوان یک هدف برای مدیریت احساس ناامنی خود به جای اینکه با آنها به عنوان یک برابر ارتباط برقرار کنید.
راهبردهای کاهش ناامنی
در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.
محرک های خود را شناسایی کنید
در مورد موقعیت هایی که باعث ناامنی شما می شود، خودآگاه تر شوید. موضوعات یا زمینه هایی را که باعث ایجاد احساس ناامنی می شود را پیگیری کنید تا بتوانید شروع به شناسایی مشکلاتی کنید که باید روی آن ها کار کنید.
با شریک زندگی خود ارتباط برقرار کنید
در مورد ناامنی های خود، نحوه ایجاد آن ها در رابطه و راه هایی که می توانید شروع به کار روی آن ها کنید، در ارتباط آزادتر باشید.